Сергій Ковалець про захист Оболоні Бровар, молодих футболістів та третє місце

Сергій Ковалець, Оболонь Бровар, 2019

У першій частині поточного чемпіонату Першої ліги столична Оболонь Бровар виступила достойно, здобула 37 очок і разом зі ще трьома командами ділить місця з третього по шосте

Головний тренер ФК Оболонь Бровар Сергій Ковалець підбив для клубної пресслужби підсумки літньо-осінньої частини сезону та проаналізував виступи своєї команди:

— Оцінка осінньої частини сезону задовільна. Девіз нашої команди: «Вболівальники вибачать все, окрім байдужості». Кожен матч, який команда проводила, чи то перед стартом сезону, чи то товариський матч, — ми завжди хотіли і хочемо виграти. Не завжди вдається, але гравці завжди грають з великим бажанням і хочуть радувати наших вболівальників. Ми працюємо на позитиві та взаємній довірі з гравцями.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Чи змінився рівень Першої ліги в порівнянні з минулим сезоном?

— Це хороше питання, ось щойно ми спілкувалися з гравцями про це. Зараз 6-8 команд хочуть грати в Прем’єр-Лізі, звичайно, є великі амбіції і є велика інтрига у верхній частині турнірної таблиці в Першій Лізі і ми вважаємо, що варто УАФ переглянути питання щодо розширення Прем’єр-Ліги вже з наступного сезону до 16-ти команд. По-перше, це буде повноцінний чемпіонат, а по-друге — величезний глядацький інтерес щодо матчів.

— Який футбол вам імпонує?

— Як говорив один з тренерів, коли його запитали в який футбол атакуючий чи захисний ви будете грати, він каже: «Коли м’яч буде у суперника — будемо захищатись, коли м’яч буде в нас — будемо атакувати» — ось такий футбол мені імпонує. Тому зрозуміло, що повинен бути баланс в діях.

По душам 19-летний защитник Черноморца о себе и Андрее Шевченко (видео)

Завдання, яке поставив Президент для клубу — 3 місце, тож, гравці переживають за результат і це дуже добре. Під час матчу, коли ми перемагаємо, гравці хочуть зберегти рахунок, хоча ми завжди говоримо, що потрібно забити другий, третій м’яч, щоб потім себе спокійніше відчувати в кінці матчу. Але гравці на полі виконують і відчувають як вести свою гру.

Сергій Ковалець, Оболонь Бровар, 2019

Іноді футболісти самі ведуть гру: без підказок штабу. Фото fcbrovar.obolon.ua.

— За що можете похвалити гравця, а за що дати прочухана?

— Ми будуємо нашу роботу більше на позитиві. Інколи, навіть, програючи матч ми не дивимось його, бо розуміємо, що гравці й так переживають, що програли та зіграли десь не так. Буває, що прочухана можемо дати за хороші дії, з точки зору, що це повинно бути постійно, в плані результату, в плані командних чи індивідуальних дій.

— Давайте оцінимо кожну ланку команди, почнемо з воротарів.

— Задовільна оцінка, тим більше, що ми не програвали. Здається, поставили рекорд — не програвали перших 11 турів й 9 матчів зіграли на нуль — це хороша оцінка для воротарів. Найбільше зіграв у нас Назарій Федорівський, тому на нього було дуже велике навантаження. Звичайно, що нам і Євген Боровик допоміг — досвідчений воротар, й Іван Тюрін, також завжди був готовий зіграти та досить вдало зіграв в кубкових матчах.

— Захисна ланка.

— Якщо ми зіграли багато матчів на «нуль», то також оцінка «задовільна». Хоча, початок атаки — це один з проблемних наших моментів, проте ми багато працюємо над цим. Якщо взяти, наприклад, матч з ФК Рух — зараз вони лідери і займають 1 місце в турнірній таблиці, проте ми грали з ними в меншості та перемогли! Тобто захищається і атакує вся команда, програє і виграє вся команда, і захист, і півзахист. Той же нападник Олександр Батальський багато допомагав у захисті.

Єгор Прокопенко, Оболонь Бровар, 2019

Єгор Прокопенко. Фото fcbrovar.obolon.ua.

У цьому сезоні почали потроху грати в першій команді наша молодь: Єгор Прокопенко (21 рік — тут і далі прим. З.Т.) та Юрій Мате (20 років, 21 виповниться 7 січня), який прийшов до нас з донецького Шахтаря. У нас велика конкуренція у захисній ланці. Звичайно, що треба віддати належне Президенту клубу — Олександру В’ячеславовичу Слободяну, який створив другу команду для молодих гравців у Другій лізі. Ми розуміємо, що це для них перший досвід і ми сподіваємось, що якраз через Другу лігу вони доведуть те, що можуть грати і в основному складі першої команди.

