Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-19: на перемогу в групі претендували троє, виграли Карпати

Цими днями у Зимовому Кубку ДЮФЛУ U-16 відбуваються перші чвертьфінальні матчі. А паралельно і також під егідою ДЮФЛ та УАФ стартував Зимовий Кубок тільки вже для команд U-19 (щоправда, серед учасників чимало колективів U-17, що представляють вищу й першу ліги)

Поки учасники «старшого» Кубку набиратимуть обертів і розгортатимуть боротьбу за трофей, в одній з груп вже з’ясувалося, хто вийшов до наступного етапу: учасники квартету 8 провели свої розбірки раніше за інших.

Як повідомляє сайт ДЮФШ Карпати, перенесення матчів на більш ранній термін було викликане проханням ФК Львів, команда U-17 якого у двадцятих числах лютого братиме участь в одному з міжнародних турнірів. Окрім Карпат і Львова у групі 8 виступали й дві команди з Івано-Франківська: Ніка та Прикарпаття U-17. Матчі грали на стадіоні Сокіл, на полі зі штучним покриттям.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

У перший же день Карпати відірвалися від конкурентів: підопічні Івана Шуги та Василя Леськіва обіграли Прикарпаття. Рахунок у матчі відкрив на 15-й хвилині Денис Яців, який в один дотик замкнув простріл з лівого флангу. Прикарпатцям вдалося відігратися не без помилки голкіпера Віктора Фуріва, котрий не зумів впоратися з дальнім ударом на 27-й хвилині. Проте після перерви карпатівці довели свою перевагу, швидко розігравши штрафний на 72-й хвилині і Максим Вадовський, який вийшов на заміну, встановив остаточний рахунок зустрічі — 2:1.

Карпати атакують Прикарпаття. Фото school-karpaty.com.ua.

У паралельному матчі переможця не було: Львів із Нікою зіграли унічию — 1:1. На 8-й хвилині матчу леви відкрили рахунок, коли Ювхимець головою замкнув подачу Василя Танчака з кутового, і м’яч від поперчки залетів у сітку. Гості відігрались наприкінці першої половині зустрічі.

Наступного дня відбулося два дербі. В івано-франківському сильнішою була Ніка — 5:1. А у львівському Карпати аж до 90-ї хвилини вели у рахунку, завдяки голу Нікіти Рогачова на 30-й хвилині, коли він з другої спроби таки спрямував круглого у ворота. Сталося це після того, як зелено-білі заробили штрафний на лівому фланзі. Назарій Федурко подав у центр штрафного майданчика, де перший удар головою нашого гравця голкіпер городян парирував, однак Рогачов був першим на добиванні.

Львівське дербі: бойова нічия. Фото school-karpaty.com.ua.

І лише на останніх секундах зустрічі Львову (тренери Ігор Ільків і Богдан Бандура) вдалася атака правим флангом, і після прострілу м`яч таки закотився у сітку воріт Ореста Луки від ноги Назара Пилипишина.

Перед останнім туром у турнірній таблиці групи 8 склалася така ситуація, що одразу три команди могли розраховувати на вихід до другого етапу. Щоб вийти до 1/4 фіналу і Карпатам, і Ніці необхідно було перемагати, а в разі нічиєї, до наступного раунду виходив би ФК Львів, якби обіграв аутсайдера Прикарпаття. Адже у разі нічиєї між Карпатами та Нікою всі команди мали б по 5 пунктів, але саме городяни зі Львова за найкращою різницею забитих і пропущених м’ячів, посіли б першу сходинку.

Львів зробив усе від нього залежне: здобув розгромну перемогу. Господарі забили аж 7 голів у ворота франківців, по два забивали Максим Мудрий та Василь Танчак, хет-трик оформив Михайло Харко.

Вихованці ж ДЮФШ Карпати, тим часом, з перших хвилин заволоділи ініціативою у двобої з Нікою, яка, до речі, за підсумками осінньої частини посідає третє місце в своїй групі 1 Першої ліги чемпіонату України серед команд U-19, відстаючи від лідера вінницької Ниви лише на два очка. І вже на 19-й хвилині зелено-білі повели в рахунку. Творцями голу стала пара Денис Підгурський та Дмитро Шостак. Перший, отримавши м’яча на підступах до штрафного майданчику, сміливо пішов в обіграш проти кількох візаві і м’яко виклав смугастого на голову Дмитру Шостаку, який холоднокровно переправив того у ворота. Одразу після забитого голу збірник попросив заміну, відчувши проблеми з коліном.

Ніка з м’ячем,але без перемоги. Фото school-karpaty.com.ua.

Друге взяття воріт відбулося вже у другій 45-хвилинці. На 53-й хвилині Назарій Федурко заробив штрафний поблизу правої бровки. До м’яча підійшов Нікіта Бахмат і дивовижним за виконанням ударом спрямував круглого у дальню дев’ятку. Цікаво, що це був перший дотик до м’яча півзахисника, адже він вийшов на заміну десь хвилину перед цим.

Група 8

1 тур

14 лютого

Львів U-17 — Ніка — 1:1 (відео)

Прикарпаття U-17 — Карпати U-17 — 1:2

2 тур

15 лютого

Львів U-17 — Карпати U-17 — 1:1 (відео)

Прикарпаття U-17 — Ніка — 1:5

3 тур

16 лютого

Карпати U-17— Ніка — 2:0

Прикарпаття U-17 — Львів U-17 — 1:8 (відео)

Тож Карпати вийшли до чвертьфіналу, де поміряються силами з переможцем групи 7. Там зараз розігрують перше місце дві команди з Вінниці: Нива та Прем`єр-Нива U-17, чернівецька Буковина і хмельницьке Поділля. Перший стиковий матч заплановано на 29 лютого або 1 березня. Матч-відповідь — за тиждень.

Команда переможець стикового матчу потрапляє у фінальний турнір, де чотири найкращі команди-переможці чвертьфіналів й розіграють звання володаря Зимового Кубку ДЮФЛУ-2020 серед юніорів.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-16: хет-трик Беланова, програш Шахтаря, розгром Металіста 1925

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.