Із трьох команд Колоса у чвертьфінал Меморіалу Макарова пробилася тільки U-19

На футбольних майданчиках Київської області триває традиційний зимовий турнір пам’яті легендарного воротаря Олега Макарова. Вчора завершився груповий турнір, сьогодні пройдуть чвертьфінали

Боротьба за путівки до плей-офф, як завжди, була запеклою. До останнього туру претендентів було більше, аніж чвертьфінальних перепусток. Хоча у деяких групах певні команди забезпечили собі вихід заздалегідь.

Меморіал Олега Макарова-2020

2 тур. 27 січня

Група А

Діназ (Вишгород) — Гуарансе (Нігерія) — 8:1

Голи: Гида (4, 12), Бовтрук (26, 31), Помазан (28), Авдалян (65), Безпалий (86), Марченко (89) — Драман Траоре (60).

У переможців відзначаємо 20-річного нападника Максима Гиду, який і започаткував розгром збірної африканських футболістів, яка виступає під назвою Гуарансе. Зазначимо, що молодий форвард розпочинав поточний сезон у складі ковалівського Колоса, зіграв у 9 матчах, не забивав.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

3 тур. 28 січня

Група А

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — Колос U-21 (Ковалівка) — 1:1

Голи: Листопад (21, пенальті) — Сінько (33).

Нереалізований пенальті: Грицай (ЛНЗ, 63).

Колос U-21: Котовий — Коваленко, Шакун (Городенко,74), Чушенко, Цикало (Уляницький, 78), Мораренко (Дорошенко, 46), Шамич (Шиндир, 54), Кірик (Олійник, 54), Сенько (Альянов, 83), Федоров (Коваль, 69), Ахмедзаде (Радченко, 74).

Фото koloskovalivka.com.

У першій половині була рівна гра, але на 21 хвилині захисники Колоса помилилися позиційно, і голкіпер збив Романа Лактіонова, який свого часу грав за Ворсклу і вигравав з полтавчанами Кубок України. Точку впевнено реалізував Тимофій Листопад.

Проте дубль Колосу доволі швидко відігрався, повідомляє пресслужба ковалівського клубу. На 33 хвилині Рустам Ахмедзаде продавив захисника у штрафному майданчику та зробив простріл вздовж воріт, а Кирило Сенько свій шанс не змарнував — 1:1.

У другому таймі ковалівці володіли доволі суттєвою перевагою, проте лебединці вирівняли гру і на 63 хвилині заробили пенальті. Ось тільки Віталій Грицай не зміг поцілити у ворота, пробивши поруч зі стійкою.

Гуарантес (Нігерія) — Олімпія (Савинці) — 0:5

Голи: Світличний (39), Кирпиченко (47), Співак (51, 65), Гриценко (80).

Група В

Рубікон-Вишневе (Київ) — Софія (Софіївська Борщагівка) — 8:3

Голи: Тищенко (23, пенальті, 38, 65, 68, 78, пенальті, 82), Швець (67), І. Гусін (72) — Бакум (45, пенальті, 56, пенальті), Фещенко (89).

Любомир (Ставище) — Колос U-19 (Ковалівка) — 2:2

Голи: Костенко (54), Рябов (68) — Тілінський (21), Смажелюк (23).

Колос U-19 (1 тайм): Кучеренко — Мельник, Дем’яненко, Марчук, Литвинов, Салабай, Сахно, Федорчук, Тілінський, Марченко, Смажелюк.

Колос U-19 (2 тайм): Пащенко — Нагорний, Живиця, Подоль, Шелест, Москаленко, Столяров, Дероган, Джон, Пастернак, Коваль.

Колос U-19 грав у Ірпені, і знову не програв. Як відзначив наставник команди Владислав Савчук, у матчі було два різних склади і два різних тайми. У першій половині молодь добре себе показала і до перерви вела у рахунку 2:0.

