VІІ міжнародний дитячо-юнацький турнір на честь Андрія Гаваші: очікування та мета

Уже у понеділок, 16 серпня, стартує традиційний міжнародний турнір, який цього року присвячено 30-річчю Української асоціації футболу. Про підготовку до змагань, їхню мету — у розмові з Віктором Качуром, заступником голови ЗАФ

Заступник голову ЗАФ Віктор Качур розповів про підготовку до дитячо-юнацького міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші.

Очікування

— Турнір проводиться для того, щоб продемонструвати рівень закарпатського футболі на фоні всеукраїнського та міжнародного футболу, — відзначив Качур. — Цьогоріч у турнірі братимуть участь лише команди Еліт ліги та Вищої ліги ДЮФЛУ. Вважаю, що це дуже висока планка.

Готуйсь! Міжнародний дитячо-юнацький турнір на честь Андрія Гаваші: зірковий склад учасників

Мета

— Прагнемо продемонструвати футбольну культуру на Закарпатті. Йдеться про інфраструктуру, вболівання та ставлення до футболу. Хочемо показати, що на Закарпатті люблять футбол. Чому проводимо змагання у вікових групах U-15 та U-17? У цих групах найскладніше провести турнір, адже це все випускники. За цими гравцями спостерігають тренери юнацький збірних. Андрій Павелко повідомив, що тренера юнацьких збірних та старший тренер УАФ будуть присутні на матчах. Це додаткова мотивація для гравців. Вважаю, що це піднімає престижність нашого турніру.

Престижність

— Приємно, що Шахтар та Динамо завжди беруть участь у нашому турнірі. Цьогоріч окрім Кішварди та ФА Й. Божика, до нас приїде АФ Пушкаш. Це одна із основних дитячо-юнацьких команд Угорщини. Наш турнір поважають та з ним рахуються. У нас гратимуть усі учасники Прем’єр-ліги, які мають власні футбольні школи.  Відзначу, що всі витрати по організації турніру Асоціація футболу Закарпаття бере на себе. Команди оплачують лише проживання та харчування.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Відчуття гордості

— Гордий, що вже сьомий рік поспіль турнір проходить на честь Андрія Гаваші. Він ретельно готується до турніру. Робить кожного дня зарядку, щоб прийди на нагородження.

Інфраструктура

— Змагання проводитимуться на стадіонах: Авангард, Автомобіліст, Спартак, СМТ Середній. Всі стадіони відповідають необхідним нормам для проведення турніру такого рівня. На мою думку, у Дерцені найкраща дитячо-юнацька академія в Україні,  з найкращими полями. Там також проводитимуться змагання і не забуваємо про стадіон Минай.

Лауреати Володар Золотого м’яча вручить нагороду кращому футболісту України U-17

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.