На заході лідери відклали двобій, на сході — Барса розбила Авангард

Чемпіонат U-19 перша ліга, Зміна-Оболонь, ФК імені Яшина, 6 тур, 2019

Достатньо помірною була боротьба у 6-м турі юніорського чемпіонату серед команд першої ліги майже у всіх групах. Підірвала спокій лише четверта зона: там непереможний краматорський Авангард був битий Барсою 1:5

Група 1

Даний тур мав побалувати вболівальників лобовим зіткненням двох лідерів — Прикарпаття (15 очок) й вінницької Ниви (12). Та матч не відбувся: в цей же час у Вінниці проходив дитячий турнір Utmost Cup, всі поля були зайняті, тож поєдинок чемпіонату U-19 перенесли на 31 жовтня.

У попередньому турі Чемпіонат U-19 (перша ліга): школи Металурга й Чемпіона вибиваються в лідери

Аби не залишатися без ігрової практики, вінничани зіграли спаринг із основою Ниви, й програли одноклубникам — 2:5. Хоча, пропустивши першими з пенальті, навіть виривалися вперед у рахунку (2:1), звівши перший тайм до нічиєї. А по перерві вже отримали…

Та лідерам першої групи не має чого хвилюватися, навіть провівши на матч більше, конкуренти не зуміли наздогнати втікачів. Найближче до Ниви підкралася Ніка (10 очок), якій вдалася мінімальна звитяга у протистоянні з Гірником (1:0).

Значно покращило своє становище Поділля. Розбивши удома Адреналін (4:1), хмельницька команда вискочила на четверте місце (8 очок). Хоча старт матчу був за гостями, і вже на 5-й хвилині Андрій Вергун зумів увірватись в штрафну і влучно пробити у дальній кут — 0:1, повідомляє офсайт Поділля. Господарі оговталися швидко й відігралися на 15-й хвилині: після навісу з лівого флангу Нодар Кацитадзе в стрибку влучно пробив у дев’ятку.

Чемпонат U-19 перша ліга, Поділля, Адреналін, Нодар Кацитадзе, 6 тур, 2019

Кацитадзе забиває другий. Фото fcpodillya.com.ua.

У другому таймі після помилки голкіпера гостей Кацитадзе вивів господарів вперед. А через п’ять хвилин, на 66-й, Нікіта Кубашко заробив пенальті, його реалізував капітан Олександр Майко — 3:1. На 79-й хвилині захисники Адреналіну зіштовхнулися один з одним, залишивши м’яч Артему Галеті, який вийшов на рандеву з голкіпером гостей, добігши до лінії штрафної, він влучно пробив у нижній кут — 4:1.

Не менш принципова дуель сталася у Чернівцях, де Буковина приймала львівське Динамо, в обох суперників до матчу було лише по три очка. Тепер у буковинців їх шість: на 37-й Євген Квасниця блискучим ударом забив переможний гол.

«Не буду якось дуже дорікати своїм футболістам за поразку. Ми переважали суперника протягом більшості ігрового часу. Так інколи таке стається. Не забили ми, довелося згодом виймати самим. Це футбол, гра», — зазначив наставник Динамо Дмитро Фіалка.

А через кілька днів юніори Буковини зіграли контрольний матч із першою командою клубу, що виступає у Другій лізі. Матч відбувся на штучному полі ФОК Олімпія, й підопічні Андрія Лахнюка поступилися дорослим із рахунком 0:6.

6 тур

16 жовтня

Поділля (Хмельницький) — Адреналін (Луцьк) — 4:1 (відео)

Ніка (Івано-Франківськ) — Гірник (Новояворівськ) — 1:0

Буковина (Чернівці) — Динамо (Львів) — 1:0 (відео)

Наступний тур (7)

23 жовтня

Динамо (Львів) — Нива (Вінниця), Гірник (Новояворівськ) — Буковина (Чернівці), Адреналін (Луцьк) — Ніка (Івано-Франківськ), Прикарпаття (Івано-Франківськ) — Поділля (Хмельницький).

Група 2

Тут Зміні-Оболонь, аби вберегти лідерство, також варто було вигравати: до звітного туру вона підійшла з 13-ма очками, КОДЮСШ Чемпіон мала 12.

Чемпіонат U-19 перша ліга, Зміна-Оболонь, ФК імені Яшина, 6 тур, 2019

Зміна-Оболонь втікає від ФК імені Яшина.

Пивовари таки перемогли (1:0), не дозволивши ФК Яшина втрапити до трійки (у того залишилося 11 очок, й відтепер четверте місце).

