Тренер Динамо U-14 Беженар: пропустили менше за всіх, а ось в атаці були проблеми

Сергей Беженар, Динамо

Тренер Динамо U-14 Сергій Беженар проаналізував першу частину сезону для своєї команди. За словами фахівця, його підопічним не вистачало ефективності в атаці

Наймолодша група динамівців U-14 набрала 19 очок у 10-ти матчах, посіла друге місце на першому груповому етапі і за клубним рейтингом вийшла до наступного, де навесні побореться за звання чемпіона. Наставник Динамо U-14 Сергій Беженар розповів про те, як пройшла перша частина сезону для його підопічних:

— Хлопці тільки-но розпочали грати у ДЮФЛУ, у них ще йде процес навчання. Задоволені їхнім ставленням, усі стараються. Зараз більше уваги приділяємо тактиці. Шкода лише, що у нас випало два основних нападники, але хлопці все одно виходили на поле й у кожній грі старалися, хотіли добре зіграти, але це не завжди виходило. У нас був етап, коли в кількох матчах поспіль не могли виграти, але після матчу з Металом зловили впевненість, після чого обіграли Шахтар і до останнього туру не втрачали переможний настрій. Лише в заключному матчі з УФК Дніпро зіграли внічию — супернику потрібно було одне очко і вони його відстояли — претензій немає.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Повторюся, певна нестабільність була, а крім цього, ми ще грали чемпіонат Києва з командами на рік старшими. Тож провели достатньо ігор і повністю познайомилися з усіма хлопцями, є характеристики на кожного. Це такий вік, що хтось уже підріс, хтось ще ні — підросте наступного року, потрібно чекати.

— Як вам грати у новому форматі еліт-ліги? Чи відчули зміни, і в чому різниця?

— Проти всіх команд гралося складно, усі суперники високого рівня. У перших двох турах нам здалося, що ми увійшли в сезон легко, здобувши перемоги з рахунком 3:0 і 3:1. Але потім суперники чинили серйозний опір. З точки зору змагального процесу, прохідних ігор майже немає.

Динамо U-14. Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Як сильно на ваші плани вплинув коронавірус?

— На щастя, протягом сезону ні у кого не було випадків захворювань. Лише травми Попова (перелом) і Богданова (хвороба Осгуда-Шляттера), через які вони випали на всю осінню частину сезону.

Якщо в цілому говорити про підсумки, хотілося б більш ефективно грати в атаці і більше забивати — у нас є проблеми і з реалізацією моментів, і з їхнім створенням. А ось в обороні вся команда зіграла надійно, ми пропустили менше за всіх — всього шість м’ячів у 10-ти матчах. З них п’ять поспіль зіграли «на нуль» — повністю друге коло. Вважаю, така непоступливість — хороша якість.

— Який матч вам найбільше запам’ятався з позитивного боку, а який був найбільш невдалим?

— Невдалий — з ДЮСШ-15, коли ми зазнали єдиної поразки. По нашим воротам суперники пробили всього три рази, а ми створили дуже багато моментів, особливо в першому таймі, але не реалізували їх. З хороших матчів відзначив би гру з Металом на виїзді, яка стала переломною: у першому таймі хлопці забезпечили результат 2:0, а у другому повністю тримали гру під контролем. Вийшов хороший поєдинок за змістом. А також перемогу над Шахтарем — ця гра стоїть осібно. Суперник створив достатньо моментів біля наших воріт, як і ми — біля їхніх володінь. Але ми дуже хотіли перемогти і в підсумку виграли 1:0.

— Навесні ви продовжите боротьбу за чемпіонство разом із найкращими командами з інших груп. Чи вже вивчали майбутніх суперників?

— Так, почали з ними знайомитися. На цьому етапі кожна гра буде, наче фінал, розкидатися очками не можна. За зимову перерву постараємося поставити гру, поліпшити наші технічні якості, щоб до другої частини сезону підійти у всеозброєнні.

— Після закінчення чемпіонату хлопці пішли на канікули?

— Ні, ми до кінця грудня тренуємося в підтримувальному режимі. А канікули будуть трохи пізніше. Плануємо зібратися в січні, але обіцяють локдаун, тому поки що не знаю, як він вплине, — цитує слова Беженара сайт Динамо.

Еліт-ліга ДЮФЛУ U-14 Без поразок тільки ДАФ Дніпро, Динамо із ДФУФК не забивали

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков ноября в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Анатолий Трубин (Шахтер) (24%, 87 голосов)
  • Илья Забарный (Динамо) (24%, 86 голосов)
  • Руслан Нещерет (Динамо) (13%, 49 голосов)
  • Олег Очеретько (Мариуполь) (10%, 38 голосов)
  • Николай Кухаревич (Рух) (9%, 33 голосов)
  • Михаил Мудрык (Десна) (7%, 26 голосов)
  • Егор Ярмолюк (Днепр-1) (6%, 22 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь) (4%, 13 голосов)
  • Роман Дидык (Агробизнес D2) (2%, 8 голосов)
  • Максим Коваленко (Металлист 1925 D2) (1%, 2 голосов)
  • Алан Аусси (Торпедо Беларусь) (0%, 1 голосов)

Всего проголосовало: 200

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.