А ось у другому таймі суперники зуміли переломити хід гри, і зрівняти результат. При цьому другий м’яч забив 19-річний Володимир Рябов — вихованець КОДЮСШ-Арсенал, за яким нібито слідкують навіть тренери київського Динамо.

Група С

Колос U-17 (Ковалівка) — Атлет (Київ) — 1:3

Голи: Кошляк (61, пенальті) — Шлапацький (67), Теймуров (75), Кавун (90+5).

Колос U-17: Пахолюк (Марціяш, 46) — Ставничий (Орел, 46), Каторгін, Апціаурі (Лобок, 46), Німенко (Вапняр, 46), Малакі (Удовіка, 46), Вдовенко (Мнишенко, 46), Кошляк, Сергійчук (Лісовенко, 46), Сафончик (Арзуманов, 46), Груша (Свірський, 46).

Фото koloskovalivka.com.

Наймолодша команда Колоса поступилася київському Атлету. Хлопці Євгенія Калініченка довгий час на рівних боролися з доволі відомим аматорським клубом столиці України, навіть першою забили. Але ближче до фінального свистка атлети використали помилку юних ковалівців у захисті, і вийшли вперед. А потім провели контратаку і поставили крапку у матчі.

Показово, що всі голи переможців відбулися завдяки старанням і хисту зовсім юних футболістів, відзначає офсайт КОФФ. Атакувальним хавбекам Фарману Теймурову та Максиму Кавуну виповнилося лише по 16 років, а нападнику Владу Шлапацькому — 17.

Олімпік (Кропивницький) — ФК ім. Яшина (Київ) — 2:2

Голи: Коломієць (17, пенальті), Коночукву (82) — Каліновський (67), Іваницький (89).

Найперші залікові бали заробили на Меморіалі Макарова юнаки ФК імені Яшина, з-поміж яких особливо відзначився 20-річний Ілля Іваницький.

4 тур. 29 січня

Після 4 туру відразу п’ять команд гарантували собі місце в стиковому раунді Меморіалу Макарова.

Група А

Колос U-21 (Ковалівка) — Гуарантес (Нігерія) — 3:1

Голи: Кірик (1), Мораренко (42), Коваль (64) — Драман Траоре (50, пенальті).

Колос U-21 (1 тайм): Климов — Шакун, Коваленко, Дорошенко, Мораренко, Кірик, Сіренко, Городенко, Сінько, Шевченко, Олійник.

Колос U-21 (2 тайм): Котовий — Альянов, Уляницький, Цикало, Коваль, Дорошенко, Шамич, Радченко, Кірик, Чушенко, Федоров.

Фото koloskovalivka.com.

Дублери прем’єрлігового Колоса, обігравши вільних агентів з Африки, зберегли шанси вийти з групи за додатковими показниками. Перша ж атака ковалівців завершилася голом у виконанні Михайла Кірика. А ось другий гол вийшов доволі красивим — хлопці Андрія Костенка розіграли гарну комбінацію біля карного майданчика гостей, а Стас Мораренко ударом з середньої дистанції не залишив шансів кіперу африканців Алую Траоре — 2:0. Після цього хлопці зробили приємний перформанс для масажиста команди Валентина Ястремського, який відзначав День народження.

У другому таймі у Колосі відбулися зміни дев’яти гравців, а на 50 хвилині ковалівська молодь привезла пенальті, який чітко реалізував Драман Траоре — 2:1. Та дублери швидко повернули перевагу в два м’ячі — Станіслав Коваль до кінця поборовся із височенним захисником, і зумів влучно пробити.

Олімпія (Савинці) — Діназ (Вишгород) — 0:2

Голи: Гида (36), Терещенко (51).

Після цього матчу стало ясно, що у групі А вже ніхто не випередить Діназ і Олімпію, котрі саме в такому порядку прийдуть на проміжний фініш. Лік голам у зустрічі повів ще до перерви Максим Гида — і це був його третій результативний удар на турнірі. Після перепочинку відзначився 21-річний нападаючий Ілля Терещенко, до речі, уперше на Меморіалі Макарова.

