Шевченко дав надію Луніну, похвалив Коноплю й оцінив дебют Бондаря

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився враженнями від контрольного матчу проти збірної Польщі (0:2). Також очільник головної команди країни прокоментував помилку Луніна і пояснив, чому саме Андрій стояв у воротах

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку команди в товариському поєдинку з Польщею. У Хожуві синьо-жовті програли з рахунком 0:2. Після матчу наставник української команди відповів на запитання журналістів:

— Єдине, чим я сьогодні незадоволений, — це результат. Команда показала дуже гідний футбол, творчу гру в хорошій структурі. Нам не вистачило реалізації моментів. Ми припустилися двох помилок і дуже сильно за них були покарані. Це футбол. Не потрібно робити із цього особливої драми. Я задоволений грою й футболістами. Якщо прибрати результат, то я назву цю гру позитивною для нас із точки зору команди.

Ми намагалися збалансувати склад, як і Польща. Хтось провів 45 хвилин, хтось узагалі не грав. На нас попереду чекають важливі поєдинки. Товариська гра дала достатньо інформації обом тренерам, що головне. Не бачу сенсу давати по матчу якусь загальну оцінку. Для мене це позитивний поєдинок по віддачі, структурі та організації гри.

Фото Євгена Кравса.

Я маю у своєму розпорядженні хороших гравців. Ми добре грали, створювали моменти. Бувають дні, коли ти не забиваєш. Найголовніше — грати правильно. Структура була дуже хороша, ми постійно маневрували, намагалися контролювати м’яч. У нас були дуже хороші комбінації та взаємодії, ми компактно діяли в обороні. Однозначно ми повинні допрацьовувати в плані реалізації. Я буду говорити на цю тему з футболістами.

— Прокоментуйте помилку Андрія Луніна в першому таймі.

— Помиляються всі. У нього зрізався м’яч. Тим більше якість поля не зовсім відповідала рівню, необхідному для нашої гри. Нам трохи важко було контролювати м’яч на цьому газоні. Мабуть, через це Лунін і помилився.

— Чому ви поставили у стартовий склад Луніна, а не Дмитра Різника, який зараз демонструє чудові показники?

— Лунін — молодий перспективний воротар, який грає в дуже хорошій команді. Так, у нього мало ігрового часу. Але товариські матчі й потрібні для того, щоб надавати можливість гравцеві вийти на поле. Окрім тієї помилки, він провів дуже хорошу гру, я ним задоволений.

Лунін помилявся і рятував. Фото Євгена Кравса.

— Ця помилка вплине на подальші перспективи Луніна у збірній?

— Однозначно ні. Помиляються всі, тож я не бачу в цьому проблеми. Він провів стабільну, хорошу гру. Якщо ми постійно зважатимемо на помилки, то взагалі не матимемо перспективи в роботі з футболістами.

— Як ви прокоментуєте гру 21-річного Юхима Коноплі? Які ще є варіанти щодо позиції правого захисника?

— У нас не так багато варіантів. Так виходить, що постійно випадають по двоє гравців з однієї позиції: воротарі, центральні захисники, крайні захисники. Зараз є проблема з правим флангом оборони. Конопля зіграв дуже добре.

Грою Коноплі тренер лишився задоволений. Фото Євгена Кравса.

У другому таймі ми дали можливість дебютувати 21-річному Бондарю, щоб побачити, як зіграє на цій позиції він. Валерій також непогано ввійшов у гру. Нам потрібно балансувати склад, попереду два важкі поєдинки. Треба знайти гравця, який зможе вирішувати поставлені завдання на цій позиції, — цитує слова Шевченка сайт УАФ.

Поза грою Динамо без воротарів: 18-річний герой матчу із Барселоною здав позитивний тест на коронавірус



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.