Дроценко: осінню частину сезону Динамо U-15 провело рівно (відео)

Алексей Дроценко (Динамо)

Тренер Динамо U-15 Олексій Дроценко підбив підсумки осінньої частини сезону. За словами наставника киян, з кожною грою його підопічні прогресували і рухалися вперед

Наставник Динамо U-15 Олексій Дроценко розповів про те, як пройшла перша частина сезону для його підопічних:

— У цілому, ми провели рівний чемпіонат, без перепадів, злетів і падінь, на тому рівні, на який розраховували і хотіли бачити від хлопців. Забили найбільше — 38 м’ячів, пропустили менше за всіх, як і Шахтар — по 8 м’ячів. Були ігри, коли ми забивали багато, а бували — коли мало. Траплялися ігри, коли ми мали велику перевагу, але реалізували мало моментів або навпаки — коли моментів мало, але реалізовували максимум. Плюс з самого початку чемпіонату ми акцентували увагу на тому, щоб зробити гру оборони нашої команди більш якісною і менше пропускати. І вже до кінця першого кола досягли того, що помилок в обороні стало менше. Воротарі і оборона відіграли якісно, ​​на хорошому рівні.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

А що стосується реалізації, троє наших футболістів перебувають у п’ятірці найкращих бомбардирів — Пономаренко, Пашко і Калин. Перші двоє забили по 8 м’ячів, а останній — 7. Це говорить про те, що ми не залежимо від одного нападника, і кожен гравець може реалізувати моменти, які створює вся команда. Тож задоволені і тим показником, що небагато пропускаємо, і тим, що багато моментів реалізуємо.

— Як вам грати в новому форматі Еліт-ліги? Чи відчули зміни, і в чому різниця?

— За короткий проміжок часу ми зіграли з кожним суперником по два матчі. Ми зустрічалися і з командами сильнішими, і з тими, чий рівень слабший Еліт-ліги. Багато що залежало від того, як зіграють усі чотири клубні команди. Якщо по нашому, 2006-му року народження команда Метал дуже хорошого рівня і хорошої якості в Україні, у них є сильні хлопці, які представляють інтерес, то команди інших вікових груп слабші, тому вони не увійшли у число найсильніших команд, які навесні будуть боротися за чемпіонство.

Динамо U-15 святкує гол. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Тож у цього формату розіграшу є як плюси, так і мінуси. Ті клуби, у яких дві хороші і дві середні команди, пройшли далі, а ті, у кого тільки по одній хорошій команді, далі не пройшли. Це лише перший розіграш Еліт-ліги, у кінці сезону потрібно робити висновки з приводу ефективності цих змагань і, якщо потрібно, вносити нові пропозиції та робити порівняння із попереднім форматом.

— Як сильно на ваші плани вплинув коронавірус?

— Перед самим початком чемпіонату України у кількох хлопців виявився позитивний тест, тому ми на два тижні пішли на самоізоляцію. Тож цілеспрямованої підготовки до сезону у нас не було, вона вийшла «рваною» і зайняла короткий проміжок часу, довелося перебудовуватися по ходу. Тож початок чемпіонату вийшов не найкращим. Перші два тури після карантину вийшли невдалими по результату, але гра була хорошого рівня. Потім хлопці втягнулися в роботу і решту чемпіонату провели, як слід. І результат, і якість гри нас влаштовували. Було помітно, що з кожною грою ми прогресували і рухалися вперед. Хлопці набирали оберти і оптимальні кондиції, тож кінець чемпіонату пройшов на хорошому рівні.

— Який матч вам найбільше запам’ятався з позитивного боку, а який був найбільш невдалим?

— Повторюся, на початку чемпіонату ми грали непогано, але не було результату, а в решті матчів був і результат, і якість гри. Якщо виділяти поєдинки, у другому колі ми впевнено обіграли Шахтар і Метал. Ці дві гри з нашими основними суперниками по групі ми провели на високому рівні і досягли непоганого результату.

Якщо говорити про невдалі матчі, до таких я б відніс матч з дніпровським ДУФК на виїзді, коли ми мали перевагу, забили багато голів, які не були зараховані. Ми старалися, забивали, але результат (нічия 0:0) не влаштував. На нього вплинули суддівські помилки і упереджене ставлення. На жаль, за гарної, якісної грі ми не досягли перемоги. Напевно, в цій грі я розчарувався найбільше, оскільки хлопці доклали максимум зусиль, але втрутилися сторонні чинники.

— Навесні ви продовжите боротьбу за чемпіонство разом з найкращими командами з інших груп, чи вже вивчали майбутніх суперників?

— Група у нас непроста: Шахтар, УФК-Карпати, МФА (Мукачево), КЗ ДЮСШ Карпати і ДВУФК Дніпро. Вважаю, вона набагато сильніша за другу, в якій ДАФ Дніпро, Маріуполь, ДЮСШ-11 Чорноморець, і київські Зміна-Оболонь, ДЮСШ-26 і ОК ім. І. Піддубного. У нашому секстеті найкращі команди з нашої групи, яка була найсильнішою на першому груповому етапі, а також західні команди зі Львова і Мукачево. Тож на нас чекають тривалі переїзди. Ми дивилися відео матчів за участю наших суперників, але під час зимової перерви будь-яка команда може змінитися, так само, як і ми. Тож ближче до відновлення чемпіонату будемо збирати інформацію і готуватися до кожної конкретної гри. Постараємося показувати хороший футбол і досягати максимального результату.

— Після закінчення чемпіонату хлопці пішли на канікули?

— Ні, ми ще тренувалися. Іногородніх дітей відпустили на канікули трохи раніше, а київських — трохи пізніше. Канікули триватимуть місяць, плануємо зібратися в середині січня. Але багато що залежатиме від введення локдауна. У будь-якому випадку після відпочинку будемо працювати в онлайн-режимі, також у кожного буде індивідуальна програма, яку вони будуть виконувати на канікулах. Тож з канікул хлопці повернутися у робочому стані, щоб нам не довелося починати все з нуля, а можна буде спокійно вступити в підготовчий період, — цитує слова Дроценка сайт Динамо.

Підсумував Тренер Динамо U-14 Беженар: пропустили менше за всіх, а ось в атаці були проблеми

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.