«Наше завдання — готувати конкурентних футболістів для Чорноморця-2»

Директор СДЮШОР Чорноморця Артем Видерко підбив підсумки 2019 року, а також поділився планами на майбутнє. Також він відзначив гравців, які викликалися до юнацьких збірних і розповів про реформу ДЮФЛУ

Команди нашої школи завершили 2019 рік на тих місцях, на які заслуговують на сьогоднішній день. Результати нижче, ніж хотілося, оскільки ми ставимо перед кожним віком однотипні завдання — потрапити в четвірку кращих в групі.

На жаль, всі чотири команди, які беруть участь в чемпіонаті ДЮФЛУ, провели по дві гри дуже невдало, що призвело до втрати важливих очок, необхідних для боротьби за високі місця. Реальна перспектива потрапити в лідируючий квартет залишається лише у команди U-16. Для інших вікових груп це буде зробити надзвичайно складно, їм належить більше працювати на перспективу, з прицілом на наступний сезон, який пройде по новому регламенту.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Всі чотири наші команди заслуговують на оцінку «чотири» за п’ятибальною системою. Проведена велика робота, є приклади вдалої селекції, ряд футболістів запрошувалися в юнацькі збірні України.

Наша основна задача залишається незмінною: готувати футболістів, здатних скласти конкуренцію гравцям Чорноморця-2, а в подальшому поповнити ряди головної команди клубу. Дуже хотілося б створити команду U-19. Це вкрай необхідно для «доведення» випускників нашої школи до рівня дорослого футболу.

— Хто з футболістів СДЮШОР Чорноморець викликався до збірних?

— Це хлопці 2003, 2004 і 2005 років народження Олексій Друі, Володимир Мельничук, Максим Мельниченко і Владислав Колодежний.

Збірник Олексйй Друі проти Дніпра.

— Наскільки серйозними будуть зміни в системі проведення чемпіонатів ДЮФЛУ?

— Уже давно йшли розмови про створення еліт-ліги ДЮФЛУ. Її старт планувався влітку 2019 року, але буквально в останній момент ряд клубів відмовився переходити на нову систему проведення чемпіонату, і в серпні ми стартували за звичним регламентом, який, до слова, був прийнятий вже після початку змагань. Питання про зміни в першості, так би мовити, дійшли до точки кипіння. І ось, на початку грудня відбулися загальні збори всіх учасників вищої ліги ДЮФЛ. На ньому були присутні представники 33 з 40 клубів. Розглядалося три варіанти регламенту проведення чемпіонату 2020—2021 рр.: перший — зібрати з усіх груп кращі команди в еліт-лізі (за нього проголосували сім представників, включаючи Чорноморець), другий — залишити все без змін (24 голоси), третій — проміжний (2 голоси). Через два тижні ми отримали остаточне рішення ДЮФЛ, що з наступного сезону змагання пройдуть згідно з третім варіантом.

— Розкажіть, будь ласка, докладніше про цей варіант?

— За результатами поточного чемпіонату по шість кращих команд з чотирьох груп отримають право на виступ в еліт-лізі. Колективи, що посіли місця з 7-го по 10-е в кожній групі, і провідні команди першої ліги утворюють вищу лігу, де знову буде чотири групи по 10 клубів. У першій лізі планується створення восьми груп по 10 команд у кожній.

В еліт-лізі після першого двоколового етапу по три лідируючих в клубному заліку колективи з кожної групи сформують дві «шістки», які в два кола розіграють вісім путівок в плей-офф. Переможці стикових матчів потраплять до фінального турніру, де відбудуться півфінали, ігри за 1-е і за 3-е місця.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-17, Чорноморець, Динамо, 9 тур, 2019

Чорноморцю доведеться поштовхатися з конкурентами, зокрема, з Динамо. Фото chernomorets.odessa.ua.

На жаль, перед початком поточного сезону нас ніхто не попереджав про такий варіант комплектування елітного дивізіону. Знай ми про це заздалегідь, то перевелися б в звичну для нас третю групу, де склад учасників завжди дозволяв командам Чорноморця впевнено посісти місця в лідируючій «четвірці». В нашій теперішній групі, куди ми ще в минулому році напросилися навмисно, щоб змагатися з найсильнішими суперниками ( Динамо, Шахтар, команди з Дніпра і Запоріжжя), нам доведеться серйозно «попітніти» для потрапляння в число шести кращих у клубному заліку.

Претенденти на участь у еліт-лізі пройдуть спеціальну атестацію. У цьому плані у нас все в порядку: СДЮШОР Чорноморець відповідає на 100 відсотків вимогам всіх критеріїв (правового, юридичного, фінансового та спортивного).

У другій частині поточного сезону нас чекає дуже серйозна боротьба за потрапляння в еліт-лігу. Треба брати очки в усіх без винятку матчах, щоб завоювати в клубному заліку місце в «шістці» кращих.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16: фінальні розбірки команд Шахтаря завершилися перемогою старших

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.