Наприкінці зборів Динамо пропускало по чотири, та Гірник збирається обіграти

Напередодні старту другої частини чемпіонату U-19 (перша ліга) у групі 1 наш проект вже знайомив читачів із підготовкою лідера (МФА) та його переслідувачів (Ніка-05 та Прикарпаття). Зараз дійшла черга до міцних середняків

Таких відразу двоє — Адреналін із Луцька та львівське Динамо. Про волинян, на жаль, інформації обмаль, відомо лише, що команда заявлялася на Кубок федерації-2019, потрапила до групи А,  де  її суперниками стали три команди з міста Берестечко: Стир, ПТУ-27 та Академія.

Лучани набрали у цих матчах 7 очок і потрапили до півфіналу турніру:

Адреналін U-19 (Луцьк) — ПТУ №27 (Берестечко) — 3:3

Академія (Берестечко) — Адреналін U-19 (Луцьк) — 0:7

Стир (Берестечко) — Адреналін U-19 (Луцьк) — 2:5

Про подальший виступ Адреналіна за нагоди  розповімо згодом.

Динамівці ж виступали на XX Меморіалі Ернеста Юста, як і команди з вищої ліги U-19 — Львів та Волинь. Із луцькими юніорами, до речі, навіть потрапили до однієї групи — третьої. Ось як зіграли вони свої матчі (всі поєдинки відбувалися на відкритих полях зі штучним покриттям):

ФК Руданці/Новий Яричів — Динамо U-19 — 1:2

Голи: Волянюк (30) — Лелюх (37), Валентин Савула (52).

Нива (Дубляни) — Динамо U-19 — 1:2

Голи: Когут (80) — Юрій Лучко (13), Валентин Савула (24).

Динамо: Кобаль В. (Малець, 46) — Фітель, Попович, Морозович, Стефанишин (Кобаль М., 56), Савків, Кіш (Труш, 65), Савула, Цимбала (Липовий, 75), Левків (Сметанка, 78), Лучко (Міклуш, 80).

Дмитро Фіалка дає вказівки

— Відверто тішуся, що вдалося достроково вийти з групи, —зазначив після матчу керманич Динамо Дмитро Фіалка. — Хороший суперник нам протистояв. У першому таймі трішки невпевнено ми діяли поблизу власних воріт, тому опонент завжди мав що нам запропонувати. Як би там не було, добре зіграв і наш голкіпер, який декілька разів по-справжньому рятував від пропущеного голу. Стосовно атаки, я нею задоволений. Класні комбінації вдавались, чудові м’ячі забили. У другому таймі дали шанс спробувати себе новачкам, було багато замін, але зі своїм завданням кожен впорався. Помічаю, що з кожним матчем додаємо в ігровому плані. Працюємо і надалі у плані підписання нових гравців».

Після цієї перемоги львів’яни достроково забезпечили собі вихід із групи і в останньому поєдинку мали вирішити із Волинню U-19 долю першого місця у квартеті. І як би не нахвалював своїх хлопців тренер, із представником вищої ліги вони не впоралися, програли 0:3.

До речі, у паузах між матчами Меморіалу Юста динамівці не просто тренувалися, а примудрялися розбавляти заняття ще й спарингами. В одному з таких товариських поєдинків 29 січня зустрілися із командою першої ліги Львівщини Скеля (Жовква/Крехів). Гра на високих швидкостях завершилася результативно — 2:2.

Динамівці святкують гол

А 13 лютого відбулася ще одна зустріч із цим суперником. Цього разу на полі львівського стадіону Сокіл місцеві перемогли 2:1 (голи забили Валентин Кіш і Назар Цимбала). Ось як прокоментував Дмитро Фіалка ці спаринги: «У першому протистоянні зі Скелею мені дуже сподобалось як ми діяли. Можна сказати навіть, що в деяких компонентах ми переважали дорослий колектив першої ліги Львівщини. Гра була дуже видовищна та захоплива як для цієї пори року. Був дуже високий темп і приємно, що хлопці його витримали. Ми намагалися весь час грати низом, втім, не завжди виходило. Через це і пропущені м’ячі.

У другій грі проти Скелі через травми не були нам помічниками доволі багато гравців основної обойми. Тим не менш, дуже добре себе показали хлопці 2001-ого року народження, з яких на 90% було укомплектовано наш склад у товариському матчі. Дуже задоволений їхніми успіхами, адже розумію, що вже наступного року саме вони повинні стати лідерами команди U-19».

Тож до плей-оф динамівці вийшли з другого місця в групі, а там втрапили на міцного середняка Прем’єр-ліги Львівської області рава-руський Локомотив. 2 березня у Винниках, на стадіоні імені Богдана Маркевича, Динамо зійшлося з Локо у матчі 1/16 фіналу. І поступилося фавориту з рахунком 0:4.

