Після перемоги над Шахтарем тренер молодіжки Дніпра-1 Поклонський згадав Лобановського, Марадону і Домарацького (відео)

Тренер молодіжної команди Дніпра-1 Олександр Поклонський поділився враженнями від перемоги над Шахтарем (3:2) у чемпіонаті U-21. За словами фахівця, перемоги над такими суперниками надають впевненості


Головний тренер молодіжного складу Дніпра-1 Олександр Поклонський не приховував задоволення від перемоги над Шахтарем (3:2) у матчі 11-го туру чемпіонату U-21.

— Такі перемоги, напевно, якнайкраще сприяють зростанню команди?

— Так, на подібних суперників завжди добре налаштування, але у першому таймі було помітно, що нашій команді чогось не вистачало. Скоріше за все, справа у психології, адже Шахтар тисне іменем. Але коли перемагаєш такі команди, набуваєш впевненості.

Мені одного разу пощастило поговорити з Валерієм Васильовичем Лобановським. Було це після матчу молодіжної збірної України. Він підійшов в аеропорту і сказав: «Ви обіграли Андорру, Вірменію — це добре. Але зовсім інша справа буде, коли переможете Німеччину чи Португалію». Тут те ж саме. Перемоги над Шахтарем або Динамо надають впевненості команді. Хлопці зростають швидше.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Велике значення мала активна гра без м’яча на чужій половині поля, завдяки чому вдалося скувати дії Шахтаря…

— Не сказав би, що ми відпрацьовували пресинг, але ми дивилися, як грає суперник. Бачили, що помиляється, коли починає атаки на власній половині, тому казали хлопцям, щоб накривали. Тим більше, що у захисті Шахтаря грають зовсім молоді гравці, яким притаманно помилятися.

Данило Полонський (№18) першим у цьому матчі засмутив Шахтар. Фото scdnipro1.com.ua.

— Чи було хвилювання за те, як проявлять себе ті, хто грав мало, але змушені були вийти на поле через кадрові проблеми?

— Дійсно, хвилювання було відчутним. Усі основні захисники захворіли, плюс ще воротар сказав про проблеми за 15 хвилин до установки. Хлопці, які вийшли — молодці, дуже добре себе проявили.

— За останні три хвилини нервових клітин втратили більше, ніж за 90 попередніх?

— (посміхаючись) Ми ж не можемо просто так довести гру до перемоги. Завжди розслабляємося. А проти десятьох взагалі завжди граємо гірше. Тому дійсно дуже важко було в останні хвилини.

Дієго Армандо надихнув Костю Домарацького на фінти. Фото scdnipro1.com.ua.

— Прикрасою матчу став гол Домарацького…

— Два дні тому був такий день… Помер Марадона. Для мене це футболіст №1, й було сумно. Я переглядаю весь цей час фрагменти його гри, фінти. І напередодні після тренування показав деякі кадри Кості. Він був вражений, а потім видав таке! (посміхається) Треба більше буде йому показувати тепер такого відео, — цитує слова Поклонського сайт Дніпра-1.

Чемпіонат U-21 Цитаішвілі зробив гру: молодіжка Динамо у шаленому матчі подужала Ворсклу (відео)



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.