Динамо та Шахтар впевнено лідирують: хто стане першим

Ілля Забарний, Динамо Київ

Якщо не враховувати невдачі в Лізі чемпіонів, то перша половина сезону для Динамо та Шахтаря склалася досить непогано. І справді, гранди українського футболу вкотре на вершині таблиці і розіграють між собою черговий титул чемпіона. Зараз Шахтар випереджає Динамо на 2 бали. Але всі розуміють, що головні події попереду

Динамо грає не гірше, ніж у минулому сезоні

І це так, якщо враховувати лише ігри чемпіонату. Так, був провал с останніх матчах, коли кияни програли Ворсклі (1:2) та зіграли із Зорею (1:1). Саме ці втрати завадили клубу перегнати Шахтар. Але якщо проаналізувати статистику та ігри Динамо в інших матчах, то побачимо явну перевагу над суперниками.

Як бачимо, 14 перемог у 18 матчах при одній поразці. Це справжній чемпіонський графік. В середньому клуб забиває 3 голи, пропускає 1. У багатьох матчах кияни впевнено контролювали гру, не давали супернику створювати моменти. Тому не можна сказати, що в цій першості клуб здав у порівнянні з минулим.

Так, є проблема в Динамо з форвардами, але завдяки потужній лінії півзахисту вдається компенсувати цей недолік. Погано, що так не вдається в Лізі чемпіонів, але там рівень суперників значно вищий. Зараз аналізуємо лише виступи киян в чемпіонаті України.

Дуже результативно діяв Буяльский. Він добре відкривався та забивав важливі голи. Непоганий сезон проводить Шапаренко, завжди на рівні Циганков, очікують повернення після важкої травми, здобутої на чемпіонаті Європи, Бєсєдіна.

Тобто, у Динамо є можливості, щоб додати в наступній половині сезону. Якщо команда зможе зробити це, то отримає хороші шанси на золото. Поставити на ігри чемпіонату можна в БК Фанспорт.

Ілля Забарний, Динамо Київ

Фото fcdynamo.com

Шахтар прагне повернутися на вершину

Гірники минулого сезону поступилися першим місцем киянам. Причому, відстали на багато очків. Але зараз Шахтар підтягнувся і вже не дозволяє собі дешевих втрат. Команда зібрано діє та доводить свою перевагу над опонентами.

Дуже хороший фініш першого кола вийшов у гірників. Вони перемагали в 10 матчах поспіль. Тому можна сказати, що команда справедливо на першому місці. Так, по ходу сезону підопічні Де Дзербі мали деякі проблеми с організацією атак, особливо в матчах з «автобусними» андердогами. Бразильці якось просто грали, не дуже включали фантазію. Тому суперникам вдавалося накривати атаки. До речі, така ж проблема з відсутністю креативу була в гірників і в матчах Ліги чемпіонів, де вони майже нічого не забили. Але з киянами гірники зіграли непогано — внічию в чемпіонаті та розгромили в Кубку України.

Знову ж таки, як і кияни, Шахтар впевненно діяв у матчах чемпіонату. Можливо, це вдалося зробити завдяки новому тренеру, та деяким новачкам. Після минулого чемпіонату Ахметов витратив до 45 млн. євро, які повинні були вплинути на гру його команду. Логічно, що в першості країни команда знову вийшла на перше місце. Але Динамо не дозволить легко взяти перше місце. Враховуючи досвід Луческу, можна прогнозувати досить цікаву боротьбу.

Хто стане чемпіоном?

Звісно, інтрига буде зберігатися дуже довго. Можна лише здогадуватися, хто стане першим в кінці чемпіонату. Якщо проаналізувати шлях команд в першому колі, то шанси рівні. Так, Шахтар вдало провів останні матчі, а кияни навпаки, багато втратили очок. Але все може змінитися весною, після зимових трансферів та підготовчих зборів.

Треба ще сказати, що втрата Миколенко на перших порах буде відчутною. Але під час перерви динамівці повинні награти нову схему в захисті. Зрозуміло, що той об’єм роботи Віталія мало кому вдасться виконати. Але в чемпіонаті немає таких суперників, які б могли завдавати динамівцям постійні проблеми в обороні. Тому чекаємо з нетерпінням матчу Динамо — Шахтар. Також цікаво, яким клубам вдасться відібрати очки у фаворитів.

Гадаємо доля чемпіона буде вирішуватися в очному двобію, а також у кількох матчах. Різниця між першим та другим місцем буде становити кілька, а можливо й одне очко.

Андрій ІВАНЧЕНКО

Пульс До матчів 2022 року тренери збірних України готуються із новими контрактами з УАФ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.