Молоді футболісти на зборах клубів УПЛ: найбільше у Маріуполя, найменше взяв Олімпік

На зборах з основними командами клубів Прем’єр-ліги тренуються 72 футболіста молодіжного віку. Тренери молодших збірних України матимуть змогу наживо переглянути гру кандидатів. Наставник молодіжної збірної Руслан Ротань вже перебуває у Туреччині

На даний момент прохідний вік для молодіжної збірної України — 2000 рік народження і молодші. Багато чемпіонів світу з U-20 вже закінчили свою кар’єру в молодіжній команді, але далеко не факт, що наступне покоління гравців менш талановите.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Сайт zbirna.com вирішив проаналізувати кадрову обойму клубів УПЛ і обчислити, в яких командах на даний момент проходять збори футболісти молодіжного віку. Зрозуміло, що багатьох хлопців підтягують до основи на зовсім далеку перспективу, а деяких беруть для кількості, але зараз ці цифри виглядають наступним чином.

Забарний (крайній праворуч) вже вразив Шевченка. А ось Нещерету й Трубіну ще доведеться попрацювати у молодших збірних.

Українські футболісти молодіжного віку на зимових зборах в перших командах (враховані гравці, які народилися після 1 січня 2000 року)

2021 рік 2020 рік
1. Маріуполь 9 14
2. Дніпро-1 8 9
3. Десна 7 5
4. Динамо 6 10
5. Олександрія 5 8
Ворскла 5 7
Зоря 5 8
Колос 5 3
Львів 5 1
10. Минай 4
Рух 4
Шахтар 4 7
13. Інгулець 3
14. Олімпік 2 3

З 21 січня в Туреччині, де базуються практично всі елітні колективи, вивчає потенційних кандидатів до молодіжної збірної України головний тренер команди Руслан Ротань, до якого на допомогу в найближчі дні прибудуть його помічники Василь Кардаш та Олександр Мелащенко.

У вівторок до Туреччини завітав новий тренер національної команди Луїджі Ночентіні, який, відповідає за координацію національної та молодіжної збірної.

17-річний Олег Очеретько з Маріуполя, певне, й сам не знає, до якої збірної викличуть. Фото fcmariupol.com.

Трохи пізніше, точніше, 28 січня, до Белека прилетять наставники юнацьких збірних країни Володимир Єзерський (U-19), Олександр Петраков (U-18) і Сергій Нагорняк (U-17).

І, нарешті, 31-го числа, в Туреччині почнуть свою роботу помічники Андрія Шевченка Андреа Мальдера і Андреа Адзалін.

Відбір на Євро-2023 (U-21): жеребкування не прогнозує легкої долі команді Ротаня

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.