Група В

Софія (Софіївська Борщагівка) — Любомир (Ставище) — 2:1

Голи: Бровко (58), Цой (76, пенальті) — Кузьменко (90+3).

Колос U-19 (Ковалівка) — Кудрівка (Ірпінь) — 2:1

Голи: Салабай (35), Смажелюк (65) — Шамрай (71, пенальті).

Колос U-19 (1 тайм): Кувшинкін — Мельник, Дем’яненко, Литвинов, Салабай, Сахно, Федорчук, Тілінський, Марченко, Марчук, Смажелюк.

Колос U-19 (2 тайм): Пащенко — Нагорний, Живиця, Подоль, Шелест, Москаленко, Столяров, Дероган, Джон, Пастернак, Коваль.

Також достроково пробилися до плей-офф і юніори Колоса, котрі не зазнали жодної поразки і до того ж обіграли рейтингового лідера групи з Ірпеня. При цьому виграш підопічних Андрія Гірчи та Владислава Савчука був цілком закономірним. Вони здорово провели першу годину гри, забивши двічі — відзначилися Антон Салабай та Максим Столяров.

У другому таймі досвідчені суперники один гол відіграли, проте ковалівці правильно відзахищалися наприкінці матчу, та не дозволили опонентам врятувати гру.

Група С

Колос U-17 (Ковалівка) — Олімпік (Кропивницький) — 1:2

Голи: Кошляк (7) — Нанапере (44, 45+1).

Колос U-17: Пахолюк (Марціяш, 46) — Ставничий (Орел, 46), Каторгін, Апціаурі (Лобок, 46), Німенко (Вапняр, 46), Малакі (Удовіка, 46), Вдовенко (Мнишенко, 46), Кошляк, Сергійчук (Лісовенко, 46), Сафончик (Арзуманов, 46), Груша (Свірський, 46).

Наймолодша команда Колосу не впоралася з кропивницьким Олімпіком. У ковалівців відзначився Кошляк, який забив у другому матчі поспіль.

Олімпік здобув свою найпершу — історичну! — перемогу на зимових турнірах під егідою Київської обласної асоціації футболу.

Джуніорс (Шпитьки) — ФК ім. Яшина (Київ) — 6:0

Голи: Циганков (60, у свої ворота), Апанчук (62, 65, 71), Скрипник (75), Черновол (78).

30 січня

Джуніорс (Шпитьки) — Атлет (Київ) — 3:1

Голи: Апанчук (23, пенальті), Купрій (38), Скрипник (81) — Русан (51, пенальті).

Дорогу молодим! На Меморіалі Макарова наймолодші команди Колоса ще не програвали

5 тур. 31 січня

Група А

Гуарантес (Нігерія) — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 1:4

Голи: Олукоя (8) — Листопад (18, пенальті), Кривенко (43), Тубольцев (56), Головатенко (75).

Вилучення: Барбунов (Гуарантес, 90).

Діназ (Вишгород) — Колос U-21 (Ковалівка) — 2:1

Голи: Помазан (4), Долженко (88) — Ахмедзаде (23).

Вилучення: Дмитренко (Діназ, 73).

Колос U-21: Котовий — Шакун, Коваленко, Чушенко, Цикало (Федоров, 46), Дорошенко, Кірик, Шиндир (Шамич, 46), Мораренко, Сінько (Шевченко, 83), Ахмедзаде (Коваль, 68).

Фото koloskovalivka.com.

Дублери Колоса не змогли пробитися у плей-офф. Хлопці Андрія Костенка в останньому матчі групи грали проти фаворита турніру — клубу Діназ, який виступає у Другій лізі чемпіонату України. Він почав дуже потужно, і вже на четвертій хвилині Роман Помазан вивів професіоналів вперед. Але у середині першого тайму ковалівські дублери провели розмашисту атаку і Рустам Ахмедзаде відновив паритет — 1:1.

У другому таймі моменти виникали у обох воріт, проте нічийний результат тримався доволі довго. А ось на 73 хвилині у складі Діназу за брудний фол було вилучено Володимира Дмитренка, повідомляє офсайт Колоса.

