Вовків не злякалися, і в Лігу Європи сходили

Сьогодні, 24 вересня, чернігівська Десна дебютувала у єврокубках: на стадіоні АОК вона зіграла проти німецького Вольфсбургу в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Не осоромилася, як віщували деякі фахівці, а просто скромно програла — 0:2

Мудрий Олександр Рябоконь із перших хвилин випустив лише одного молодого футболіста — 21-річного захисника Юхима Коноплю, вже обіграного у матчах УПЛ чемпіона світу. У запасі Десни залишився 20-річний форвард Ілля Шевцов, який тільки днями дебютував у Прем’єр-лізі.

Керманич Вольфсбурга Олівер Гласнер випустив у старті відразу двох молодиків: 20-річного французького центрбека Максанса Лакруа, який тільки влітку прийшов до Вольфсбурга із Сошо, та 21-річного хавбека Омара Мармуша. Останній був активним, награв на жовту картку, та й був поміняний.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Перший, такий хвилюючий своїми дебютними емоціями, тайм Десна програла — 0:1. Хоча, якби не давня (ще з часів молодіжних чемпіонатів) пристрасть Будківського транжирити моменти, могли чернігівці святкувати й гол. А так, кілька слушних моментів пішли просто в нікуди.

В іншому ж українці трималися гідно, не зважаючи на досвід німців, майстерність та різницю в ціні (один Вегхорст коштує чи не бльше, ніж увесь склад Десни). Билися цілу годину, аж поки Тамм не стрибнув у ноги Арнольду і не залишив партнерів у меншості. Потім довелося відбиватися.

Зате дебютував у єврокубках Ілля Шевцов. Можливо, трохи запізно було замінено Будківського, утім, на долю двобою це аж ніяк не вплинуло. Бо в компенсовані хвилини Гінчек додав нам ще одного гола.

Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд

Вольфсбург — Десна — 2:0

Гол: Гілявогі (16), Гінчек (90+2).

Вилучення: Тамм (60).

Десна (4-2-3-1): Паст — Мостовий, Тамм, Гітченко, Конопля — Домбровський (Єрмаков, 65), Огиря — Картушов (Гуцуляк, 46), Тотовицький, Калітвінцев — Будківський (Шевцов, 84).

Вольфсбург (4-2-3-1): Кастеелс — Руссійон, Гілявогі, Лакруа (Брукс, 62), Штеффен — Арнольд, Шлагер — Віктор, Мехмеді, Мармуш (Отавіо, 59) — Вегхорст (Гінчек, 78).

Молодь б’є! Динамо з дебютним голом Супряги переграло Гент

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.