Кожушко: вважаю, що на даний момент Колос шикарно виступає в УПЛ

Молодий нападник Колоса Олег Кожушко розповів про перебіг карантину, про початок своєї футбольної кар’єри, про дебют за Колос у Прем’єр-Лізі. Також наприкінці інтерв’ю Олег відповів на цікаві бліц-питання

Нагадаємо, що 17-го лютого Кожушку виповнилося 22 роки, та оскільки він ще продовжує виступати за молодіжну збірну України, то й надалі входить до сфери інтересів проекту Золотий Талант.

— Олег, привіт! Вже скучив за футболом?

— Питання звісно риторичне! Ще й як скучив! За футболом, за тренуванням, за хлопцями скучив сильно, по грі в першу чергу. Та всі чекають, щоб ця епідемія скоріше завершилася, відновився сезон, і почався процес футбольний.

— Як проходить твій карантинний період?

Зараз я у Дніпрі і активно працюю індивідуально. Тренери нам дали програму, щоб тримати себе у тонусі. Тож, підтримуємо всі форму, такий поки режим. Поруч зі мною є невеличка тренажерна зала, також роблю пробіжки у лісі, трохи працюю з м’ячем. Що сам можу, то і намагаюся робити.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Як взагалі у футбол потрапив?

У футбол прийшов завдяки своєму другу Олександру. У Миколаєві є дитячо-юнацька школа Торпедо, там я і почав займатися. Саша був старший за мене на п’ять років, він там вже тренувався, і привів мене. До цього ми у дворі грали у футбол, він побачив що у мене непогано виходить, і запропонував записатися у секцію. Батьки були не проти, і Саша відвів мене до тренера, у якого він займався. І ось так почалося моє футбольне життя.

— Тебе одразу у напад поставили?

Ні, де я тільки не грав! Коли запросили у Академію Дніпра, я рік опорним півзахисником грав. Потім під нападниками пограв, потім на правий фланг поставили. І тепер і праворуч, і у центрі граю. Попереду, в атаці.

— Де тобі зручніше?

Попереду мені всюди зручно грати. Особливо у центрі. Ліворуч не моє, праворуч давно вже не грав, але в принципі нормально. Тож, у центрі та на правому фланзі зручно мені грати.

Кожушко на вістрі атак Дніпра проти динамівця Хачеріді

— Твої атакувальні здібності і у юнацьких збірних помітили…

— Так, я всі «Ю» пройшов (сміється)! (Олег Кожушко викликався до збірних України U-16, U-17, U-18, U-19 та U-21 — прим).

— Як виник варіант з Колосом?

— Коли Дніпро-1 та Колос вийшли в Прем’єр-Лігу минулого літа, я вже з дніпровським клубом підписав контракт. Це було за два тижні до початку чемпіонату, і у Дніпрі-1 чотири нападники були на одну позицію. І тут у клуб прийшла пропозиція від Колосу поїхати у ковалівську команду в оренду на півроку. Я поїхав і не прогадав. Перед Новим Роком я вже підписав із Колосом повноцінний контракт на два роки.

— Як би оцінив дебютний виступ Колосу у Прем’єр-Лізі?

— Враховуючи, що команді п’ять років, а у Прем’єр-Лізі ми перший сезон, то вважаю виступ у чемпіонаті шикарним вийшов. Навіть ще йде цей сезон, так скажімо. На початку сезону 2019/2020 завдання було взагалі зберегти прописку у вищому дивізіоні, а те що ми вийшли у першу шістку, то просто мрія у нас здійснилася.

Кожушко проти Шахтаря в УПЛ

— Після підписання контракту з Колосом була новорічна пауза, а потім ти вперше з ковалівською командою поїхав на тренувальні збори. Важко було?

Ну, після відпустки взагалі важкувато спочатку, коли перші тижні входиш в ритм. Я під час свят тримав себе у тонусі. Ще з хлопцями грали у футзал у себе у Дніпрі. Тож, я на збір не розібраний приїхав.