А на передостанній хвилині 21-річний Сергій Долженко забив зі штрафного і приніс Діназу четверту поспіль перемогу в групі.

Группа А

    І В Н П М О
1 Діназ 4 4 0 0 13—2 12
2 Олімпія 4 2 1 1 9—3 7
3 ЛНЗ-Лебедин 4 1 2 1 6—4 5
4 Колос U-21 4 1 1 2 5—7 4
5 Гуарантес 4 0 0 4 3—20 0

Група В

Любомир (Ставище) — Рубікон-Вишневе (Київ) — 1:3

Голи: Костенко (67) — Романенко (14, автогол), Тищенко (40), Шутенко (52).

Кудрівка (Ірпінь) — Софія (Софіївська Борщагівка) — 3:0

Голи: Алефіренко (17), Грищенко (62), Бурляй (75).

Группа В

    І В Н П М О
1 Кудрівка 4 3 0 1 114 9
2 Колос U-19 4 2 2 0 7—4 8
3 Рубікон-Вишневе 4 2 1 1 13—9 7
4 Софія 4 1 0 3 6—15 3
5 Любомир 4 0 1 3 4—9 1

Група С

Джуніорс (Шпитьки) — Атлет (Київ) — 3:1

Голи: Апанчук (23, пенальті), Купрій (38), Скрипник (81) — Русан (51, пенальті).

ФК ім. Яшина (Київ) — Колос U-19 (2) (Ковалівка) — 1:1

Голи: Кириченко (27) — Мамчур (86).

Колос U-19 (2): Марціяш — Дубас (Пахолюк, 57), Головченко, Кузнецов (Лисенко, 57), Омельченко (Логвінов, 57), Кошляк, Орлюк, Нгуєн (Мамчур, 46), Вапняр, Удовіка (Тищенко, 66), Свірський (Костишин, 46).

Фото koloskovalivka.com.

У групі С три матчі провела команда Євгенія Калиниченка Колос U-17, а ось у заключному поєдинку турніру було вирішено дати перевірити свої сили другій команді дев’ятнадцятирічних хлопців клубу під орудою Олександра Поздєєва, що днями оголосив про завершення славної кар’єри.

Колос U-19 (2) зустрічався з командою ФК імені Яшина, й зіграв внічию 1:1. При цьому пропустив першим — на 27-й хвилині голкіпер Кирило Марціяш не зміг зафіксувати мокрий від дощу м’яч після прострілу, і Роман Кириченко відкрив рахунок.

Підопічні Поздєєва тиснули на ворота суперників увесь другий тайм і Фортуна посміхнулася ковалівцям за чотири хвилини до фінального свистка, коли Роман Мамчур зумів зрівняти результат.

Группа С

    І В Н П М О
1 Джуніорс 4 3 1 0 18—3 10
2 Атлет 4 3 0 1 14—6 9
3 Олімпік 4 1 1 2 6—15 4
4 Колос U-17 4 0 2 2 5—8 2
5 ФК ім. Яшина 4 0 2 2 3—14 2

Чвертьфінал

1 лютого

Діназ — Рубікон (Конча-Заспа, поле №3, 12:00).

Кудрівка — ЛНЗ-Лебедин (Ірпінь, стадіон Чемпіон, 14:00).

Джуніорс — Колос-U19 (Ірпінь, стадіон Чемпіон, 11:00).

Олімпія — Атлет (Вишневе, стадіон Центральний, 14:00).

Ротації Тренер Олександрії U-19: «Талантів збираємо по всій Україні, пошук триває»

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-19 (2000 год рождения и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (24%, 163 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 159 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь/Шахтер) (12%, 82 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо/Днепр-1) (12%, 80 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 40 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (5%, 36 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал/Шахтер) (5%, 35 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 20 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (3%, 20 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (3%, 19 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо) (2%, 17 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер/Мариуполь) (2%, 12 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.