ДЮФШ Динамо забезпечила футболістів програмою вправ для домашніх умов

Александр Ищенко

Директор ДЮФШ Динамо ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко розповів про функціонування клубної школи у період карантину. Олександр Олексійович запевнив, що перехід на онлайн навчання дозволить із найменшими втратами перенести карантин

— У середині березня наша дитяча школа пішла на вимушені канікули. Кожному гравцеві було роздано індивідуальне завдання і перелік того, чим займатися в період тритижневого карантину. Програма була спочатку розрахована саме на цей період. Тренери груп активно спілкувалися і продовжують спілкуватися з хлопцями. Тренер із фізичної підготовки Максим Козлюк також роздав завдання, які стосуються його профілю та напрямки роботи вправ без м’яча.

Крім того, в інтернеті є задосить інформації і методик роботи в умовах, що склалися, від різних гравців і клубів було б бажання займатися.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

У зв’язку з тим, що карантин був продовжений ще майже на місяць, ми внесли корективи в програму: насамперед підтримали хлопців психологічно і постаралися зробити так, щоб запропонований матеріал був для них цікавий. Із самого початку девізом нашої спільної роботи у школі були слова Мішеля Платіні: «Немає іншого шляху для якісного поліпшення тренувального процесу, окрім як індивідуалізація занять». Зараз настав той час, коли кожен гравець повинен переосмислити свою роботу і розуміти: усе, що він робить, він має виконувати свідомо. Для цього необхідно дати собі установку на якісну роботу, тоді і результати будуть досить відчутними.

І в техніці володіння м’ячем, і у функціональній або фізичній підготовці немає межі досконалості. На цьому етапі, вважаю, ці компоненти можна істотно поліпшити. Комплекс вправ, які ми давали хлопцям, їхнє дозування, чергування періодів роботи і відпочинку дозволяють творчо підійти до процесу. Уже за два-три тижні якісної роботи можна відчути значні зміни, які надихнуть на подальшу роботу.

Авторитетно Віце-президент ДЮФЛУ про поточний чемпіонат і подальші плани Ліги (відео)

У програмі передбачені прогресуючі зміни: якщо на початку першого тижня кількість торкань м’яча 20 разів або 20 повторів вправи, то до кінця — уже 30, через тиждень — 40 і т.д. Причому кількість безпосередньо залежить від якості виконання. Плюс, коли футболіст займається індивідуально, він контролює сам себе і виконує завдання з розумінням — це те, чого ми вимагаємо від хлопців на футбольному полі в рамках підготовки футболістів динамівської школи.

Активними учасниками процесу можуть стати і батьки, які можуть не стільки контролювати виконання завдань дітьми, скільки організувати все у формі ігор. Знаю, що в молодших групах є такі батьки, зокрема, татусі, які не поступаються дитині в майстерності (посміхається). Тому додати змагального відтінку у виконання будь-якої вправи піде лише на користь. Наприклад, можна порівняти, хто зробить більшу кількість разів за певний проміжок часу. Батьки також спілкуються у групах у соцмережах, тому навіть можна влаштувати свій міні-чемпіонат із віджиманнями, вправами на прес або жонглювання м’ячем. А потім ми визначимо чемпіона. Тоді це буде цікавіше для хлопців, і у такий спосіб можна їх стимулювати і заохочувати до подальшої роботи.

Загалом, вважаю, такий підхід дозволить і футболістам, і тренерському складу, і нам, керівникам школи, з найменшими втратами перенести цей карантин, який, безумовно, впливає на усіх, насамперед, психологічно, адже не можна вийти на поле, пробігтися і попрацювати з м’ячем. Ми повною мірою відчули, наскільки це важко, тому намагаємося робити все можливе, щоб хлопці займалися і з м’ячем, і без м’яча. Запропонований комплекс вправ якраз і дозволяє деякою мірою компенсувати те, чого нам не вистачає, — розповів Олександр Іщенко в інтерв’ю сайту Динамо.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16: фінальні розбірки команд Шахтаря завершилися перемогою старших

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков марта в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Богдан Шубин (Шальке U-17 Германия) (45%, 444 голосов)
  • Эрик Шуранов (Нюрнберг U-19 Германия) (37%, 369 голосов)
  • Даниил Сикан (Шахтер) (5%, 49 голосов)
  • Михаил Мудрык (Шахтер U-21) (3%, 26 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер) (2%, 24 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 17 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла)й (1%, 14 голосов)
  • Серджио Якубив (Кротоне U-19 Италия) (1%, 10 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (1%, 10 голосов)
  • Алексей Сыч (Карпаты) (1%, 8 голосов)
  • Константин Нижегородов (Ганза U-19 Германия) (1%, 7 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-21) (1%, 7 голосов)

Всего проголосовало: 891

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.