Талановитий хавбек яскраво повернувся до Минаю

21-річний півзахисник першолігового Минаю Сергій Машталір розповів про свій прихід до команди, про початок футбольного шляху. За словами футболіста, він вірив що повернеться до Минаю

— Як взагалі почав грати у футбол? Чи не стояв перед вибором — футбол або ж якийсь інший вид спорту?

Ні, такої дилеми в мене не було. Змалку любив дивитися футбол по телевізору, тому просив батька, щоб він мене записав в футбольну секцію. Першими моїми тренерами стали Роберт Бабич та Валентин Одинцов в ужгородській ДЮСШ №1, а потім перейшов у СДЮСШОР, де займався під орудою Миколи Фанти та Віктора Зубанича.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Як ви знову опинилися у Минаї?

В мене закінчувався контракт з ФК Ужгород, і коли Минай запропонував перейти до них, то відразу погодився, розповідає Сергій Машталір. Вважаю, що таким чином зробив крок у своїй кар’єрі, адже Минай сильна команда. І не чужа мені. Тому було приємно повернутися. Звісно, за цей час тут багато що змінилося: з’явилося багато нових гравців, новий тренерський штаб. Але від того мотивації у мене не менше. До речі, ще коли йшов з клубу, то вірив, що повернуся. Завжди слідкував за успіхами Минаю і було приємно бачити, як клуб прогресує до таких висот.

Сергій вже встиг дебютувати після повернення. Футболіст зізнається, що ще не грав на такому рівні: «В Першій лізі все набагато серйозніше, суперники більш тактично навчені. Але в Другій лізі також непросто було грати, там багато непоступливих команд і всі грали на результат».

Нагадаємо, що Сергій Машталір форвард. В своєму минулому клубі, ФК Ужгород, за першу половину сезону забив 5 голів. У Минаї він також посилить атакуючу ланку: «Гратиму там, де принесу найбільшу користь команді. Ми спілкувались на цю тему з тренером, він сказав, що буде шукати мені позицію на полі». До слова, Сергій не боїться конкуренції в клубі і готовий боротися за місце на полі: «Якби я боявся, то сюди б не переходив. Ніколи не боявся конкуренції».

Машталір (№9). Фото фейсбук ФК Минай.

Нагадаємо, що Машталір уродженець Ужгорода та вихованець СДЮШОР, захищав кольори Минаю ще з 2017-го року. У складі клубу вигравав перші трофеї минайців: Кубок, Суперкубок та чемпіонат Закарпаття. А ще грав за команду в чемпіонаті України серед аматорів.

Загалом, за цей час Сергій набив у ворота суперників в ті часи  12 голів, — повідомляє інформаційний департамент ФК Минай.

Герой туру Машталір — найкращий молодий гравець у 24-му турі Першої ліги

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков июня в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (20%, 144 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (19%, 137 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания) (17%, 119 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (12%, 90 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (9%, 67 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (9%, 63 голосов)
  • Ефим Конопля (Десна) (7%, 47 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (5%, 38 голосов)
  • Виктор Корниенко (Мариуполь) (1%, 6 голосов)
  • Максим Таловеров (Ческе Будейовице Чехия) (1%, 6 голосов)
  • Андрей Кравчук (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.