На канікулах лідери Буковини U-19 частіше забивали за першу команду

Сьогодні в чемпіонаті U-19 з-поміж команд першої ліги пройде черговий змагальний тур: зіграють команди першої та другої групи. Нарешті стартує в другій половині турніру й Буковина

Минулий тур (перший навесні) вона пропустила через непарну кількість команд у західній зоні. І через це втратила другу сходинку, на якій зимувала: чернівчан посунула Ніка. Сьогодні проект Золотий Талант, як і обіцяв, розповість про міжсезонні новини із табору Буковини.

Зимова підготовка команди почалася з прикрості. Разом із основою команда Буковини U-19 планувала зіграти на турнірі Кубок Буковинських зірок 2019. Дійство мало відбутися на початку січня у Чернівцях, на штучному полі ФОК Олімпія. Ще двома учасниками мали стати команди Університет (Чернівці) та ФК Неполоківці (Кіцманський район). Та через несприятливі погодні умови турнір було зірвано.

Натомість перша команда Буковини гарно поспарингувалася на іншому турнірі — Кубку міського голови м. Івано-Франківська. Про нього ми розповідали, висвітлюючи підготовку до весни команд Прикарпаття та Ніки.

Додамо, що у складі буковинців виступало відразу кілька футболістів із команди U-19: Валентин Рудич, Олександр Жумига, Василь Гакман, Даніел Раулюк. А коли основа втратила шанси позмагатися за призові місця, то взагалі делегувала на останній матч юніорську команду.

«Рішення щодо поїздки в Івано-Франківськ команди Буковини U-19 прийняли керівництво клубу та головний тренер. Вважаємо, що цей матч не дасть повної картини щодо нинішніх можливостей наших гравців, а також потенційних новачків», — зазначив тоді Віталій Куниця, до речі, саме він тренував юніорів, поки не пішов на підвищення.

Агрониву засіяли голами

У першому матчі «втішного фіналу» за 5-8 місця Буковина U-19 перемогла колектив Агронива (Чортківський район Тернопільської області) із рахунком 3:0, забивали Раулюк (65) і Гакман (77, 79).

Буковина U-19: Гуцул — Постолакій, Томнюк, Кузик (Павлович), Шихайлов (Букатар), Гакман (А. Рябий), Фрунчак, Раулюк, Квасниця (Д. Рябий), Бута (Шутак), Ватаманюк (Придрик).

«У першому таймі була важка гра. Моменти були як у нас, так і у суперників, — розказав новий керманич Сергій Гамаль. — У другій половині зустрічі нам вдалося домінувати за рахунок функціональної підготовки. Ми добре переходили з оборони в атаку. Нам вдалося забити тричі. І у нас були ще можливості засмутити суперника».

На останній матч Кубка мера вирішили не їхати

Посперечатися із Нікою U-19 за 5-е місце чернівчани не захотіли, і свою команду до Івано-Франківська не відправили.

Натомість, 23 лютого на штучному полі фізкультурно-оздоровчого комплексу Олімпія провели двосторонку. У ній, окрім основного складу побігали й кращі футболісти Буковини U-19.

Команди було розділено на зелених і помаранчевих. Після першого тайму з рахунком 1:0 вигравали помаранчеві, відзначився потенційний новачок. У другій половині зустрічі результативні удари 21-річного Андрія Понєдєльніка та Олександра Жумиги принесли перемогу зеленим — 2:1.

Лютневий міжсобійчик

Зелені: Степаненко, Пилишатий, потенційний новачок, Рудич (Павлюк, 46), В. Кузів, потенційний новачок (потенційний новачок, 46), Р. Кузів, Шишигін, Мєлконян, Жумига, Понєдєльнік.

Помаранчеві: Гуцул, Томнюк, Павлюк (Рудич, 46), Гакман, потенційний новачок, потенційний новачок (потенційний новачок, 46), Батрак, Раулюк, потенційний новачок, Масікевич, Мунтян.

Згодом, вже у середині березня відбулася ще одна двостороння гра. І цього разу зелені перемогли вже з рахунком 3:1. Після першого тайму рахунок був нічийним (1:1), а по перерві зелені відзначилися двічі.

У них забивали Понєдєльнік, Артем Меркушов та Раулюк, у помаранчевих гол на рахунку Жумиги.

І березневий…

Зелені: Гуцул, Пилишатий, Понєдєльнік, В. Кузів, потенційний новачок, Раулюк, Шишигін, Баранов, Меркушов, Батрак, потенційний новачок.

Помаранчеві: Нестеренко (тренер воротарів), Павлюк, Кузик , Рудич, Постолакій, Бурко, Мєлконян, Бута, Фрунчак (Букатар, 46), Жумига, Квасниця (Ватаманюк, 35).

Сьогодні юніори Буковини зіграють саме із івано-франківською Нікою й спробують повернути собі друге місце.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.