«Авангард U-16 прагне грати в атакувальний футбол»

Тренер Авангарду U-16 Олексій Булгаков поділився своїми враженнями від участі команди у Зимовому кубку ДЮФЛУ України. Спеціаліст залишився задоволеним виступами своїх підопічних, незважаючи на програш у першому ж раунді плей-офф

Нагадаємо, що краматорський колектив посів перше місце у своїй групі 10. А ось в 1/8 фіналу поступився дніпровському УФК в обох матчах — 1:2 та 0:5

— Олексію Володимировичу, як вважаєте, команда успішно виступила в Зимовому кубку ДЮФЛ України?

— Так, звичайно, навіть перевершили очікування. Залишився задоволений виступом команди. Своїм виступом ми показали, що футбол в Краматорську стрімко розвивається.

— Які завдання стояли перед командою на початку турніру?

— Ми вирішили брати участь, і заявилися на турнір, в якому більшість команд на рік старше нашої, для того, щоб діти отримали хорошу ігрову практику, а також важливі досвід і знання. У підсумку вийшло так, що ми зайняли 1 місце в нашій групі, зігравши на рівних, і навіть перевершивши суперників в матчах з харківською Ареною і Луганщиною (Кремінна).

Завдяки цьому нам була надана можливість зіграти на стадії плей-офф, в якій брали участь 16 кращих команд із Вищої та Першої ліг ДЮФЛ України, з командою УФК-Дніпро, яка в своїй групі Вищої ліги перевершує такі команди як Шахтар, Динамо, Ворскла і інші. Особливо відзначу перший матч, в якому ми поступилися (1:2), але зіграли дуже гідно.

— Той футбол, в який зіграли хлопці, за винятком останньої гри з лідером Вищої ліги ДЮФЛ, відповідає тому, якому ви хочете їх навчити?

— Ми прагнемо саме до такого футболу — атакувальна гра з швидким виходом з оборони в атаку, будемо дотримуватися такої тактики. Надалі бачу необхідність працювати над поліпшенням якості і організації оборонних дій, щоб підготуватися до потенційних виступів у Вищій лізі. Якщо в Першій лізі ми граємо на рівних з усіма суперниками, то зараз ми побачили, що у Вищій лізі буде набагато важче. Таким чином ми зможемо застосовувати різні тактики в залежності від суперника. Робиться це для того, щоб у Вищій лізі, в матчах з суперниками більш серйозного рівня, хлопцям було комфортніше грати, впевненіше почувати себе.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Що ви взяли для себе особисто, який отримали досвід і що отримали для себе хлопці за підсумками турніру?

— У мене був подібний досвід у Вищій лізі, під час моєї роботи в ФК Маріуполь. Що стосується дітей, вони поступилися в другій грі, швидше, в психологічному плані, ніж в технічному, враховуючи, що грали ми з лідером Вищої ліги. Можливо хлопці додадуть в психологічному плані, будуть знати як протистояти таким суперникам.

З УФК, особливо у повторному матчі, краматорцям довелося сутужно.

Психологія дітей це дуже важливо, ми ставимо на це великий акцент, а робота в цьому напрямку вже ведеться. Наприклад, ми заявили команду на Зимовий Чемпіонат Донецької області саме для розвитку вольових якостей і підвищення психологічної стійкості дітей.

Безумовно хлопці отримали колосальний досвід, а я побачив помилки нашої команди, зрозумів для себе, над чим треба працювати і на чому ставити акценти в роботі з командою.

— Участь в плей-офф Зимового Кубка це одне з головних досягнень нашої Академії, поряд зі сріблом команди U-19 в чемпіонаті України, як вважаєте, це крок вперед?

— Звичайно! Упевнений, ми зробили великий крок вперед, тим більше що хлопці в нашій команді переважно місцеві — з Краматорська, Слов’янська та Дружківки. Це показник того, що в нашому регіоні є талановиті хлопці, і потрібно розвивати їхні здібності з самого раннього віку, що і є метою нашої Академії.

— Який бачите потенціал у наших хлопців 2004 р. н.?

— Я намагаюся працювати так, щоб хлопці були командою, здійснювали якомога більше колективних дій. Сенс такої роботи в тому, щоб спочатку до Авангарду U-19, і далі в професійний футбол перейшли не 1-2 людини, а 10-12 хлопців, повноцінна футбольна команда. Для нашого клубу і для краматорського спорту така подія стане величезним прогресом.

Чемпіонат ДЮФЛУ. «Головне завдання для футболістів Арсеналу — чути тренера»

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.