Не встояли

А через кілька днів із динамівського табору надійшла цікава звістка: було оголошено про співпрацю з командою ФФЛ Сокіл з Рясне-Руського. Об’єднаний футбольний клуб під назвою Динамо (Рясне-Руське) виступатиме у другій лізі Львівщини. Як повідомляє сайт Динамо, свої домашні поєдинки команда проводитиме на стадіоні у селі Рясне-Руське, що неподалік від Львова. Тренерську роботу в клубі доручили виконувати тандему — Дмитро Фіалка та Орест Папп. Вони спільно відповідатимуть як за юнацький, так і за дорослий склад нової обласної команди.

«Думки з приводу співпраці нашої основної команди з якимось із обласних колективів були давно. У чемпіонаті першої ліги ДЮФЛУ занадто мало поєдинків протягом сезону, а ігровий тонус потрібно зберігати завжди, — пояснив Фіалка. — Як би там не було, але ми все-таки вважаємо себе професіоналами. Врешті-решт цьогоріч вдалося досягнути домовленостей з ФК Сокіл (Рясне-Руське). Для наших вихованців можливість пограти на дорослому рівні — це великий плюс. Потрібно загартовуватись справжніми чоловічими футбольними баталіями вже з юнацького віку, щоб згодом тільки прогресувати.  Ті, хто за різними причинами за основну команду грати не зможуть, виступатимуть за можливістю у складі юнацького колективу. Чимала кількість наших гравців 2001 року народження, тому проблем, гадаю, не виникатиме».

А тим часом, вилетівши з Меморіалу Юста, динамівці не знітилися й не сиділи, склавши руки. Відразу заявилися на інший турнір —пам’яті видатного українського футболіста Карло Мікльоша.

За підсумками жеребкування потрапили до групи 5, разом із такими командами: ГалКатЗубр (Зубра), Темп-2 (Відники) та Шпиль (Шпильчина). І в стартовому поєдинку із колективом із Зубри видали нічию 4:4! Чим, звісно, не дуже потішили свого тренера. «Не буду кривити душею, якщо скажу, що це був найгірший поєдинок за час нашої підготовки до відновлення сезону, — відзначив Фіалка. — Ми припускалися необов’язкових помилок, не завершували певні стовідсоткові епізоди. Усі голи стаються виключно через наші недопрацювання. Ми забили чудовий четвертий гол після розіграшу м’яча з центру поля, але втримати переможний результат так і не змогли. У таких моментах якраз і помітно клас команди. Не буду вкотре повторювати про кадрові проблеми, які нас переслідують. Ті хлопці, які виходять наразі у футболці з динамівською емблемою на поле, повинні доводити, показувати гру тут і зараз, адже саме вони цілком можливо і будуть вже невдовзі захищати честь нашого клубу на всеукраїнській арені, у змаганнях ДЮФЛУ. Потрібно кожному з наших гравців зробити висновки, перш за все, самим для себе, чого і коли вони хочуть досягнути у футболі. Ми, звичайно ж, наполегливо тренуємось, готуємся до сезону, але без бажання, самовіддачі у футбол не грають».

ГалКатЗубр (Зубра) — Динамо (Львів) U-19 — 4:4

Голи: Сулейман Діонг (23, 89), Сергій Шафранський (39), Юрій Куриляк (73) — Павло Івановський (22, 39, пенальті), Віктор Данканич (48, 76).

Динамо: Малець — Стефанишин, Липовий, Сметанка, Фітель, Левус, Івановський, Кобаль, Поліщук, Данканич, Миколажко.

У матчі другого туру Меморіалу Мікльоша на динамівців чекав грізний суперник — Фенікс-Стефано (Підмонастир), що замінив Шпиль. Він добряче виступає у Прем’єр-лізі Львівщини, тож і львів’ян повозив добряче — 4:0.

Сьогодні ж динамівці спробують покращити собі настрій вже у матчі чемпіонату U-19. Суперником у 10-му турі стане Гірник (Новояворівськ), зустрічаються на Соколі. Матч першого кола львів’яни виграли у гостях із рахунком 1:0.

«Нарешті ми дочекалися цього моменту. Відверто кажучи, і я, і хлопці вже дуже скучили за офіційним футболом, — зізнався Дмитро Фіалка. — Що б там не казали, але жодна тренувальна перемога не дасть стільки заряду, емоцій, як перемога у чемпіонаті. Ми довго та скрупульозно готувалися, аби підійти до відновлення сезону у максимально якісних кондиціях. Звісно, не можу сказати, що нам вдалося повністю викорінити усі наші недоліки. Втім, гадаю, суперників у другому колі будемо дивувати не один раз. Перший матч з Гірником. Хороший, міцний опонент. Тим не менш, вдалим результатом будемо вважати, звичайно лише три очка по завершенні поєдинку». 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.