Тренер Шахтаря U-19 Ратулутра: матч з Інтером був дуже цінний в плані досвіду (відео)

Тренер юнацької команди Шахтар Оскар Ратулутра прокоментував гру своїх підопічних у матчі з Інтером (0:1). За словами наставника гірників, його команда виглядала цікавіше

Головний тренер Шахтаря U-19 Оскар Ратулутра прокоментував поразку в матчі 2-го туру Юнацької ліги УЄФА з Інтером і поділився думкою щодо календаря команди

— Ваша думка щодо гри?

— Дуже цікавий матч двох команд приблизно одного рівня. За змістом, якістю та баченням гри ми виглядали цікавіше. Припустилися помилки в обороні, коли суперникові вдалося забити. Цим і відрізняються зустрічі внутрішнього чемпіонату від поєдинків Юнацької ліги УЄФА: припустишся однієї помилки, й суперник одразу ж тебе карає. Ми домінували, володіли ініціативою, показали дуже високий відсоток володіння м’ячем, на жаль, не так гостро атакували.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Хотілося б, аби гравці були рішучішими та активнішими в останній фазі. Ми говорили хлопцям, що, виходячи на футбольне поле, слід бути впевненим у своїх силах і намагатися демонструвати нашу гру.

— З психологічної точки зору хлопці були готові до Інтера?

— Кожна гра унікальна, хоч футболіст і намагається однаково готуватися до кожного матчу, але, як не крути, поєдинки ніколи не повторюються. У першому таймі ми трохи боязко діяли, не могли повірити в те, що можемо вийти з-під тиску, коли суперник пресингуватиме. Потім уже хлопці відчули, що можуть. Гадаю, зараз вони засмучені, адже розуміли й бачили, що грали на рівних. Навіть у деяких моментах ми переважали і виглядали краще.

Фото shakhtar.com.

— Попереду в команди важкий графік. Може ця поразка, навпаки, допомогти на початку періоду важливих матчів пережити негативні емоції і струснути психологічно?

— Однозначно! Зрозуміло, що ми мали тривалу серію з перемог, але це все процес навчання. Слід виходити з таких непростих ситуацій і шукати в собі сили. Як на мене, починається цікавий відрізок: зараз зіграли з Інтером, потім поєдинок з Динамо. У таких матчах виявляються лідерські якості та вміння справлятися з тими умовами, у які ми потрапили.

ЮЛЧ: Шахтар після двох турів тільки третій

— У такому графіку футболісти чогось навчаться?

— Так, однозначно. Сьогодні була дуже цінна гра в плані міжнародного досвіду. Ми не надто часто зустрічаємося з такими командами. Ці матчі є корисними для розвитку і впевненості, а також для престижу клубу й Академії.

Чемпіонат U-19 Після виклику до збірної України хавбек Руху забив переможний гол (відео)

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.