Шахтар завдяки дублю Тете перемагає Олександрію та достроково стає чемпіоном

У Києві продовжилася програма 27-го туру Прем’єр-Ліги. Донецький Шахтар приймав Олександрію на столичному НСК Олімпійський. Відзначаємо появу у стартових складах команд чотирьох гравців з реєстру Золотого таланту. Гра видалася надзвичайно результативною і завершилася перемогою Шахтаря — 3:2. Дублем відзначився молодий Тете, який і приніс “гірникам” дострокове чемпіонство

Луїш Каштру з перших хвилин випустив: 21-річних захисників Сіпріано та Додо, а також 20-річного півзахисника Маркоса Антоніо. У резерві залишилися: 18-річний воротар Анатолій Трубін, 20-річні півзахисники Тете та Соломон, а також 21-річний нападник Фернандо.

Володимир Шаран довірив місце у старті: 22-річному голкіперу Олегу Білику. У запасі залишилися: 20-річний захисник Олександр Мельник та 21-річний захисник Роман Вантух.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Шахтар у своєму звичному стилі взяв м’яча під контроль, проте за 10 хвилин матчу гольових нагод не було. Підопічні Шарана організовано захищалися, не даючи вільних зон супернику. На 12-й хвилині “гірники” отримують право на одинадцятиметровий: Марлос віддав на Мораеса, якого збив Пашаєв. Тайсон з позначки переграв Білика, хоча молодий голкіпер дістався до м’яча, проте удар був надзвичайно потужним. 1:0. Через дві хвилини забив Мораес, але арбітр зафіксував положення поза грою у нападника.

Шахтар продовжує домінувати, підопічні Каштру грають надзвичайно впевнено. Після середини першого тайму характер гри не змінюється, Олександрія нічого не може вдіяти проти чемпіонів України. На 39-й хвилині міг забивати Лучкевич, проте Степаненко заблокував удар Валерія, який пробивав вже по порожнім воротам. Перша реальна нагода для гостей. На останній хвилині першого тайму попередження отримав Додо.

У підсумку, перша половина зустрічі закінчується за переваги Шахтаря. За рахунком перевага мінімальна, а за грою — солідна.

Друга половина зустрічі розпочалася несподівано. На 48-й хвилині після подачі з кутового Банада ударом головою переправив м’яча у сітку. 1:1. Ідеальна реалізація стандартного положення. Вже через дві хвилини Олександрія заробляє одинадцятиметровий. М’яч влучив у руку Матвієнка. Одинадцятиметровий реалізував Третьяков. 1:2. Фантастичний початок другого тайму для Олександрії.

На 57-й хвилині Тете вийшов замість Степаненка. На 60-й хвилині молодий бразилець зрівнює рахунок. Після подачі Тайсона з лівого флангу Тете злету пробив у дальній кут. 2:2. Каштру вгадав з заміною. На 63-й хвилині замість Мірошніченка у гру увійшов Вантух. На 66-й хвилині Тете міг оформлювати дубль, проте після передачі Сіпріано пробив вище воріт. На 78-й хвилині “гірники” виходять уперед. Коноплянка, який щойно вийшов на заміну, навісив на Тете і вінгер головою відправив м’яча у сітку. 3:2. Дубль для бразильца менш ніж за 20-ть хвилин проведених на полі.

Фото shakhtar.com.

Шахтар — Олександрія — 3:2

Голи: Тайсон (13, пенальті), Тете (60, 78) — Банада (48), Третьяков (52, пенальті).

Шахтар: Пятов — Додо, Матвієнко, Сіпріано (Коноплянка, 77), Кривцов, Степаненко (Тете, 57), Алан Патрік (Хочолава, 85), Маркос Антоніо, Тайсон, Марлос (Коваленко, 86), Мораес.

Олександрія: Білик — Ковалець (Грицук, 80), Третьяков, Мірошніченко (Вантух, 63), Лучкевич (Задерака, 46), Сітало (Шастал, 46), Пашаєв, Шендрик, Гречишкін (Довгий, 22), Банада, Дубра.

Шахтар здобуває перемогу у надрезультативному матчі. У “гірників” 71 заліковий пункт і вони оформлюють чемпіонство. У Олександрії — 43 залікових пункти. Команда залишається п’ятою.

Молодий, та ранній Ярмолюк потрапив до десятки наймолодших дебютантів Прем’єр-ліги

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.