Директор Академії Арсеналу: тренери щодня розписують план роботи, а футболісти його виконують і звітують

Директор Академії ФК Арсенал Олександр Біба розповів про роботу школи в період карантину, а також про завдання на другу частину сезону. Керівник також наголосив на змінах, які відбудуться в Академії найближчим часом

В Україні оголошено карантин. У зв’язку з цим, в якому режимі буде найближчим часом працювати Академія Арсенал?

Ми виконуємо вказівки Кабінету Міністрів України і також ввели превентивні заходи. Навчально-тренувальний процес в нашій Академії призупинено, діти не приїжджають на тренування, щоб не ризикувати здоров’ям. Тим самим, їм не доведеться контактувати один з одним, а також зайвий раз проводити час в міському транспорті. Здоров’я дітей перш за все!

C тренерським складом підтримуємо постійний контакт. Цю паузу ми плануємо використовувати з максимальною ефективністю буде час для педагогічного планування, обговорення подальшої підготовки, навчання. До слова, прямо зараз наші тренери проходять онлайн курси підвищення кваліфікації.

При цьому ми не забуваємо про наших дітей хлопці отримують індивідуальні заняття та продовжують працювати над собою. Тренери щодня розписують для них план роботи на день, а хлопчаки його виконують і звітують за підсумками.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Повторюся, що ситуація для нас нова, ми не стикалися в практиці з подібного роду віддаленою роботою, тому всі рішення приймаються після колегіальних обговорень і тренерської наради. Між тренерами і хлопцям встановилися глибокі емоційні зв’язки, і наша перша та головна мета зберегти життя та здоров’я дітей, і тільки відштовхуючись від цього будуємо роботу.

Наскільки ця ситуація б’є по підготовці до ДЮФЛ?

— Безумовно, в плані підготовки до всеукраїнських змагань, це великий удар. Адже руйнуються всі напрацювання, втрачається форма, яку команди поступово набирали. Однак такі нинішні реалії. Старт другої частини сезону в ДЮФЛ призначений на 12 квітня. Поки що немає розуміння, чи буде продовжено карантин, чи буде взагалі дограний поточний сезон. Ми отримали інформацію від ДЮФЛУ з приводу перенесення заявочної кампанії на невизначений термін. Це дозволяє припустити і те, що старт весняної частини сезону, як мінімум, може бути зміщений у часі.

Які завдання перед Академією стоять у другій частині сезону?

Безумовно будь-яке планування зможемо конкретизувати після закінчення карантину, але попередньо: наша головна задача зберегти прописку у вищому дивізіоні. Крім того, ми розраховуємо, що команда 2006 року народження продовжить свої успішні виступи і потрапить до фінальної частини ДЮФЛ.

Команда Арсеналу U-14 у матчі чемпіонату ДЮФЛУ з Ворсклою.

— Які зміни чекають Академію Арсенал найближчим часом?

— Ми прагнемо об’єднати освіту і спорт, створивши платформу, на якій молодь зможе отримувати не тільки і не стільки тренування в області футболу, а також поліпшити розуміння гри, розвиватися як особистість — в цьому контексті наявність фахівців високої кваліфікації дуже важлива. Академія всіляко заохочує у підвищенні кваліфікації своїх тренерських кадрів, а також намагається залучати до роботи нових кваліфікованих фахівців.

Крім того, в даний момент ми ведемо переговори з компанією Wyscout з приводу впровадження їх платформи Huddl в навчально-тренувальний процес. Це дозволить використовувати можливості відео, статистки і аналітики в роботі, долучити дітей до аналізу своїх матчів, поліпшити розуміння футболу. Сьогодні Huddl пропонує нам в умовах карантину використовувати платформу в демонстраційному режимі безкоштовно — це дозволить нам глибше вивчити можливості платформи.

Також ми систематизуємо наші відеоматеріали (матчі ДЮФЛУ) і найближчим часом видамо результати нашої роботи — швидше за все це будуть нарізки матчів, красиві епізоди, голи.

Хотів би звернутися до батьків наших вихованців з проханням поставитися з розумінням до роботи тренерів Академії в умовах, що склалися, а також побажати всім міцного здоров’я, — підсумував Олександр Біба в інтерв’ю офіційному сайту клубу.

Поза грою Неймовірне рішення під час карантину: юні футболісти ДЮСШ Спарта розпочали кібер-тренування

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков марта в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Богдан Шубин (Шальке U-17 Германия) (45%, 444 голосов)
  • Эрик Шуранов (Нюрнберг U-19 Германия) (37%, 369 голосов)
  • Даниил Сикан (Шахтер) (5%, 49 голосов)
  • Михаил Мудрык (Шахтер U-21) (3%, 26 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер) (2%, 24 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 17 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла)й (1%, 14 голосов)
  • Серджио Якубив (Кротоне U-19 Италия) (1%, 10 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (1%, 10 голосов)
  • Алексей Сыч (Карпаты) (1%, 8 голосов)
  • Константин Нижегородов (Ганза U-19 Германия) (1%, 7 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-21) (1%, 7 голосов)

Всего проголосовало: 891

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.