Та оболонці даремно й хвилювалися: спортшкола Чемпіона й собі програла, у Житомирі, теж 0:1. Тож залишилася другою, але вже з відставанням у чотири очка.

На третю сходинку вилетів Любомир, обійшовши за додатковими показниками той самий ФК імені Яшина (в обох команд тепер по 11 очок).

П’ятим наразі йде Полісся (10 балів).

6 тур

16 жовтня

Полісся (Житомир) — КДЮСШ Чемпіон (Київ) — 1:0 (відео)

Локомотив (Київ) — ДЮСШ-15 (Київ) — 1:1 (відео)

Любомир (Ставище) — Біла Церква — 5:0 (відео)

Зміна-Оболонь (Київ) — ФК імені Льва Яшина (Київ) — 1:0 (відео)

Чемпіон (Київ) — ДЮСШ-26 (Київ) — 1:4 (відео)

Наступний тур (7)

23 жовтня

ДЮСШ-26 (Київ) — Полісся (Житомир), ФК імені Льва Яшина (Київ) — Чемпіон (Київ), Біла Церква — Зміна-Оболонь (Київ), ДЮСШ-15 (Київ) — Любомир (Ставище), КДЮСШ Чемпіон (Київ) — Локомотив (Київ).

Група 3

У цій групі лідерів поменшало: із трьох команд, що очолювали таблицю (маючи по 9 очок), перемоги здобули лише дві. Одеський Атлетик програв удруге поспіль, цього разу в гостях прямому конкуренту — Металургу — й випав на четверте місце. Запоріжці ж із 12 очками продовжують йти першими.

Стільки ж набрав і Олімпік із Кропивницького, перестрілявши дніпровський Маолдіс.

А ось третю сходинку окупував інший колектив із Дніпра — Дніпро-1-Борисфен (11 очок), йому вдалася вікторія у зустрічі з Дніпром черкаським.

6 тур

16 жовтня

Зоря-Миронівщини (Миронівський район) — Нікополь — 0:1

Гірник (Кривий Ріг) — Лідер (Дніпро) — 0:0 (відео)

СДЮСШОР Металург (Запоріжжя) — Атлетик (Одеса) — 3:1 (1 тайм, 2 тайм)

Маолдіс (Дніпро) — Олімпік (Кропивницький) — 2:4 (відео)

Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Дніпро Черкаси — 1:0 (відео)

Наступний тур (7)

23 жовтня

Дніпро Черкаси — Зоря-Миронівщини (Миронівський район), Олімпік (Кропивницький) — Дніпро-1-Борисфен (Дніпро), Атлетик (Одеса) — Маолдіс (Дніпро), Лідер (Дніпро) — СДЮСШОР Металург (Запоріжжя), Нікополь — Гірник (Кривий Ріг).

Група 4

А ось тут гримнула сенсація: скромна дотепер Барса раптом визвірилася й розбила вщент непереможний досі Авангард із Краматорська — 5:1! Причому перший гол влетів у ворота гостей вже на 30-й секунді, потужним ударом у самісіньку дев’ятку влучив Артем Шпирьонок, повідомляє офсайт Барси. На 23-й хвилині гостям вдалося відігратися, після навісу до штрафного майданчика Артем Буц Артем головою замкнув передачу.

Та надалі забивали тільки сумчани. Хоча на 47 хвилині Шпирьонок не реалізував пенальті, вже на 50-й зі штрафного відзначився Артем Онопко — 2:1. На 54 хвилині вихід один в один реалізував Сергій Наровенко, четвертий м’яч влетів у ворота гостей після навісу з кутового на 60-й й удару головою Андрія Левченка, а ще за п’ять хвилин (знову після корнера) забив Владислав Наталуха.

Незважаючи на фіаско, краматорці зберегли перше місце (13 очок), а ось харківський Авангард не зміг наздогнати втікача, бо й собі програв — землякам з Арени. Тепер має разом із нею по 10 очок і ділить друге-третє місця.

6 тур

16 жовтня

ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — Кобра (Харків) — 5:1 (1 тайм, 2 тайм)

УФК-Олімпік (Харків) — Петриківка — 1:1 (1 тайм, 2 тайм)

Арена (Харків) — Авангард (Харків) — 1:0 (відео)

Барса (Суми) — Авангард (Краматорськ) — 5:1 (1 тайм, 2 тайм)

Наступний тур (7)

23 жовтня

Авангард (Краматорськ) — ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут), Авангард (Харків) — Барса (Суми), Петриківка — Арена (Харків), Кобра (Харків) — УФК-Олімпік (Харків).

Перспективи Андрій Павелко пообіцяв провести на Закарпатті міжнародний турнір для юнацьких збірних

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.