Раффо: є бажання виграти всі шість чемпіонатів

Директор Академії донецького Шахтаря Хорхе Раффо розповів про роботу у період карантину, про позитивні моменти та наголосив на амбітних планах

Відзначимо, що не так давно, а саме 23 квітня, Хорхе Раффо відсвяткував своє 55-річчя.

— Хорхе, чи вдається зберігати святковий настрій у такий непростий час?

— Щиро дякую за привітання! Я щасливий, що вже третій рік святкую свій день народження тут, в Україні, у цьому великому клубі, який надає мені такий надзвичайний досвід. Шахтар уже став для мене справжньою родиною, що завжди поруч і в усьому підтримує. Я щасливий бути частиною цієї сім’ї.

Звісно, зараз дуже складний час для всіх нас, для всього світу загалом. Протягом років мого життя я вперше бачу таку ситуацію, коли всю планету, можна сказати, «закрито на карантин». Тішить, що в наш час ми не обмежені в спілкуванні й можемо підтримувати зв’язок за допомогою дзвінків, відеоконференцій, спільних чатів. Треба розуміти, що це не назавжди, життя триває і все найкраще в нас іще попереду. Люди чекають футболу, всі скучили за емоціями, за грою. І коли футбол повернеться до нашого життя, це буде щось неймовірне!

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Як функціонує Академія в умовах карантину?

— Академія працює, однак за наявних зараз можливостей. Дякувати Богові, у нас немає хворих ані серед гравців і тренерів, ані серед адміністрації й персоналу. Усі здорові, дотримуються карантину і перебувають удома. Щодня (від понеділка до суботи з десятої ранку до шостої вечора) ми проводимо відеоконференції з тренерами й футболістами. У кожної команди щонайменше одна конференція на день, де наставники розмовляють із гравцями про тактику, розуміння гри, а також аналізують матчі цього сезону. Три-чотири рази на тиждень проходить онлайн-робота з тренерами з фізпідготовки, що дозволяє підтримувати принаймні мінімальний рівень активності. Це потім дозволить легше повернути ігрову форму. Є заняття з психологом та викладачами. Загалом уся Академія дуже щільно працює, аби допомогти хлопцям подолати цей непростий період, не дозволити їм засумувати й занепасти духом. Вони повинні розуміти, що ми поруч, разом з ними, що в нас усе тільки попереду.

— Які позитивні моменти можуть під час карантину винести юні гравці?

— Зараз є нагода глибше попрацювати з хлопцями над тактичними моментами, розібрати індивідуальні дії кожного гравця. Крім того, ми робимо акцент на самонавчанні: просимо, щоб хлопці більше читали, вивчали мови, а ще — дивилися футбол. Це теж немаловажно, адже слід навчитися розуміти футбол, бачити, як грають професіонали на їхніх позиціях, які рішення вони ухвалюють під час матчу. А ще хлопчаки мало бачаться з рідними і зараз для них такий час, який вони можуть провести із сім’ями. Це дуже позитивний момент.

— Протягом двох попередніх років під вашим проводом команди Академії Шахтаря виграли вісім чемпіонських титулів. Скільки комплектів золотих медалей ви б хотіли бачити на фініші цього сезону?

— По-перше, я хочу, аби футбол тривав, адже футбол і є моє життя. По-друге, дуже радію тим досягненням, яких Академія домоглася протягом цих майже трьох років. Пишаюся кожною командою, кожною перемогою в різних вікових категоріях, успіхами в міжнародних турнірах, де гравці Шахтаря майже завжди виступають у фіналах і п’ять разів ставали переможцями таких змагань. Наприклад, у Зимовому кубку цього року вперше в історії грали дві команди одного клубу — Шахтар U-15 і Шахтар U-16, що демонструє, які блискучі гравці в нас зростають та яка величезна перспектива з ними в Шахтаря.

Коли говорити щодо поточного сезону, то, звісно, є бажання досягти абсолютного тріумфу: виграти всі шість чемпіонатів, в яких беруть участь наші команди, включаючи U-19 та U-21. Це мрія, однак вона є цілком реальною, адже маємо для цього все: є гравці, є тренери, є відмінні умови, і головне — є гарні результати. Усі наші команди зараз серед лідерів у своєму віці. Академія здійснила величезну роботу на шляху до цієї мети.

Чемпіонат U-21, Шахтар, Динамо, 14 тур, 2019

Шахтар U-21 пробивається до золота. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Хотів би окремо подякувати всім співробітникам клубу й нашої Академії за їхню працю. Щоденна робота і така позамежна самовіддача мотивують мене й роблять дуже щасливим. Не знаю, як складеться подальший сезон, однак ми всі по-справжньому заслуговуємо того, щоб бути чемпіонами в усіх категоріях, сказав Хорхе Раффо в інтерв’ю сайту Шахтаря.

На канікулах ДЮФШ Динамо забезпечила футболістів програмою вправ для домашніх умов

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.