— Ти там з Олександром Косенком грав? (Олександр Косенко — головний тренер збірної України з футзалу, також мешкає у Дніпрі — прим.)

З Косенком? А, ні, з іншими хлопцями (сміється).

— Зараз тут переглядав хайлайти Колосу, і пригадав твій гол на Олімпійському у ворота Динамо, який не зарахували. Прикро було?

Ну, так. Звісно, прикро. Але я вважаю, що VAR — це добре. Навіть якщо і був міліметровий офсайд, то значить він був. Хоча у мене судячи по відео там максимум сантиметр був.

— Тобто ти до VAR позитивно ставишся?

Так, я вважаю що у наших реаліях краще з VAR, аніж без нього. Якщо система показала, ти від цього нікуди не втечеш. Хоча, червоні картки направо і наліво роздавати, я вважаю це неправильно. Але судді теж вчаться поки, як і футболісти. Тож, з VAR чесніше виходить.

— Як на рахунок сімейного стану?

Дружина є, а ось діточок поки немає (сміється). Дай Бог, будуть.

— За які з європейських клубів вболіваєш?

Із закордонних клубів я за Мілан вболіваю, хоча він не найкращі часи переживає. У цьому сезоні Златан Ібрагімовіч прийшов до них, то вони покращать свої справи. Ще люблю англійську Прем’єр-Лігу, там я за Лестер вболіваю. Мені подобається ця команда.

— Хто найкрутіший тренер у світі?

У світі? Напевно, це Юрген Клопп. Він мені імпонує своїм стилем, своїми емоціями. Гвардіола також крутий, але мені гра Ліверпуля більш подобається, аніж Манчестер Сіті. А Клопп він такий емоційний під час матчів.

— Костишин не такий?

По емоціям такий самий! (сміється). Не поступається Клоппу.

— Ти перший рік у команді. Вже освоївся?

Так, зі всіма добрі стосунки. Кількох хлопців знав особисто ще до Колосу. З Денисом Костишиним та з Олегом Ільїним ми у Дніпрі були. З деякими хлопцями у збірних перетиналися.

У Колосі люблять пожартувати

Скажу, що у Колосі дуже хороший колектив, зі всіма добре спілкуємося, тож жодних проблем. Найсильніша сторона Колосу — це колектив. Один за одного. У всіх одна ціль, і всі до неї разом йдуть. І це дуже важливий момент, який повинен бути у команді. Це у нас на першому місці. А коли так, то все вдається, і буде результат. Як у нас і вийшло, коли ми у першу шістку пробилися, розповів Олег Кожушко в інтерв’ю офіційному сайту клуба.

БЛІЦ

Joma або Nike? Nike

БМВ або Кадилак? БМВ

Великий будинок або квартира + дача? великий будинок

Піца або шаурма? піца

Ноутбук або комп’ютер? ноутбук

АПЛ або Серія А? АПЛ

Пеле або Марадона? Пеле

Море і сонце або сніг і гори? море і сонце

Дольф Лундгрен або Жан-Клод Ван Дамм? Жан-Клод Ван Дамм

Айфон або Самсунг? Айфон

Душевно Цитаїшвілі про подорож із дівчиною до Грузії, хінкалі та Бандита

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков марта в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Владислав Супряга (Днепр-1) (23%, 76 голосов)
  • Виталий Миколенко (Динамо) (22%, 73 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (11%, 37 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания) (10%, 33 голосов)
  • Андрей Кулаков (Мариуполь) (8%, 27 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (7%, 23 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (7%, 23 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (6%, 20 голосов)
  • Ростислав Лях (Карпаты) (3%, 9 голосов)
  • Назарий Муравский (Мариуполь) (2%, 7 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (ДАК Словакия) (2%, 6 голосов)

Всего проголосовало: 182

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.