Каштру: випускаючи Тете розуміли, що він може вирішити долю матчу

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру поділився своїми враженнями від перемоги над Олександрією (3:2) та офіційного оформлення чемпіонства. Також наставник “гірників” розповів про причини виходу у другому таймі 20-річного Тете і пояснив, чому саме 21-річний Сіпріано грає на лівому фланзі захисту

Від найпершого дня тут ми будували наш успішний шлях із головною метою здобути титул, відзначив після переможного матчу з Олександрією (3:2) керманич Шахтаря Луїш Каштру у коментарі офіційному сайту клубу. Сьогодні ми змогли це зробити. Хто бачить у турнірній таблиці 16 очок переваги, може подумати, що це було просто. Проте ніхто нам нічого не дарував — цього ми домоглися своєю роботою, віддачею, амбіціями та повагою один до одного. А зараз є почуття виконаного обов’язку. Ми раді бачити навколо себе щасливими наших уболівальників, персонал команди, адміністрацію, президента й, звісно ж, тренерський штаб. Родина Шахтаря є щасливою! Ми додали ще один титул такому чудовому клубу.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Що ви сказали Тете, коли він виходив на заміну, й Коноплянці? Вони стали героями матчу. І чи можна сказати, що сьогодні лава запасних була кращою, ніж основний склад?

— Коли я дивлюся на список своїх футболістів, мені завжди дуже складно обирати стартовий склад. Компетентність і конкуренція в нашій команді відчувається щодня, протягом усього робочого тижня. Я відчуваю, що всі готові. Хлопці знають: грають вони п’ять-десять хвилин або годину, я завжди очікую від них найкращої віддачі. Так само й у матчі: я завжди вірю в них і в те, що вони можуть вирішити на полі проблеми, які перед ними поставлено.

Пильнуй: стріляє Тете. Фото shakhtar.com.

Ми випустили Коноплянку, аби дати більше глибини на лівому фланзі та збільшити якість подач в останній третині, адже це футболіст, який звик у ній грати. Коли випускали Тете, знали, що він має чудову можливість завершення атак і найкращу подачу, що він міг вирішити долю матчу в деяких епізодах. Знали, що так у нас більше нагод забити гол. Дуже часто ми про це думаємо, але іноді на практиці все виходить не надто добре. Цього разу все вдалося. Однак зараз я хочу похвалити роботу всієї команди, адже ми перевернули результат, і не намагатися обирати якогось певного героя. Героями були всі футболісти нашої команди.

— Два матчі поспіль ліворуч у захисті Шахтаря виходить Сіпріано, і сьогодні він відзначився результативною передачею. Чи можна вважати, що це остаточний вибір на тій позиції й він збережеться до Ліги Європи, або ще випробовуватимуться Болбат, Матвієнко і, можливо, Коноплянка?

— Ніхто ще не завоював місця на певну позицію. Усі хлопці щодня працюють протягом тижня, аби потрапити до стартового складу. Зараз я зробив ставку на Сіпріано. Це футболіст, який працює на позиції «п’ятірки» впродовж усього сезону, й інші хлопці також можуть виступати на місці лівого захисника. Хто працював краще весь тиждень, того я і ставлю.

А подає Сіпріано. Фото shakhtar.com.

Молоді, та ранні Ярмолюк потрапив до десятки наймолодших дебютантів Прем’єр-ліги

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.