Міланський Інтер тримає в полі зору юного українського футболіста

Проект Золотий Талант продовжує знайомити з обдарованими українськими гравцями, що мешкають і грають за кордоном. Сьогодні мова піде про Італію та нападника Едуарда Ігнатова

Його батьки родом із Львівської області, але ось вже 22 роки проживають в Італії. Там, у 2006 році народився й Едуард — в місті Абано Терме, що в провінції Падуя. Та, за походженням, він українець — підкреслює мама хлопчика Оксана:

— У 4 роки Едуард попросив відвести його у футбольну секцію, тому що біля садочка щодня бачив старших дітей, які грали у футбол. А він завжди був непосидючим і бігати з м’ячем йому приносило велике задоволення.

Та на той час задовільнити його прохання було важко, бо в секції беруть дітей лише з 5 років. Поговоривши з тренером, домовились, що він може тренуватися, але в офіційних змаганнях не братиме участь, тому що не дозволяє статус футбольної ліги.

Наши за границей Юный украинец из Арцыза обосновался в Торино

У п’ять років почав грати офіційно і його радості не було меж! Три роки грав за місцеву команду, після чого його покликали на відбір в теперішній клуб Падуя. Відбір відбувався 6 місяців, але Едуарда затвердили після двох тренувань. При цьому із 800 дітей залишили в команді тільки десятьох. Це відомий в Італії клуб, там виріс і сформувався зірковий Алессандро Дель П’єро, інший відомий гравець Ювентуса та збірної Італії Анжело Ді Лівіо.

Так все і почалося… З перших днів і до сьогодні закріпив за собою позицію нападника, вже п’ять років він кращий бомбардир команди. А два роки тому міланський Інтер покликав його на перегляд, на тиждень, і зараз продовжує слідкувати. Просто в Італії не можливо переводити малолітнього гравця з одного регіону в другий, поки йому не виповниться 14 років.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Також мама Оксана розповіла, що два роки тому Adidas відібрав Едуарда і наразі є його офіційним спонсором: «У такому віці подібне трапляється рідко, але Едуарду направду пощастило.

А ще ми багато подорожуємо. Це, звісно, забирає чимало часу і коштів, але нічого не виходить без великих зусиль і до поставлених цілей потрібно іти, незважаючи на труднощі».

І додає: «Хоча називати хлопчика у 13 років талантом, скажемо, трохи пафосно. Так, у Едуарда непогані від народження задатки, наразі вони в стадії вдосконалення, і наче виходить непогано. А там час покаже».

Трансфер Украинский футбольный талант в Италии сменил Торино на СПАЛ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.