20.08.2016. Ворскла U-21 — Сталь U-21 — 4:1

Клуб із Кам’янського вдало розпочав молодіжну першість, тричі зігравши внічию і одного разу здобувши розгромну перемогу. На відміну від сталеварів, господарі поля напередодні зустрічі мали триматчеву безвиграшну серію — одну нічию, дві поразки в останніх матчах і лише перемогу на старті чемпіонату.

Ворскла U-21 — Сталь U-21 — 4:1

Голи: Владислав Гасенко (39), Олександр Шарило (80), Володимир Одарюк (90), Михайло Варен (90+4) — Юрій Климчук (54).

Ворскла (4-4-2): Шуст — Максименко (Варен, 78), Остапенко, Даллку, Квасний — Одарюк, Гаркуша (Мельник, 69), Ічанський, Брага — Гасенко (Прядун, 69), Загорулько (Шарило, 62).

Середній вік – 21,2 роки.

Тренер: Олександр Омельчук.

Сталь (4-2-3-1): Пеньков — Мицик, Грачов, Ульянов, Плутенко — Задерака, Антошин (Хоцяновський, 84) — Г. Малакян (Мисик, 62), Клак (Костенко, 72), Климчук — Дебелко (Сластінов, 46).

Середній вік – 19,7 роки.

Тренер: Єгіше Мелікян.

Вилучення: Гліб Грачов (60).

Звітний поєдинок став переломним для обох колективів. Початок зустрічі видався в’ялим і, м’яко кажучи, не надто цікавим. Команди грали переважно у центрі поля, не маючи навіть напівнебезпечних випадів. Натяки на небезпеку з’явилися наприкінці першої 45-хвилинки: спочатку Брага спробував влучити з дальньої дистанції по воротах, але м’яч просвистів над поперечкою. А вже за кілька хвилин Гасенко відкрив рахунок: Богдан Шуст вибив на половину поля суперника, де першим на м’ячі виявився Загорулько, який пройшов трохи вперед і віддав передачу на Гасенка. Останній ударив, але з першого разу шкіряний не захотів летіти до воріт і влучив лише в стійку, однак на добиванні Владислав був точнішим — 1:0.

Другий тайм активно розпочали гості. Було помітно, що сталевари хочуть чимдуж відігратися і продовжити свою вдалу статистику. І їм таки вдалося відігратися: Климчук вдало замкнув навісну передачу з правого флангу — 1:1.

Згодом футболісти Сталі залишилися у меншості: за фол останньої надії Юрій Можаровський покарав Гліба Грачова вилученням. Спочатку синьо-білі ще намагалися пручатися і навіть ледь не створили кілька гольових моментів, але чисельна перевага давалася взнаки. Як наслідок – ворскляни спочатку знову вийшли вперед: Шарило вдало підставив ногу під простріл із правого флангу і доправив м’яч у сітку воріт Пенькова – 2:1. Коли ж на годиннику основний час добігав кінця, результативною дією відзначився Одарюк, а вже на останніх хвилинах компенсованого арбітром часу розгромну крапку поставив Варен — 4:1.

Олександр Омельчук (тренер Ворскли): «Ми дуже прискіпливо готувалися до цієї гри. Я хлопцям нагадував, що команда вдало стартувала в чемпіонаті, йде без поразок. Ми переглядали їх ігри з Динамо та Дніпром. У них швидкісні фланги, дуже зіграний колектив молоді, яка згуртувалася протягом двох років в U-19. До того ж у складі нашого суперника грають представники і основного складу. Швидкісна, добротна команда. Мені здається, на рахунок дуже вплинуло вилучення: другий гол їх трохи надламав, адже грати у меншості дуже важко. Можливо, якби не було вилучення, гра була б нічийною. У нас було дві поспіль поразки, тому я сподіваюся, що ця перемога допоможе нашим хлопцям відновити бойовий дух».

Богдан Проскуров



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.