16-річний дебютант Авангарду Гунічєв: мрія дитинства — грати у Манчестер Юнайтед

Юний півзахисник краматорського Авангарду Єгор Гунічєв поділився враженнями від дебюту у Першій лізі. Відзначимо, що Єгор є наймолодшим футболістом краматорського клубу

Єгор Гунічєв — 16-річний футболіст краматорського Авангарду розповів про дебют у Першій лізі, труднощі, з якими зіштовхнувся, і поділився планами на майбутнє.

— Коли почалося твоє співробітництво з ФК Авангард?

— Мене запросили для перегляду в команду Академії U-17 (тренер Владислав Голопьоров). Там я займався півроку. Далі продовжив тренування вже з Олексієм Городовим в U-19. В цілому в Академії я був рік. Далі почався великий футбол в першій команді.

— Авангард — твоя перша школа з футболу?

— Я займаюся футболом з 5 років, за що дуже вдячний мамі, яка привела мене на перше тренування. До Авангарду три роки тренувався в Донецькому обласному спеціалізованому коледжі спортивного профілю ім. С. Бубки (Бахмут).

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Як відрізняються тренування в коледжі і в Авангарді, чому тут тебе навчили?

— В першу чергу Авангард відрізняється якістю підготовки, тренерським складом. Тут відмінний персонал клубу, який всіляко сприяє як вихованцям Академії, так і футболістам першої команди в забезпеченні комфортних умов тренувань та ігор.

Тут зовсім інша фізична підготовка, більш складна. Але це в свою чергу загартовує футболістів, готує до ігор із сильними суперниками.

— Запрошення в першу команду було для тебе несподіванкою?

— Не можу сказати, що це було несподівано, але я до цього дуже прагнув. Ще граючи за команду U-19, хотів і намагався показати себе так, щоб далі потрапити в першу команду. Коли запропонували підписати контракт (на 2 роки), дуже зрадів.

У 2-му турі чемпіонату U-19 (перша ліга) Єгор Гунічєв (сидить) забив двічі. Фото фейсбук Авангарду.

— У чому відмінність юнацького футболу від професіонального?

— Футболісти, які грають в перших командах, досвідченіші, мають високу швидкість мислення, більш підготовлені у фізичному плані. До того ж, вони на кілька років старші за мене, що теж впливає на хід гри.

— Чи був у тебе страх перед першим матчем у Першій лізі?

— Страх присутній перед першим тренуванням. Прийшов в нову команду, де нікого не знаю. Навіть не страх, а хвилювання. А вже перед першим матчем відчував себе більш впевнено, знав, які завдання стоять переді мною, і намагався їх виконати.

— Чи комфортно тобі працювати з новим головним тренером Олексієм Городовим?

— Оскільки я з ним тренуюся ще з команди U-19, мені було легше адаптуватися в першій команді. Як тренер Олексій Анатолійович вчить нас грати не тільки добре, але й красиво. Кожен матч повинен радувати уболівальників і бути таким, щоб вони хотіли прийти на нашу гру ще.

Крім того, Олексій Городов для нас не тільки тренер, але і друг, з яким можна обговорити якісь проблеми, отримати корисну пораду.

— Як часто проходять тренування і як ти їх поєднуєш зі шкільною освітою?

— Тренування проходять щодня. На даний момент я вчуся в 11 класі ЗОШ №12 у Слов’янську. Навчальний процес проходить у вільному графіку, що дозволяє поєднувати спорт і навчання.

— Поділись своїми спортивними планами.

— Мій контракт з Авангардом підписано на 2 роки. Зараз моя мета — грати добре в цьому клубі, вчитися і розвиватися. Далі хотів би поїхати в Європу. Моя мрія з дитинства — грати в Манчестер Юнайтед, — зізнався Єгор Гунічєв в інтерв’ю vp.donetsk.

Герой/антигерой 21-річний хавбек врятував Ниву у матчі новачків Першої ліги й відразу ж вилучився (відео)

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.