Тренер Зорі Баранов: змусити Шахтар грати за рахунком — дорогого коштує

Старший тренер Зорі U-19 та Зорі U-21 Василь Баранов поділився враженнями від матчів своїх підопічних проти донецького Шахтаря. За словами Баранова, він задоволений малюнком гри команди

У третьому турі молодіжного чемпіонату Зоря U-21  у надрезультативному матчі поступилася одноліткам з Шахтаря — 2:3. Тренер Зорі Василь Баранов, який очолює і команду U-19, поділився враженнями від матчу:

— Гра сподобалася. Якщо були б уболівальники на трибунах, вони б оцінили.  Для уболівальників гра була б видовищною. Для тренерського штабу була валідольною. Пригнічує єдине, що другу гру ми пропускаємо три м’ячі. Це багато. У матчі з Маріуполем ми забили і відігралися, а тут, начебто, в кінці відігралися, побігли забивати третій, а у відповідь отримали контратаку.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Але в будь-якому випадку, той малюнок гри, який ми показали, дорогого коштує. Футбольний клуб Шахтар відсунути на їхню половину поля і дивитися, як суперник грає за рахунком, вдається не кожній команді. Так, вони забили швидкий гол, але ми швидко зреагували, а вони грали по рахунку.

Зоря атакує Турбаєвського. Фото фейсбук Зорі.

Шахтар грамотно використовував контратаки. Але я бачив гарне виконання того, що вкладає тренерський штаб, плюс малюнок гри і відмінну самовіддачу. Вийшов хороший футбольний трилер. І зрівняли, і пенальті відбили, і намагалися виграти. Той футбол, який ми проповідуємо, з високим пресингом і контролем м’яча, дасть свої плоди і принесе хлопцям користь в майбутньому. Ми не відсиджувалися, чекаючи свого шансу, а йшли вперед, змушуючи суперника помилятися.

У матчі команд U-19 Шахтар здобув мінімальну перемогу.

— Досить багато ми в цій грі зробили помилок з перших хвилин в простих ситуаціях. Напевно, хлопці психологічно ще не до кінця готові. Трохи бояться бренду Шахтар. Все одно гра показала, що ми можемо і хочемо грати першим номером, не боїмося нав’язувати гру. Можливо, не виходить досягти потрібного результату, пропускаємо при певних моментах. Але внаслідок тієї гри, яку проповідуємо, розуміємо, що можливі контратаки суперника. А після цього він грає за рахунком, використовуючи наші помилки в обороні.

А це вже воротар Зорі U-19 Антон Жилкін рятує свої ворота від гірників. Фото фейсбук Зорі.

— Напевно прикро пропустити єдиний гол з пенальті?

— Іноді хлопці не розуміють, коли потрібно жорстко йти до кінця, а коли виважено діяти в штрафній. Не дати зіграти супернику. Я розумію, це юнацький максималізм. Вони йдуть до кінця, не прибирають ногу. Іноді це грає злий жарт в нашому штрафному, — цитує слова Василя Баранова сайт Зорі.

Чемпіонат U-19: чи зніме Інгулець з верхівки таблиці Колос?

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.