Тренер Шахтаря U-19 Ратулутра: головне було підготуватися ментально (відео)

Тренер Шахтаря U-19 Оскар Ратулутра поділився враженнями від перемоги над Маріуполем (4:1). Наставник гірників відзначив, що попереду на команду очікує складний та цікавий календар

Головний тренер Шахтаря U-19 Оскар Ратулутра — щодо перемоги над Маріуполем U-19 у 7-му турі й щільного графіка команди.

— Команда цілковито переграла суперника, здалося, володіння м’ячем у першому таймі було на рівні 80–85%. У чому особливість матчу?

— Маріуполь глибоко оборонявся, нам було важко пройти їхні оборонні редути. Ми атакували флангами, через центр, намагалися діяти різноманітно. Створили чимало моментів, але вдалося забити захиснику. Перший тайм провели в атаках і думали про оборону, щоб суперник не скористався небезпечною зоною, яку ми могли залишити. У другому Шахтар скористався низкою своїх моментів і вже діяв більш розкуто.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

— Як вдалося так швидко відновитися після матчу Юнацької ліги УЄФА, адже в ротації було лише двоє футболістів?

— Ми хлопцям казали, що вони молоді і відновлюються швидко. Головне, підготуватися ментально. Не кожен дорослий може після єврокубків переключитися на внутрішній чемпіонат. Ми намагалися донести це до футболістів, думаю, вони все зрозуміли й у грі довели.

Фото shakhtar.com.

— На команду чекає важкий календар, коли кожні три дні — ігри: з Динамо, Інтером, Реалом і Зорею. Як збираєтеся готувати хлопців?

— Цей відтинок теж був непоганим і щільним, та ми впоралися. Зараз виходимо на повноцінний тижневий цикл, який завершиться поєдинком із Вересом, потім готуватимемося до матчів Юнацької ліги УЄФА. Складний і цікавий календар, працюватимемо.

Чемпіонат U-19. 8-й тур мовою чисел та фактів: найбільша перемога Металіста 1925

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.