«Головне завдання для футболістів Арсеналу — чути тренера»

Все менше днів залишається до старту Зимового Кубку ДЮФЛУ, боротьба за який розпочнеться між командами U-16 в останній день січня. Одним із тих, хто вийде на старт буде столичний Арсенал

Головний тренер команди Арсенал U-16 Олег Хвоя (на фото) підвів підсумки виступів своїх підопічних у першій половині сезону 2019/20, визначив цілі на 2020 й рік і повідав про цікаві плани на зимову підготовку.

— Позаду перша частина сезону. Як оціните виступи своїх підопічних у першому колі ДЮФЛ?

— Нормально. Скажімо, в міру своїх можливостей хлопці набували досвіду. Ми перший раз брали участь в настільки сильній групі (Арсенал перейшов із першої групи у другу, де змагається з Динамо, Шахтарем, Чорноморцем та іншими — прим. З.Т.). Раніше ми протистояли в основному київським командам, а тут довелося грати з суперниками більш високого рівня. Не маючи досвіду, було важко.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

У чому ми поступалися? Швидкісні якості, функціональна підготовка і спортивний азарт, нахабство. Ну і звичайно досвід. Незважаючи на те, що хлопцям-суперникам лише по 13 років, багато з них вже мають якийсь досвід, грають хитріше і є більш лукавими. Але при цьому ми намагалися грати в футбол — комбінували, більше з м’ячем грали.

— Які ігрові проблеми є у команди?

— Мало атакуємо ворота суперників, відсутність спортивного азарту, бажання перемогти. При цьому ми не поступалися в техніці і мисленні. Ну і індивідуальності. У суперників є лідери, один-три хлопчика, які ведуть команду за собою. Нам цього не вистачало. Ще однією проблемою є відбір м’яча, погано ми відбираємо м’яч. Це проблема всього українського футболу.

— Хто домігся найбільшого прогресу в цьому році?

— Мабуть, це Ілля Поляков і Михайло Кравець. Вони дійсно ростуть, особливо якщо порівнювати з тим, якими вони до нас прийшли. Але і інші хлопці поступово прогресують, просто комусь це вдається швидше.

ілля поляков, Арсенал U-16, 2020

Ілля Поляков. Фото arsenalkyiv.academy.

— Які цілі ставите перед командою на другу частину сезону ДЮФЛ?

— Грати в футбол, домагатися прогресу від футболістів. Ставити якусь турнірну задачу зараз безглуздо, адже ми тільки вчимося грати. Це природний процес, якщо буде гра, то за нею потягнуться і результати. Завдання зараз — чути тренера, навчитися виконувати його рекомендації. Набувати досвіду — ще одна наша задача.

— У чемпіонаті Києва ваша команда обіграла Динамо (3:2), але в підсумку все одно відстає від киян в боротьбі за чемпіонство на сім очок …

— Складно грати на два фронти хлопцям, адже коли ми граємо два матчі на тиждень, практично відсутній тренувальний процес. Матчі в суботу-неділю і середу-четвер залишають нам лише відновлювальні тренування. З одного боку це складно, але з іншого — чим більше ігор, тим краще. Хлопці через ігри вчаться в цьому віці. Процес навчання — найважливіший для нас.

На проміжному фініші Чемпіонат ДЮФЛУ U-16: лише треті Карпати й двічі нульовий Шахтар

— Чи реально боротися за перемогу в чемпіонаті Києва?

— Безумовно, все реально. Чому ні? У спорті немає нічого неможливого. Ми розмовляли з керівництвом, можливо, переформатуємо навесні групи. Одні хлопці гратимуть тільки в чемпіонаті міста, інші — в ДЮФЛ. Особисто моя думка — в цьому віці важливо не прагнення щось виграти, а вчитися грати в футбол. При цьому ніхто не говорить, що результат не повинен нас хвилювати. Повинен, завжди потрібно прагнути перемагати.

Арсенал U-16. Фото arsenalkyiv.academy.

— Які плани на зиму?

— В кінці лютого плануємо провести збори в Голландії, зіграти серію матчів з місцевими командами і з бельгійськими. Серед них буде Вітесс, наприклад. Хотіли зіграти з Аяксом та Фейєноордом, але за термінами наші плани не співпали. Плануємо по шляху до Голландії зіграти з Гертою в Німеччині і в Польщі з командою з Вроцлава. У будь-якому випадку, хлопці отримають дуже цікавий досвід.

— Чи плануєте добирати юних футболістів?

— Звичайно, ми завжди шукаємо таланти. Поки складно знаходити діаманти, у нас є певні складності. Але все одно працюємо.

Після першої частини чемпіонату ДЮФЛУ U-16 Арсенал посідає у турнірній таблиці групи 2 передостаннє, дев’яте місце, набравши 4 очка в 11 матчах.

Лауреати Федерація Києва привітала футбольних героїв минулого сезону

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-19 (2000 год рождения и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (24%, 163 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 159 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь/Шахтер) (12%, 82 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо/Днепр-1) (12%, 80 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 40 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (5%, 36 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал/Шахтер) (5%, 35 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 20 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (3%, 20 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (3%, 19 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо) (2%, 17 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер/Мариуполь) (2%, 12 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.