Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16: Шахтар б’є лідера чемпіонату, Металург ледь не обіграв Динамо

За переваги команд, що представляють у турнірі клуби-гранди, пройшли перші чвертьфінальні матчі Зимового Кубку ДЮФЛУ U-16. Утім, бажаних результатів, тобто, великих і сухих перемог, умовним фаворитам здобути не вдалося

Виняток стався лише у Кривому Розі. Там Шахтар U-16 на штучному полі стадіону Металург обіграв ровесників із ДЮСШ-1-Кривбас-84 із рахунком 3:0.

На невеличкій арені зібрався аншлаг — майже півтисячі глядачів, повідомляє інтернет-видання Рудана. Господарі гідно протистояли опонентам до перерви, але пропустили від нестримного Олега Пушкарьова на 24-й хвилині. До речі, голеадор гірників і збірної України забиває ледь не у кожному матчі Кубка, й не по одному голу. Кілька своїх можливостей підопічні Валентина Платонова не реалізували, а ось юнаки Шахтаря у другому таймі забили ще двічі. У дебюті 40-хвилинки Роспутько подвоїв рахунок, а на 60-й хвилині донеччанам вдалася стрімка контратака, яку голом завершив Лазарець.

Криворіжці намагаються протистояти Шахтарю. Фото Спортивний Кривбас

Молоді кривбасівці покидали поле з опущеними головами, але під оплески чисельних вболівальників.

А ось в іншому матчі за участю команди академії Шахтаря фаворитом здавалася не вона, а суперник — УФК з Дніпра. По-перше, цей колектив упевнено очолює групу 2 у чемпіонаті ДЮФЛУ U-16. По-друге, протистояли йому на рік молодші футболісти. Та виграли, хоч і мінімально, саме вони — 3:2.

Ламати спротив гостей довелося й Карпатам. На львівському стадіоні Школяр підопічні Віталія Пономарьова зустріли гостей із Закарпаття голом вже на 5-й хвилині: Юрій Важинський з лівого флангу навісив у центр штрафного майданчика, де верхову боротьбу виграв Олег Федор, який з перших хвилин за відсутності Матвія Бобика та Артура Федора, грав на позиції центрфорварда. Удар у нашого гравця не вийшов, проте м’яч відлетів праворуч, де першим на добиванні був Андрій Столярчук, який і вгатив під поперечку — 1:0. У подальшому Столярчук один міг забити принаймні ще три м’ячі, однак в завершальній фазі діяв не надто вдало, відзначає сайт ДЮФШ Карпати.

Школярі Карпат на Школярі дають урок МФА. Фото school-karpaty.com.ua.

Та на 22-й хвилині матчі мукачівці зуміли відновити рівновагу: Василь Керечан вдало замкнув передачу з кутового. Закарпатці дещо потіснили господарів і створили декілька наповімомее6тів біля володінь львів’ян. До того ж їхній голкіпер Руслан Усенко зумів парирувати удар гравця Карпат з пенальті (збили Добрянського, а пробивав з точки Віталій Холод).

Ледь розпочався другий тайм, як зелено-білі знову вийшли вперед. Героєм епізоду став Олег Федор, який вдало розпорядився м’ячем на лівій половині штрафного майданчика МФА, влучно пробивши у верхній ближній кут. Проте втримати пристойний виїзний рахунок гостям не вдалося: на 67-й хвилині господарі забили втретє після розіграшу кутового. Творцями голу стали два захисники Карпат Юрій Важинський та Богдан Слюбик. Перший навісив з правого кута на дальню стійку, де суперники забули збірника, який влучним ударом головою і встановив остаточний рахунок зустрічі.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Єдину ж нічию у чвертьфіналах було зафіксовано у матчі Динамо й Металурга. Причому всі м’ячі були забиті в першому таймі, а господарі двічі вели перед, однак гостям вдавалося відігратися.

Спочатку суперники у власному штрафному майданчику збили Слесаря, і пенальті чітко реалізував Єременко. Та запоріжці зрівняли. За 15 хвилин до свистка на перерву Давлатов влучним ударом головою замкнув подачу від кутової позначки і ще раз вивів киян уперед. Але гості знову змогли відновили рівновагу: цього разу вони теж відзначилися з пенальті, який заробив Волковицький, не по правилах зігравши у штрафному майданчику проти гравця суперника. Запорожці навіть мали можливість вирвати перемогу, коли один із гравців вийшов віч-на-віч із воротарем Динамо Ісаченком, перекинув його, але м’яч прийняла на себе поперечина.

Металурги приїхали до столиці не на екскурсію.

1/4 фіналу

Перші матчі

22 лютого

Шахтар U-15 (Донецьк) — УФК (Дніпро) — 3:2

Карпати (Львів) — МФА (Мукачево) — 3:1

ДЮСШ-1-Кривбас-84 (Кривий Ріг) — Шахтар (Донецьк) — 0:3

Динамо (Київ) — Металург (Запоріжжя) — 2:2

Динамо U-16: Ісаченко, Бенедюк, Волковицький (Канаєв, 41), Чубатий (Подоляк, 65), Єременко, Мельниченко, Александров, Пастух, Давлатов (Уваров, 60), Слесар (Білоусов, 72), Царенко.

Матчі-відповіді відбудуться 29 лютого.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-19: на перемогу в групі претендували троє, виграли Карпати

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.