Готуючись до поновлення чемпіонату U-19 Волинь дійшла до 1/8 Меморіалу Юста

Чи не найраніше від колег по юніорському чемпіонату України вийшла із зимової відпустки Волинь U-19. Ще 10 січня футболісти першої команди зібралися у Луцьку, до них приєдналася й молодь

Через кілька днів у розпалі вже був футзальний турнір, в якому між собою змагалися гравці основи, Волині U-19, команда тренерів та адміністрації клубу, а також гравці луцької футзальної команди Динамо. Виграла турнір основа.

Згодом вона на чолі з Андрієм Тлумаком вирушила на збір до Туреччини, куди головний тренер взяв і кількох юніорів, зокрема, Артура Рябова, Назарія Богомаза, Олександра Мартинюка та Владислава Мороза.

Андрій Тлумак

Забігаючи наперед, процитуємо Тлумака, який так підсімував працю юніорів на зборах: «Роботою молодих футболістів задоволений. Якщо вони так будуть працювати — з них вийдуть хороші футболісти, але найголовніше — щоб вони працювали, і розуміли, що вони поїхали з нами на збір, і це є невеличким авансом для них, і кожен з них має цей аванс відпрацювати, вхопитися за нього і не впустити».

Інші ж підопічні Альберта Шахова та Володимира Гапона з 14-го лютого займалися на зборі у Моршині. Причому працювали в інтенсивному режимі: вже на третій день збору зіграли перший товариський матч.

Поступилися команді СКК Пісочна (учасник чемпіонату Львівської області) із рахунком — 0:2. 20 лютого грали проти команди Рочин із Соснівки, яка нині на ведучих ролях у аматорській першості України. Цього разу лучани зіграли більш вдало та здобули перемогу з рахунком 2:1.

У другій частині збору Волинь зіграла ще два спаринги. 23 лютого у рамках Меморіалу Ернеста Юста обіграла львівське Динамо, що виступає у чемпіонаті U-19 серед команд першої ліги. Голи Микити Фоміна, Миколи Миронюка та Владислава Кристіна принесли Волині упевнену перемогу з рахунком 3:0.

Таким чином, хрестоносці з трьома перемогами вийшли зі своєї групи з першого місця і пробилися до чвертьфіналу товариського турніру. Львівські динамівці фінішували другими.

26 лютого волиняни зустрілися вже із моршинською Скалою U-17. Підсилившись трьома гравцями, які напередодні прилетіли разом з основним складом з турецького збору, вони обіграли молодшого суперника, що виступає в чемпіонаті ДЮФЛУ — 4:2. Голами у переможців відзначалися Дмитро Максимчук, Олександр Чернов, Владислав Мороз та Олег Сквіра.

Олег Сквіра

На тому спаринги мали й закінчитися, адже вже 8 березня команду чекав старт у другій частині чемпіонату U-19. Для Волині він опинився фальстартом через відсторонення команд донецького Олімпіка.

Тож у плани було спішно внесено корективи і хлопці Шахова й Гапона продовжили виступи на Меморіалі Ернеста Юста. На стадії 1/16 фіналу вони зіграли проти об’єднаної збірної сіл Артемівська Воля та Хоросниця. Й зуміли більш аніж переконливо переграти опонентів — 8:0. У складі Волині двічі відзначався Олег Фенюк, ще по голу на свій рахунок записали Дмитро Гуменяк, Артур Рябов, Ілля Теліховський, Максим Сасовський, Станіслав Кристін та Олександр Жмуйда.

Артур Рябов

У наступному етапі змагань Волині протистоятиме Галичина з Дрогобича (матч — 10 березня). Футбольну ж весну у чемпіонаті U-19 волинські юніори розпочнуть гостьовим матчем 16 туру проти ровесників з київського Динамо, який відбудеться 16 березня.

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2018/2019?

  • Динамо (38%, 377 голосов)
  • Шахтер (22%, 216 голосов)
  • Карпаты (9%, 87 голосов)
  • Арсенал (4%, 44 голосов)
  • Александрия (4%, 40 голосов)
  • Металлург (4%, 35 голосов)
  • Ворскла (3%, 30 голосов)
  • Заря (3%, 30 голосов)
  • Черноморец (3%, 27 голосов)
  • Десна (3%, 26 голосов)
  • Волынь (2%, 24 голосов)
  • Львов (2%, 24 голосов)
  • Мариуполь (2%, 21 голосов)
  • Олимпик (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 991

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.