Екс-форвард Шахтаря похвалив Супрягу за перемогу над Динамо і вказав на недоліки

Колишній нападник Шахтаря та національної збірної України Олексій Бєлік вважає, що орендованому у Динамо 20-річному форварду Дніпра-1 Владиславу Супрязі ще варто додавати в своїй грі

Одним з відкриттів весняної частини чемпіонату УПЛ став нападник Дніпра-1 Владислав Супряга, права на якого належать Динамо.

— Олексій, після зимової перерви тебе здивувала результативна гра Супряги?

— Це хороший перспективний футболіст. І було зрозуміло, що рано чи пізно він почне забивати. Супряга не є гравцем стартового складу Дніпра-1, тому шість його забитих м’ячів в п’яти останніх поєдинках, викликають приємне здивування і приковують увагу.

— Футболістові якого амплуа найважче виходити на заміну?

— Амплуа тут не має значення. Важливо, як ментально налаштує себе сам гравець. Можна ж виходити на поле розчарованим, а можна — з думками про те, щоб довести свою профпридатність. Думаю, Супряга поки дотримується саме другого варіанту (посміхається).

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— У чому секрет результативності цього форварда?

— Перш за все, це мотивація. Владислав напевно тренувався з максимальною самовіддачею. Матч з Динамо це тільки підтвердив. Вилучення у складі киян в дебюті поєдинку загнало дніпрян в глухий кут, вони не знали, як далі діяти в першому таймі, план на гру зламався. У другому таймі вийшов Супряга і реалізував всі свої три моменти…

Мавр може йти… Фото scdnipro1.com.ua.

— Чому у Супряги не вийшло відразу заграти в Динамо?

— Там психологічний тиск на порядок вищий.  До того ж не варто забувати, що у Супряги ще є слабкі сторони, над якими форварду потрібно працювати, а в Києві чекати не можуть.

— Головна тема — збірна України. Супряга може стати врівень, наприклад, з Романом Яремчуком?

— Якби не вибухнула пандемія коронавируса, і національній команді треба було б готуватися до чемпіонату Європи, не думаю, що Супряга поїхав би цей на форум, але як мінімум виклику форвард зараз заслуговує. Потренуватися в головній команді країни, а може, і зіграти в товариських матчах, чому б ні.  Знову ж таки, якщо Владислав буде і далі прогресувати, то в недалекій перспективі він може стати бойовою одиницею в збірній України.

— Чого йому не вистачає?

— У Супряги є швидкість, техніка, він забивний, як ми вже встигли переконатися. Його якості добре використав Олександр Петраков у юнацькій збірній України, коли півзахисники змушували нападника рухатися в вільні зони. Якщо Супряга попрацює над тим, щоб відкриватися і самому пропонувати себе, він ще більше додасть в результативності. Йому не вистачає помилкових рухів без м’яча, щоб засмикати захисника, звільнити зони для партнерів. Якщо Супряга прибере ці недоліки, то в наступному відборі або в матчах тієї ж Ліги націй цей нападник може ще більше розкритися. Це якраз те, що потрібно для нинішнього стилю команди Андрія Шевченка, яка в більшій мірі намагається грати в позиційний футбол.

Супряга на ЧС U-20 проти Катару. Фото Getty Images.

Можна зрозуміти думки футболіста, коли після хет-трику на наступний матч його не ставлять в стартовий склад. Можна зрозуміти і Дмитра Михайленка, який бачить, що той же Хобленко, який поки не так часто забиває, але більш корисно діє в колективній грі, — наводить слова Олексія Беліка сайт Zbirna com.

У поточному чемпіонаті УПЛ Владислав Супряга зіграв 18 матчів, забив 9 голів.

Поза грою Форвард Динамо найчастіше потрапляв в офсайд у цьому сезоні

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (44%, 623 голосов)
  • Шахтер (32%, 452 голосов)
  • Карпаты (5%, 66 голосов)
  • Александрия (4%, 56 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (3%, 45 голосов)
  • Колос (3%, 40 голосов)
  • Десна (2%, 29 голосов)
  • Заря (2%, 29 голосов)
  • Львов (1%, 16 голосов)
  • Мариуполь (1%, 14 голосов)

Всего проголосовало: 1 424

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.