Збірна України у Лейпцигу: повторити успіх Нідерландів, а не рекорд фінів

На сьогоднішній вечір у німецькому Лейпцигу заплановано матч Ліги націй між командою господарів і збірною України. Матчу передувало чимало пригод, а доля його вирішувалася безпосередньо у день проведення

Напомилявшись у спарингу з поляками й заслужено їм програвши, збірна України взялася готуватися до наступного — вже офіційного, тому незрівнянно важливішого двобою — з німцями у Лейпцигу. Вочевидь, слова Андрія Шевченка (мовляв, незадоволений виключно результатом, а грали наші добре) надихнули футболістів, і на першому ж післяматчевому тренуванні сяяли щасливі посмішки.

Фото Євгена Кравса.

Позаймавшись на полі катовицького клубу ГКС, увечері четверга наша делегація вилетіла до Лейпцига. А вже там радощі злетіли з облич: заселившись у найбільшому місті Саксонії в Steingenberger Grand Hotel, нашу делегацію охопила паніка: збірну атакував коронавірус.

Учора з’ясувалося, що заразу підчепили четверо гравців Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Віктор Коваленко та Віктор Циганков, а також менеджер Вадим Комардін. Інфіковані були ізольовані у своїх готельних номерах.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Решта ж команди виїхала на тренування, адже воно було заздалегідь заплановане на РБ Арені. Негативна коронавірусна звістка лише на 25 хвилин відклала виїзд на офіційне тренування й на 15 хвилин — сам початок заняття, зазначає офсайт УАФ.

На традиційній прес-конференції Шевченко відзначив, що тепер все залежатиме від суботніх тестів, які українців зобов’язали зробити безпосередньо у день матчу: «На нас чекає ще одне тестування. Поки що ми очікуємо інформацію щодо матчу, зокрема від УЄФА. Будемо тренуватися, спробуємо максимально відгородити себе від спілкування. Я не можу зараз відповісти, чи може поєдинок бути скасований. Нам повідомили, що ми повинні пройти додаткові тести. Чекаємо повної інформації. Рішення ухвалюватимуть організатори матчу, УЄФА, служби, які за це відповідають, німецький уряд».

Четвертим зайвим знову зробили Різника.

Натомість, ізоляція квартету футболістів позбавила тренера іншого головного болю: під рукою залишилося 17-х польових гравців і чотири воротарі. Тож при подачі заявки на матч потрібно було викреслити лише одного кіпера. Як і перед спарингом із Польщею зайвим виявився 21-річний Дмитро Різник із Ворскли.

Заявка збірної України на матч із Німеччиною (за номерами)

  1. Юрій Паньків, 2. Едуард Соболь, 3. Ілля Забарний, 4. Сергій Кривцов, 5. Євген Чеберко, 6. Тарас Степаненко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Жуніор Мораес, 11. Марлос, 12. Андрій Пятов, 14. Ігор Харатін, 15. Юхим Конопля, 17. Олександр Зінченко, 18. Євген Макаренко, 19. Олександр Зубков, 20. Валерій Бондар, 21. Богдан Михайліченко, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін.

Тож, учора увечері збірники, що залишилися в строю, потренувалися у Лейпцигу, вже без посмішок та жартів.

18-річний динамівець Ілля Забарний перепасовується із Андрієм Шевченком. Фото Євгена Кравса.

А ось німці, майже напевне тішаться, споглядаючи статистику своїх виступів у цьому місті: за всю історію в Лейпцигу збірна Німеччини провела 11 поєдинків, в яких здобула 10 перемог (одну — у додатковий час) із загальним рахунком 38:6. Єдиної поразки господарям далекого 1912 року завдала збірна Нідерландів. Цікаво, що саме в Лейпцигу Німеччина здобула домашню перемогу з найбільшим рахунком в історії: 1 вересня 1940 року бундестім розбив Фінляндію — 13:0.

Четвертим будеш Молодий півзахисник Наполі допоміг Північній Македонії стати суперником України на Євро-2020

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков октября в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (19%, 63 голосов)
  • Виктор Корниенко (Шахтер) (16%, 51 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (13%, 43 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (11%, 35 голосов)
  • Ефим Конопля (Десна) (10%, 33 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 23 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (6%, 18 голосов)
  • Артем Бондаренко (Мариуполь) (6%, 18 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (5%, 16 голосов)
  • Роман Волохатый (Нива Тернополь D2) (2%, 8 голосов)
  • Денис Янаков (Ингулец) (2%, 6 голосов)
  • Юрий Козыренко (Горняк-Спорт D2) (2%, 5 голосов)
  • Кирилл Меличенко (Минай) (1%, 2 голосов)
  • Владислав Наумец (Яннина, Греция) (1%, 2 голосов)
  • Ярослав Мейхер (Логроньес, Испания D2) (1%, 2 голосов)

Всего проголосовало: 143

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.