Тренер юніорів Металіста 1925 Мельник: хлопці трохи засмутилися, що не переграли Зорю (відео)

У 13-му турі чемпіонату U-19 у Високому відбувався центральний матч: третій у таблиці Металіст 1925 приймав забивну Зорю. Не програв, щоправда, пропустив, але тепер посідає вже друге місце у турнірці

Старший тренер юнацької команди Металіста 1925 Роман Мельник поділився враженнями від першої у сезоні нічиєї його команди, яку юнаки зіграли проти однолітків із Зорі — 1:1.

— Ваша команда у цьому сезоні вигравала, програвала. Цього разу вперше зіграла у нічию. Ви більш невдоволені чи задоволені таким результатом?

— Ми готувалися до цієї гри дуже серйозно, оскільки знали, що Зоря — це дуже серйозний суперник. Вони перед цим перемогли і Шахтар — 6:0, і Десну — 9:0. Ми знали, що буде дуже важка гра.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Можливо, і одне очко нам до скарбнички — це за підсумками першого тайму. А якщо дивитися на тайм другий, то можна було забрати й три очки. Ми від хлопців вимагаємо, щоб вони грали у футбол. Мабуть, команда суперників більше володіла м’ячем. Це те, що хотілося б нам покращити. Тим не менше, одне очко — це також нам до скарбнички.

— Наскільки впливала на команду відсутність лідера, капітана Юрія Потімкова?

— Юра — це дійсно один з ключових футболістів, капітан нашої команди. Він сам по собі лідер у житті. Тож, можливо, його дійсно десь не вистачало. Але Амар Квакіч вийшов у першому таймі, у другому Андрій Яшин. Думаю, що вони зіграли доволі непогано. Вважаю, що відсутність Юрія не сильно позначилась на нашій грі. Тим не менше, Юрій — це ключовий гравець нашої команди. Я радію, що він потрапив до заявки першої команди. Це може бути поштовх для нього задля подальшого розвитку.

Юрій Потімков. Фото metalist1925.com.

— Чого, все ж таки, не вистачило аби здобути перемогу?

— Чого не вистачило? Не вистачило забитих голів. Можливо, якогось фарту. Було кілька непоганих ударів у нашому виконанні. Трошки не вистачило нам концентрації, коли пропускали гол. Перший м’яч, який забив Володимир Дегтярьов вийшов хорошим. Він включився, пробив. Були також контратаки, які ми мали реалізовувати. Десь нам не вистачило везіння, десь влучності. Нічого, будемо працювати. Хлопці, бачу, трошки засмутилися. Але це добре. Це означає, що вони лідери у житті, вони виходять на гру та намагаються зробити максимум на футбольному полі.

Атаку починає Дегтярьов. Фото metalist1925.com.

— Чи тисне на хлопців, на вашу думку, турнірне становище? Бо і журналісти про це питають, і вболівальники бажають як можна вищих позицій?

— Я думаю, що не тисне. Ми з них не вимагаємо високого місця. Ми навпаки намагаємося згладити, щоб вони до турнірної таблиці особливо не зазирали. Наше основне завдання — це отримувати досвід, котрий допомагає виростити хороших футболістів. А потім вже набрані очки. Тим не менше, приємно, що вони б’ються у кожній грі за перемогу. Це радує. Я думаю, що ми на правильному шляху та будемо рухатися далі. Зараз перша нічия, а завтра, думаю, буде перемога. Будемо правильно працювати — буде все у нас гаразд.

Після 13 турів Металіст 1925 посідає друге місце (28 очок), стільки ж у Динамо, яке йде третім. Лідирує Шахтар (33 очки), у Зорі 24 пункти й вона шоста.

Чемпіонат U-19 19-річний воротар Чорноморця не пропустив і Ворскла втратила четверту позицію (відео)



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.