Тренер Динамо U-19 Костюк: у нас кожна гра — чемпіонська

Тренер Динамо U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від матчу восьмого туру юнацького чемпіонату проти Олександрії (7:1). За словами фахівця, підтримка вболівальників додає команді енергії

Старший тренер юнацької команди київського Динамо Ігор Костюк прокоментував результативну перемогу своїх підопічних над Олександрією (7:1) у матчі 8-го туру чемпіонату U-19.

— Доробок для переконливої ​​перемоги був зроблений у перші 15 хвилин, коли Динамо вже вело в рахунку 3:0. Налаштовували хлопців на швидкі м’ячі?

— Може здатися, що гра була зроблена в першому таймі, проте наші суперники грають у вертикальний футбол, агресивно пресингують і грають в атаці через довгі передачі. Тому в перерві ми внесли деякі корективи, попередили хлопців, що їм потрібно бути уважнішими до довгих передач. Якість гри була хорошою —  і що стосується володіння м’ячем, і індивідуальних дій хлопців. Тому і вдалося здобути такий результат.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

— У нинішньому сезоні Динамо в більшості матчів перемагало результативно. Із чим пов’язуєте такий кураж гравців — якщо забивати, то багато?

— Перш за все, ми забили швидкий гол, внаслідок чого команда суперників розкрилася та залишала нам вільні зони, в які можна було вбігати. Приємно, що наші гравці сповна скористалися цим.

— Чи задоволені ви виконанням установки на полі, чи є претензії по грі до ваших підопічних?

— Є певні тактичні моменти, які потрібно коригувати. Адже в будь-якому випадку допускаються помилки тактичного плану, в перебудовах при швидких переходах. Працюємо над цим і, думаю, будемо додавати від гри до гри.

Фінти Царенка. Фото fcdynamo.com.

— У складі не було змін у порівнянні з зустріччю з Бенфікою, крім виходу Шулянського замість Назара Волошина, який відбував дискваліфікацію. Не плануєте ротацію під Юнацьку лігу УЄФА?

— У нас кожна гра — чемпіонська, в тому числі і з Олександрією, яка має якісний підбір гравців і демонструє хорошу гру. Наступний матч ми проведемо в гостях у Руху — команди, яка також ставить перед собою максимальні завдання, для виконання яких там підібрався хороший колектив. Тому ми акцентуємо увагу хлопців на тому, що вони не повинні опускатися нижче свого рівня, а навпаки — мають прогресувати та додавати.

— Рух після стартових турів йде в трійці лідерів. Очікуєте складного виїзду?

— У Руху великі амбіції, вони три роки збирали команду та ставили за мету виграти юнацький чемпіонат, щоб брати участь в єврокубках. Тим цікавішим буде протистояння.

Фото fcdynamo.com.

— Проведення матчу з Олександрією на стадіоні Динамо — це разова акція або ж плануєте залучати більше глядачів на матчі команди U-19?

— Хотілося б, щоб на наші ігри приходило більше вболівальників. Будемо розмовляти про це з відповідними службами клубу. Коли хлопці грають у рідних стінах, із підтримкою вболівальників, у них додається енергії. На стадіоні зовсім інший настрій, інший ажіотаж навколо матчу. Хлопці звикають до трибун і вболівальників —  це для них додатковий стимул.

Чемпіонат U-19 Руху вдався вольовий розгром на Чернігів-Арені (відео)

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців серпня у категорії U-19 (2002 р.н. та молодші)

  • Ілля Забарний (Динамо) (29%, 51 голосов)
  • Владислав Ванат (Чорноморець) (22%, 38 голосов)
  • Георгій Судаков (Шахтар) (13%, 23 голосов)
  • Антон Царенко (Динамо U19) (11%, 20 голосов)
  • Денис Кузик (Чорноморець) (8%, 14 голосов)
  • Богдан В’юнник (Маріуполь) (6%, 11 голосов)
  • Даніель Ківінда (Дніпро-1 U19) (2%, 3 голосов)
  • Олександр Фабер (Реал Фарма) (2%, 3 голосов)
  • Олександр Чернов (Волинь) (2%, 3 голосов)
  • Данііл Савін (Маріуполь U19) (2%, 3 голосов)
  • Артур Микитишин (Маріуполь) (2%, 3 голосов)
  • Єгор Гунічев (Краматорськ) (2%, 3 голосов)
  • Володимир Салюк (Балкани) (1%, 1 голосов)
  • Богдан Гора (Нікополь) (0%, 0 голосов)
  • Сергій Копил (Дніпро Черкаси) (0%, 0 голосов)

Всего проголосовало: 79

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.