— Давайте поговоримо про півзахисників.

— Звичайно ж могли зіграти краще. Могли бути зараз на першому місці, але вся боротьба ще попереду.

На вольные хлеба Экс-форвард Александрии Гранчар покинул Балканы

— Нападники…

— Олександр Батальський — це один із ключових гравців, найкращий бомбардир команди. Так, було багато флангових передач й були нападники в нас, які, нажаль, не завжди при флангових передачах грали головою на випередження. Олександр забив сім м’ячів, тож сподіваємось, що він так продовжить й в другій частині. У нас багато є перспективних гравців, але знову ж таки, як говорив один тренер: «Не дуже добре працювати коли є лише одні перспективні гравці». Тарас Пучковський один із них, ми маємо надію, що в другій частині він та інші гравці, які менше грали в першій команді, а більше в другій — зможуть себе більше проявити. Ми сподіваємось, що після проходження зборів у кожного з’явиться стабільність у грі, оскільки стабільність — це ознака майстерності.

Оболонь Бровар-2, 2019

Поки що хлопцям із Оболоні Бровар-2 важко у Другій лізі. Фото fcbrovar.obolon.ua.

— Як Ви оцінюєте результати ФК Оболонь Бровар-2 (Буча)?

— Для них це був перший досвід, і звичайно, це основна лінія того, щоб вони розуміли, що в них все попереду.

— Чи є вже зараз гравці, які в найближчий час зможуть замінити гравців основного складу?

— Маємо надію. Володимир Ткач (20 років), Денис Островський (21 рік), Юрій Мате та ще є багато гравців. Нікіта Глошардін (19 років), який стабільно відіграв першу частину, але, нажаль, травмувався. Максим Потопальський (19 років), Дмитро Касімов (20 років) і ще є група гравців, які з часом розкриються, все залежить від них. Як сказав президент, ми пішли на підвищення витрат футбольного клубу, щоб утримувати другу команду в Другій лізі, щоб молоді футболісти розуміли, що це саме для них зроблено і ми хочемо, щоб вони швидше зростали в своїй майстерності. Звичайно ми слідкуємо за їх розвитком. Першу частину сезону, яку вони провели, ми оцінили на задовільно, хоч результат і не такий, який ми хотіли бачити, але гравці старалися, і ми розуміли, що буде непросто, з точку зору результату (Оболонь Бровар-2 посідає у групі А останнє, 11-е місце, набравши 16 очок у 20 турах). Проте, у гравців було дуже велике бажання себе проявити — це 100%.

— Хто залишив пивоварів?

— Залишили команду воротарі — Євген Боровик і Максим Дьогтяр (20 років) та захисник Євген Єфремов.

Тримайся, молодь! Екс-капітан Волині U-19: Сімінін може й «нашвиряти», а десь — вмотивувати

— Який план підготовки у команди?

— 27 січня ми збираємось, буде медичний огляд. Два тижні будемо в Києві та на нашій НТБ в Бучі, будуть тестування та тренування, а там вже подивимось по Туреччині, в які дати ми поїдемо та на який період, зважаючи на можливості клубу. Наш директор Олександр Іванович Різниченко постарається цьому посприяти.

— Що побажаєте вболівальникам?

— Хочу привітати з Новорічними Святами і щоб наступний рік приніс більше позитивних емоцій, як для нашої команди, так і для нашої держави, і наступив мир та якісне життя.

Третій рік поспіль Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визначає найкращого тренера Першої ліги за середніми оцінками тур за туром. За підсумками 2019 року найкращим із середнім показником 4,44 виявився Сергій Іванович Ковалець — головний тренер київської Оболоні Бровар.

Кузницы кадров Лидеры Первой лиги по количеству молодых украинских футболистов — Черноморец и Волынь

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-21 (1998-1999 годы рождения)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (28%, 242 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (19%, 161 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (17%, 149 голосов)
  • Андрей Лунин (Леганес/Вальядолид) (11%, 98 голосов)
  • Назарий Русин (Динамо/Заря) (7%, 60 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (6%, 55 голосов)
  • Сергей Булеца (Динамо/Днепр-1) (4%, 33 голосов)
  • Николай Шапаренко (Динамо) (3%, 30 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (3%, 29 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 392

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.