Щедрі іспанські аванси для Юрія Ткачука

Кандидат в молодежную сборную Украины Юрий Ткачук дебютировал в молодежном составе "Атлетико"

На здавалось би пересічну подію – дебют молодого гравця в Терсері, четвертому за силою дивізіоні іспанського футболу, – несподівано відреагували провідні видання Піреней, що пишуть про спорт. Йдеться про першу гру у складі другої команди столичного «Атлетіко» кандидата до молодіжної збірної України Юрія Ткачука. 20-літній футболіст, не зважаючи на відсутність ігрової практики протягом тривалого часу, провів на полі всі 90 хвилин і отримав попередження на 67-й хвилині.

Друкована версія газети AS, називаючи українця просто Юрій, у звіті про матч «Москардо» – «Атлетіко Б», що завершився мінімальною перемогою гостей 1:0, нагадує, що він перейшов з харківського «Металіста» якраз напередодні можливих матчів плей-офф його нової команди за підвищення в класі наступного сезону. Справа в тім, що «Атлетіко Б» нині займає третю сходинку турнірної таблиці своєї групи у Терсері і така позиція надає їй право вести боротьбу за вихід у Сегунду Б.

Інше видання Mundo Deportivo наголошує на гарному враженні від дебюту Ткачука, називаючи його багатообіцяючим, а самого Юрія — «однією з головних надій українського футболу». Провідне іспанське видання пише: «До цього часу гравець тренувався під орудою тренера дочірньої команди Віктора Афонсо, очікуючи на можливість почати виступи після узгодження всіх трансферних питань. Нарешті всі документи було оформлено, і минулої неділі він зіграв свої перші хвилини в Іспанії. Дебют відбувся одразу у стартовому складі «Атлетіко Б» у матчі проти «Москардо» на стадіоні «Роман Валеро».

За оцінкою Mundo Deportivo, присутність Ткачука в центрі поля «рохібланкос» була відчутною з перших моментів гри, його виступ залишив гарні враження, а сам він є справжнім підсиленням команди з огляду на майбутні матчі плей-офф.

Клубний сайт наводить слова тренера українця Віктора Афонсо: «Дебют вдався. Це гравець, який пройшов всі щаблі молодіжного футболу за Україну на міжнародному рівні, і я в захваті від такого початку. Він гарний виконавець».

На думку журналіста Вальтера Ціммерманна, Юрій Ткачук є одним з молодих дарувань «Атлетіко», а турбота клубу про своє майбутнє останніми роками приносить добрі результати. Перехід Ткачука, на його думку, може поповнити перелік попередніх вдалих трансферів на перспективу, серед яких він називає Хіменеса, Корреа, Краневіттера, Веласкеса та В’єтто, що вже заграли в першій команді «Атлетіко».

Ще далі у своїх висновках йдуть вболівальники «матрасників», один з яких під новиною про дебют українця в мережі написав, що в разі вдалої адаптації та за умов зростання, Ткачук за два-три сезони може стати достойною заміною не кому-небудь, а капітану команди, центральному півзахисникові Габі.

Нагадаємо також, що за особистим рішенням головного тренера «Атлетіко» Дієго Сімеоне Ткачук регулярно тренується з основним складом команди.

Залишається побажати Юрію виправдати очікування тренера, вболівальників та журналістів, які наразі висловлюють справді дивовижну одностайність щодо його дебюту та перспектив подальших виступів в одному з лідерів іспанського футболу.

Станіслав ГОЦУЛЯК



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.