Герег забивав, однак МФА вилетів із Зимової першості, програвши Карпатам

До відновлення боротьби в чемпіонаті U-19 серед команд першої ліги група 1 підійшла з двома лідерами. Трохи відставши на старті, мукачівський МФА на фініші таки наздогнав Буковину за очками: у обох зараз по 20

А за додатковими показниками закарпатці навіть видерся на першу сходинку. Тепер навченим Віктором Ряшком хлопцям належить захищати лідерство, до цього вони готувалися серйозно майже всю зиму.

Про торішні збори МФА наш проект повідомляв, тепер розповімо, що було далі. Січневу роботу команда почала без півзахисника Максима Кодрі — його було запрошено до лав студентської збірної України для участі в Меморіалі Макарова. Нагадаємо, що разом з нею хавбек і виграв турнір, зігравши у п’яти матчах із шести. «Задоволений, що виступаю в складі збірної, боротимуся за потрапляння в команду, яка влітку поїде на Всесвітню Універсіаду до Неаполя», — зазначив 18-річний хавбек.

Максим Кодря

Тим часом зібравши своїх хлопців у Мукачево Віктор Ряшко дав такий напутній коментар: «П’ята сходинка, яку ми посіли у минулому чемпіонаті — хороший результат, проте, увагу приділяв не тому, яке місце посядемо, а награванню складу, покращенню ігрових якостей гравців та команди в цілому. Щодо планів, то пріоритет віддаємо чемпіонату України, де нині ділимо першу сходинку з чернівецькою Буковиною, тож боротимемося за потрапляння до фінальної стадії змагань. Стосовно чемпіонату області, то задля прогресу підніматимемо планку і поборемося за вищі місця.

Віктор Ряшко

Підготовку будемо проводити в Мукачеві. Щодо складу колективу, то кістяк команди зберігся, декілька гравців залишили розташування МФА, тож активно проводимо селекційну роботу, ставку робимо на гравців 2001 та 2002 р.н.

Вже зданий в експлуатацію гуртожиток для наших гравців, на фінальному етапі будівництва поля, зокрема на штучне поле залишилося постелити трав’яний покрив. Думаю, що весною це вже буде зроблено».

Суперником для першого спарингу було обрано аматорську команду із обласного центру — Ужгород із екс-гравцем Шахтаря та збірної України Адріаном Пуканичем у складі. Вона й перемогла із рахунком 3:1, гол у МФА забив Василь Герег.

Партнери вітають Василя Герега (у центрі)

Тільки домашньою роботою МФА не обмежувався, і на початку лютого з]їздив до Угорщини, де у містечку Кішварда зіграли матч із румунською командою Чіксереда. Підопічні Віктора Ряшка у напруженому протистоянні зуміли здолати румунських однолітків із рахунком — 1:0.

Потім були матчі зимової першості Закарпаття. 10 лютого мукачівці перемогли ФК Середнє — 3:0 (голи забивали Віталій Міклош, Віталій Трачук та Ілля Дьяков).

МФА U-19: Колісник — Міклош, Максимець, Тихненко, Береш, Апарін, Королевич, Курильчик, Луців, Мамич, Герег.

На заміну виходили: Бекеша, Дьяков, Анікеєв, Байса, Фляшко, Трачук, Забава, Ковтанюк, Поліщук.

А невдовзі знову зустрілися з Ужгородом, і цього разу награли вже на нічию — 2:2 (Міклош, Трачук).

МФА U-19: Митрушин — Поліщук, Жаренко, Тихненко (Апарін, 46), Міклош, Курильчик, Трачук (Бекеша, 74), Королевич (Байса, 87), Дьяков (Фляшко, 75), Герег, Мамич (Луців, 53).

Наступний поєдинок було програно Вітязю (Концгазо) із рахунком 1:2 (Ігор Королевич).

МФА U-19: Уманський — Поліщук, Максимець, Жаренко, Міклош, Курильчик, Трачук, Королевич, Фляшко, Мамич, Герег.

Запасні: Колісник, Дьяков, Апарін, Байса, Забава, Тихненко, Береш, Ковтанюк.

А у четвертому турі сталася зустріч зі ще однією командою, що входить до сфери інтересів проекту Золотий Талант — ужгородською СДЮСШОР, яка виступає у чемпіонаті ДЮФЛУ U-17. Молодших суперників хлопці Ряшка перемогли із рахунком 5:0 (Дяков, Герег, Віталій Курильчик (пенальті), Ігор Бекеша, Олег Поліщук).

Мункач U-19: Уманський — Поліщук, Максимець, Тихненко, Береш, Курильчик, Апарін, Дяков, Королевич, Міклош, Герег.

Запасні: Колісник, Байса, Мамич, Бекеша, Трачук, Фляшко, Луців, Ходоровський, Забава.

«Щодо матчів, які вже зіграли — виступили досить рівно, лише в першому таймі матчу з концгазівським Вітязем дещо провалилися. Головним завданням для нас у зимовій першості є підготовка через такі матчі до чемпіонату у першій лізі U-19 та чемпіонату Закарпаття. Але звісно, ставимо собі за мету поборотися й за нагороди турніру, а гра й результат покаже наскільки це нам удасться», — зазначив у коментарі прес-службі свого клубу Віктор Ряшко.

Для продовження боротьби у плей-оф МФА потрібно було перемагати в останньому турі групового етапу суперника із Львівської області ФК Мостиська.

Завдяки дублю Василя Герега та голу Антона Береша три очка було взято — 3:1. Ужгородці фінішували у своїй групі А другими, і в 1/4 фіналу мали зустрітися із рахівськими Карпатами.

Більшу частину матчу мукачівці провели в атаках, однак пропустили тричі, й лише після цього забили — 1:3 — боротьбу припинено. Гол, цього разу з пенальті, знову забив Герег.

МФА U-19: Уманський — Поліщук, Апарін, Міклош, Береш, Трачук, Курильчик, Дьяков, Королевич, Фляшко, Герег.

Запасні: Колісник, Байса, Бекеша, Забава, Анікеєв, Станкович, Тихненко.

У післяматчевому коментарі Віктор Ряшко зазначив: «Насамперед вітаю Карпати з виходом у півфінал. На жаль, таке стається у футболі, коли володіючи ініціативою команда не реалізовує свої нагоди, а противник практично всі свої нагоди зумів реалізувати й у підсумку поступаємося. Цей матч напевно буде уроком для наших молодих футболістів. Після припинення боротьби в зимовій першості готуватимемося до чемпіонату України серед команд U-19 у першій лізі».



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.