Тренер Динамо U-19 Костюк: радує, що Ванат прогресує і надихає інших

Старший тренер Динамо U-19 Ігор Костюк розповів про підготовку своїх підопічних до другої частини сезону. Також Костюк відзначив, що приклад 19-річного нападника Владислава Ваната — стимул для інших гравців. Нагадаємо, що юний форвард зараз на зборах з основною командою Динамо

Старший тренер Динамо U-19 Ігор Костюк розповів про те, як його підопічні готуються до поновлення сезону.

— Працюємо за наміченим графіком. Провели спільне тренування з молодіжною командою Олімпіка, у рамках якої зіграли двосторонку, та перемогли — 3:2. Чемпіонат у нас поновлюється 13 лютого, і до того часу ми хочемо переглянути кілька потенційних новачків та провести кілька спарингів у форматі спільних тренувань.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Зазначу, що перед тим, як піти у відпустку, ми роздали хлопцям індивідуальну програму роботи, і в принципі вони сумлінно виконували її. Зрозуміло, що є певні нюанси, але всі їх можна виправити. Присутня радість за наших хлопців, які поповнюють молодіжну та першу команди Динамо — якщо вони користуються попитом, значить, і наша робота не залишається непоміченою.

— У якому режимі працювала команда під час підготовчого періоду в Києві?

— Ми чергували одно- та дворазові тренувальні дні, хлопці окремо відвідували тренажерну залу на базі, щоб працювати над різними групами м’язів. Загалом же, загальна фізична підготовка була закладена в самостійні заняття. Зараз уже більше специфічна робота, з м’ячами, та вже почався, можна сказати, другий підготовчий етап — швидкісна витривалість, робота над тактикою тощо.

— З Академії вже залучаєте когось із футболістів до підготовки?

— Імовірно, підготовку до поновлення чемпіонату U-19 з нами будуть проходити півзахисники Пастух та Слюсар. Це плюс до тих гравців, які вже активно задіяні нами, а саме Царенко, Горбач, Бенедюк та Філатов.

Ванат (ліворуч) проти Сидорчука на зборі в ОАЕ. Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Як ви поставилися до того, що Ванат поїхав із першою командою на збір?

— Влад грав як за нас, так і за команду U-21. Радує, що він прогресує, розуміє, що потрібно, щоб потрапити до першої команди. Те, що ми вкладаємо, дає результати, і футболіст привертає увагу тренерського штабу першої команди. Це величезний стимул для інших хлопців, адже вони бачать, що все залежить від них, від того, як вони будуть працювати та рухатися далі кар’єрними сходами, — цитує слова Костюка сайт Динамо.

Спаринг: Ванат дебютує за основу Динамо, Сирота зазнав прикрої травми (відео)

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.