Лимони для чемпіонів: УАФ дала грошима, Динамо — забороною президента

Давно анонсована президентом УАФ вечірка чемпіонів таки відбулася. Переможців світової першості U-20 — збірну України — нарешті відзначили й матеріально, а не тільки поплескуванням по плечам. Дьогтю на урочистість линуло Динамо

Тріумфаторів молодіжного мундіалю нарешті нагородили належним чином. Звання, стипендії та хвалебні оди — все це вони отримували відтоді, як у червні цього року обіграли у фіналі ЧС корейців (3:1), та найголовніше — крута грошова винагорода, обіцяна президентом УАФ Андрієм Павелком — все не йшла до рук.

Як з’ясувалося, головний футбольний функціонер ніяк не міг самотужки подужати обіцянку, залучив спонсорів і ось нарешті маємо привід аплодувати: в руках тренера Олександра Петракова та капітана збірної Валерія Бондаря — чек на мільйон доларів!

Фото прес-служба УАФ.

Його і незабутню вечірку Українська асоціація футболу та група компаній Ferrexpo подарували збірній чемпіонів U-20 під керівництвом Олександра Петракова, членам їхніх родин та першим тренерам футбольних героїв. Як відзначає прес-служба УАФ, вперше в історії українського футболу такі солідні преміальні збірній були виплачені з урахуванням усіх податків та зборів.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

А частину цих коштів за ініціативою УАФ отримають перші тренери гравців збірної. «Ми вирішили, що так буде правильно! Адже саме ці фахівці прищепили цьогорічним тріумфаторам чемпіонату світу любов до футболу та навчили їх азам цієї чудової гри», — сказав під час урочистого вечора Андрій Павелко.

За давньою українсько традицією, у бочку меду хлюпнули й дьогтю (точніше, підсунули лимон, аби обличчя не такі усміхнені були). Як бачимо на світлинах, на урочистість прибули не тільки гравці Шахтаря (як то було на недавній церемонії Футбольні зірки України), а й Олександрії, Олімпіка, Ворскли, навіть Данило Бескоровайний із Словаччини примчав.

Фото прес-служба УАФ.

А ось динамівців не дочекалися. Як з’ясувалося, керівництво ФК не дозволило. Вочевидь, давня ворожнеча з керівництвом УАФ переважила здоровий глузд, тож динамівськіх героїв на Вечорі чемпіонів не було: воротаря Кучерука, що надійно підмінив Луніна, мужнього захисника Попова, володаря Срібного м’яча ЧС Булеци, авторів всіх фінальних голів Супряги й Цітаішвілі!

Як зазначив головний тренер збірної чемпіонів U-20 Олександр Петраков, «участь у вечорі хлопцям заборонили власники клубу» (повну версію запальної промови фахівця читайте на нашому сайті згодом). І додав: «Особливо вражає ідея запрошення на Вечір чемпіонів перших тренерів гравців! Цей крок — подяка людям, які багато років тому заклали зерна цієї перемоги!»

Відверто Олександр Петраков про відбір на Євро-2020, новий формат Євро-2022 та свою спецпремію

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков ноября в категории U-21 (1998-1999 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (19%, 127 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (16%, 102 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (15%, 101 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (11%, 73 голосов)
  • Олег Билык (Александрия) (8%, 54 голосов)
  • Роман Вантух (Олимпик) (8%, 54 голосов)
  • Назарий Русин (Заря) (8%, 54 голосов)
  • Николай Шапаренко (Динамо) (4%, 29 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (3%, 23 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (2%, 15 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (ДАК, Словакия) (2%, 15 голосов)
  • Олег Веремиенко (Карпаты) (1%, 7 голосов)
  • Евгений Чаговец (Минск, Беларусь) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 298

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.