Ротань: «Хлопці стали чемпіонами світу, вірю, вони посилять колектив»

Наставник молодіжки Руслан Ротань розповів у Запоріжжі прес-службі УАФ про підготвку до відбірних матчів Євро-2021 (U-21) проти Фінляндії (6 вересня) та Мальти (10 вересня)

— Розпочали підготовку ще вчора, — каже Руслан Ротань. — Щоправда, працювали ми не в повному складі, адже цього дня свої матчі проводили Шахтар, Динамо, Зоря й Олімпік, за які виступають футболісти нашої команди.

— Зайвий день підготовки до офіційних поєдинків для тренера збірної — неоціненний скарб?

— Звичайно. Ми сказали хлопцям, що в нас кожен день роботи — на вагу золота, оскільки ми вперше зібралися в такому складі.

Денис Попов, сборная Украины U-20, 2019

Чемпіон світу Денис Попов молодіжці не допоможе: у нього травма. Фото Getty Images.

Десять гравців із нинішнього складу — чемпіони світу U-20. Чи вистачить часу вам і вашим помічникам, щоб ці виконавці зрозуміли принципи гри молодіжної збірної?

— Хлопці стали чемпіонами світу, а це вже говорить про їхнє ставлення до справи, тому ми сподіваємося, що вони швидко увіллються до нашого колективу, який, вірю, стане значно сильнішим.

— В якому ключі проходитиме робота збірної?

— Насамперед потрібно відновити хлопців після матчів за клуби, звести їх стан до спільного знаменника. Основну ж частину підготовки буде присвячено тактичній роботі.

— Фінів вже ретельно вивчили?

— Тренерський штаб — так. А футболістів почнемо знайомити з фінською молодіжкою з понеділка, коли збереться вся команда. Інформації в нас вистачає.

Финляндия U-21, 2019

Фото palloliitto.fi.

— Чим вирізняється наш найближчий суперник?

— Перш за все це дисциплінована команда, яка компактно грає, непогано пресингує. Для опонентів вона створює мінімум простору, а це говорить про те, що на нас чекає непростий поєдинок. Два роки тому, по суті, ця фінська збірна не пустила збірну України до фінальної частини юнацького Євро, обігравши в еліт-раунді. Тому ще раз скажу, що до нас у гості їде непростий суперник, але ми налаштовані тільки на перемогу.

Тренер хвалить Володимир Єзерський: Шуранов вирвався на два матчі, допоміг збірній, а Брук навіть грав у фіналі з температурою

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.