10.09.2016. Ворскла U-21 — Волинь U-21 — 2:0

Волинь, що дивує у нинішньому чемпіонаті U-21 розгромними поразками, підійшла до 7-го туру на передостанньому місці. Трохи краще просувалися справи у суперника — Ворскли, проте полтавці грали вдома і не мали наміру ділитися очками з приїжджими. Володіючи ініціативою протягом усього поєдинку господарі втілили перевагу у два голи, по одному в кожному з таймів — 2:0.

Ворскла U-21 — Волинь U-21 — 2:0

Голи: Євген Зарічнюк (24), Олег Остапенко (84).

Ворскла (4-4-2): Шуст — Максименко, Алантьєв, Остапенко, Квасний — Одарюк (Гаркуша, 89), Ічанський, Голодюк (Мельник, 60), Зарічнюк — Гасенко (Олійник, 68), Шарило (Саків, 46).

Середній вік — 21,8 року.

Тренер: Олександр Омельчук.

Волинь (4-2-3-1): Жмурко (Хвалицький, 32) — Омельчук, Марушка, Ільницький (М. Деда, 57), Баб’як — Дручок, Котюн — Романюк, Ляшенко (Біліч, 78), Трикош — Дроздовський (Миколайчук, 66).

Середній вік — 18,7 року.

Тренер: Віктор Мацюк.

Дублери полтавської Ворскли без проблем розібралися із луцькою Волинню. На цей поєдинок господарі поля виходили у статусі лідера. Окрім молодих футболістів, сьогодні у складі дублерів Ворскли вийшли і гравці, котрі входять до основного складу зелено-білих, зокрема Олег Голодюк, Богдан Шуст та Євген Зарічнюк. У Волині ж навпаки — основну обойму складали юні футболісти.

Як і очікувалося, господарі з перших хвилин заволоділи ігровою перевагою. Уже на початку зустрічі Гасенко спробував перевірити Романа Жмурка, але вийшло трохи невлучно. Євген Зарічнюк намагався прострілити, однак його удар був блокований захисниками Волині. Але вже за кілька хвилин Євген відкрив рахунок.

Тиск на біло-червоних зростав, однак закріпити свою перевагу полтавцям не вдавалося – бракувало майстерності в завершальній стадії атаки. Подвоїти перевагу вдалося лише під завісу поєдинку: Саків здійснив подачу кутового з лівого флангу, потім м’яч у карному майданчику переходив від одного гравця до іншого, поки Остапенко не наніс завершальний удар. 2:0 — впевнена перемога полтавської Ворскли.

Олександр Омельчук (тренер Ворскли): «Наші хлопці сьогодні старалися. Щоправда, потрібно було вирішувати долю поєдинку ще в першому таймі. Тут, як т кажуть, гра була до другого забитого м’яча. Якби хлопці подвоїли перевагу в першому таймі, впевнений, що матч вони б догравали у власне задоволення. Але трохи підвела реалізація. Вважаю, що нам поки ще бракує виконавчої майстерності. Забили б ми раніше, не виключено, що все звелося б до розгромної перемоги».

Віктор Мацюк (тренер Волині): «Не скажу, що я до кінця розчарований грою. У нас дуже багато молодих гравців 1999 року народження, які лише починають своє становлення. І зрозуміло, що багато емоцій. На мою думку, молодь має розвиватися і їм потрібно більше працювати. У Ворскли команда старша, більш досвідчена, тому, як наслідок, у них було більше моментів. Хоча і ми мали нагоду відзначитися. Але результат справедливий, у нас ще все попереду. Хлопці підростуть, змужніють і все у нас буде добре».

Богдан Проскуров

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.