Тренер Динамо U-19 Костюк: у 16-річних Філатова та Єременка є потенціал (відео)

Старший тренер Динамо U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від розгромної перемоги своєї команди у матчі 14-го туру юніорського чемпіонату проти Олімпіка (7:0). За словами фахівця, захисники — це двигун команди, які направляють і розганяють атаки

Керманич Динамо U-19 Ігор Костюк про перемогу над донецьким Олімпіком U-19 (7:0).

— З трав’яного газону — відразу на синтетику, але це ніяк не позначилося на результативності вашої команди. Можна сказати, цей матч став логічним завершенням роботи, яку команда провела в Туреччині?

 Не відразу з трав’яного, ми вже тренуємося тут достатню кількість часу і вже адаптувалися до цього газону. Те, що тренували,  дає свої плоди. Але є багато помилок. По цій грі видно. Контрольні ігри не зрівняються з офіційними, коли є напруга, тиск і хвилювання за результат. Гравці зовсім по-іншому ставляться до цього, багато помилок роблять. У нас ще не все виходить з того, що ми тренуємо.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Як можна пояснити таку результативність Кіріла Попова? Це його так добре сьогодні одноклубники «обслуговували»?

 Ні, просто він сьогодні вийшов зарядженим на гру. Це те, що ми просимо від нього, але не завжди він у тонусі. Сьогодні була якраз така гра, коли він вийшов у тонусі. Я йому пояснюю: «Якщо ти будеш максимально налаштований, то ти будеш багато забивати, а якщо будеш не допрацьовувати в обороні і перебудовуватися, то і важко буде забивати». Сьогодні як раз це і зіграло  він був агресивний в атаці і забив чотири м’ячі.

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— В лінії оборони дебютували Єременко і Філатов. Оцініть їхню гру.

 Це гравці 2004 року народження. Філатов з нами ще з кінця минулого року, а Єременко зараз прийшов у команду. У цих футболістів є потенціал, але все залежить від них, як вони будуть працювати і розкриватися. Ми ж даємо їм ігровий час, гадаю, вони будуть прогресувати. Знову ж таки, у контрольних поєдинках хлопці виглядали інакше, ніж в офіційних іграх. Інший суперник, по-іншому накриває і є поки певні складності для них.

— Зараз всі виділяють Попова, але також хочеться звернути увагу на гру Яцика. Здається, відтоді як він прийшов у Динамо, Олександр дуже сильно додав. Чи відповідає він своєму статусу капітана і лідера команди на цей момент?

 Ви самі на своє питання відповіли. Не дарма Яцик  капітан і лідер команди. Саша дійсно додав і він є стрижневим гравцем у середині поля, який і зустрічає атаки суперника, і розганяє, і починає наші.

Олександр Яцик. Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Вразило, як крайній захисник Малиш через Царенка зробив триходівку, і Попов забив гол, команда повела в рахунку. У ваших крайніх захисників є якісь особливі функції при побудові атак?

 Ви знаєте, що в чемпіонаті України практично всі матчі ми граємо першим номером, тому наші захисники  це наш двигун, який направляє і розганяє атаки. Ми просимо від них, щоб вони активно брали участь в атакувальних діях. Наслідком цього забитого м’яча, про який ви говорите, стала награна комбінація. Коли через фланг у глибину відкрився гравець, і відповідно, і завершили. Царенко відкрився в глибину, і була передача за спину. Ці зони небезпечні, там є простір у суперника, ми їм і скористалися.

— Велетень — імпульсивний хлопець, йому вдалося сьогодні відзначитися голом, але все-таки помітно, що він дуже багато працює на команду.

Є гравці з категорії талановитих, але які трохи переоцінюють свої можливості. Тому і в цьому випадку я пояснюю, що тільки команда тобі допоможе прогресувати і рухатися далі. Сам ти без команди нічого не зможеш зробити. Це як раз той приклад. Він молодець, що добіг і забив гол. Хлопці люблять побурчати, але все через роботу,  цитує слова Костюка сайт Динамо.

Грай головою: юніори Руха двічі забили Ворсклі й зміцнили свою третю позицію (відео)



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.