Судаков: тактика Де Дзербі — це щось нове для українського футболу

18-річний хавбек Шахтаря Георгій Судаков розповів про своє повернення з розташування збірної, а також прокоментував спаринг команди з Тюркгюджю (2:1)

Півзахисник Шахтаря Георгій Судаков після матчу з Тюркгюджю — щодо повернення до клубу зі збірної України, розмови з Роберто Де Дзербі, нової тактики, бажання грати й розвиватися.

— Тільки в неділю ти повернувся зі збірної України й приєднався до команди, а це вже вийшов у стартовому складі. Чи відчував утому? Чи зрозумів уже ідеї Роберто Де Дзербі?

— Ми особливо не грали, однак були закритими в збірній два місяці, тому втома, гадаю, накопичилась переважно психологічна. Тренер запитав, чи готовий, я відповів, що хочу, горю бажанням грати. Схема схожа з тією, що в збірній, тому що теж італійці, вихід з оборони… Уже трохи пройшов це й частково був підготовлений.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Проте все одно була невелика теорія — дізнався багато нового. Дуже цікаво. Я побув на зборі лише день, але вже за одним цим матчем у мене неймовірні враження. Хочеться передусім розвиватися. Тренер дуже цікавий: хочеться брати від нього максимум. Усе через пас, через контроль м’яча, вихід з оборони, позиційна атака — мені дуже подобається.

Судаков проти Туркгюджю. Фото shakhtar.com.

— Чи була особиста розмова з Роберто Де Дзербі? Про що говорили?

— Так, увечері поговорили. Він запитав про стан і готовність. Я відповів, що хочу грати й тренуватися. Поговорили про тактику. Тренер запитав, де можу грати, показав, де я маю грати, як відкриватися. Сьогодні вранці провели тактичне тренування. Звісно, важко протягом одного дня все зрозуміти, адже інформації багато і засвоювати слід потроху. Однак навіть за цією грою, гадаю, вболівальники вже бачать різницю. Учора я дивився перший тайм з Ракувом і майже весь час усміхався, тому що мені подобалось, як діють хлопці й узагалі наша побудова гри.

Судаков і Де Дзербі. Фото shakhtar.com.

— У новому сезоні вболівальники побачать геть новий футбол Шахтаря?

— Як сказати… Шахтар завжди грає в позиційний футбол, напевно, протягом двадцяти років. Проте саме ця тактика, гадаю, для всіх уболівальників буде новою. Новий вихід з оборони, нова позиційна атака. Це щось нове для українського футболу взагалі. Принаймні особисто я такого в сучасному футболі ще не бачив. Дуже цікаво, як усе відбуватиметься і як ми вдосконалюватимемось. Навіть більш ніж упевнений, що до сезону буде все відмінно.

— У першому таймі було багато переміщень у центрі поля, утримання м’яча, але здалося, що мало передач до штрафного суперника. Чи так це? Чи була це настанова тренера?

— Просто суперник діяв у середині дуже щільно, а в нас практично все будується через контроль: витягнути на себе, гра на третього… Тому було важкувато. І слід віддати належне опонентові: гарна команда, агресивна, не поступалася в боротьбі, є технічно оснащені хлопці. Для мене це перший матч — наразі не до кінця знаю, як відкриватися в третій зоні й правильно працювати над завершенням. Але згодом, до наступної гри, я гадаю, буде вже трохи краще, — цитує слова Судакова сайт Шахтаря.

Джокери Молоді гравці на заміну врятували Динамо від поразки у спарингу (відео)

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.