Бабич: ми досягли глобальної мети — виховували і награвали талановиту молодь

Головний тренер Маріуполя Олександр Бабич відзначив прогрес молодих гравців команди. За словами наставника, він задоволений грою 20-річного півзахисника Олексія Кащука, який розкрився у минулому сезоні, а ще відзначив 21-річних Кулакова, Корнієнка та Чеха

— Чим можете сміливо пишатися за ці три неповних сезони?

— Ми не тільки виконували поставлені керівництвом завдання — потрапляння в топ-6 і вихід в Лігу Європи, а й досягли основної глобальної мети — виховували і награвали талановиту молодь. І так — щосезону. У цьому полягала головна складність — вибудувати роботу так, щоб досягнути балансу.

Робити ставку на молодь і при цьому вирішувати турнірні завдання — дуже непросто, але щороку ми могли пишатися виконаною роботою. Багато футболістів не просто підігравали, а перетворилися в серйозні бойові одиниці за мірками УПЛ.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

При цьому ми поступово рухалися вперед. У першому сезоні — 5-е місце, в другому — 4-е. У поточному не вдалося піднятися вище з об’єктивних причин. Але за путівку в Лігу Європи ми продовжуємо боротися.

— Один із найяскравіших останніх прикладів — 20-річний Кащук, який після карантину забив чотири м’ячі. Що ви з ним зробили?

— Будь-якому молодому футболістові потрібен час на адаптацію, на набуття впевненості. Кожному — свій час. Пам’ятаю перший матч Кащука в УПЛ — з Карпатами. Він не увійшов в гру, суперник був свіжий, довелося поміняти після першого тайму.

Кащук у польоті за м’ячем. Фото фейсбук ПФК Львів.

Але ми його постійно підпускали. Головне, щоб молодий гравець не боявся припуститися помилки. Помиляються всі — і досвідчені, і молоді. Але футболіст-початківець не повинен картати себе за помилку до кінця гри. У кожного є право на помилку. Важливо її потім не повторювати.

Поступово Кащук почав набувати впевненості, а потім почав грати з запалом, азартом, смакувати відчуття гола. І зараз він розуміє, що виходить на поле в інтересах команди — хоч з перших хвилин, хоч на заміну. Це додає нам можливості варіювати тактику.

— Карантин пішов йому на користь?

— Не тільки йому. Хоча Олексію ще потрібно багато працювати над собою. Вчитися приймати правильні рішення на полі. По матчу зі Львовом у мене були до нього претензії в цьому плані. Зате з Олександрією він вийшов на заміну і забив переможний м’яч.

— У сезоні-2019/2020 в УПЛ дебютували 12 молодих футболістів Маріуполя. Хто досяг серйозного прогресу з вашої точки зору?

— Крім Кащука варто похвалити й інших чемпіонів світу U-20, які до нас прийшли рік тому без досвіду виступів на рівні УПЛ. Це Корнієнко і Чех. Обидва пристойно подорослішали. Високий потенціал у 22-річного Топалова, якому потрібно змушувати себе грати через «не можу».

Андрій Кулаков. Фото фейсбук ПФК Львів.

Дуже задоволений Кулаковим. Його поки що не прорвало, але він виконує все, що ми від нього хочемо і вимагаємо. Хлопець горить бажанням проявити себе, хоча довгий час не грав через операції, — сказав Олександр Бабич в інтерв’ю сайту zbirna.com.

Бачу ціль! Кащук: у Маріуполя одне завдання — перемогти Колос і вийти у Лігу Європи

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.