Чемпіонат U-19 (перша ліга): школи Металурга й Чемпіона вибиваються в лідери

Чемпіонат U-19 перша ліга, Ателтик, Гірник, 5 тур, 2019

Команди першої ліги чемпіонату U-19 продовжують щосили битися за путівки до плей-офф. У двох групах дуети лідерів не змінилися, а ось у парі інших на перші місця вибилися переслідувачі

Група 1

На заході все спокійно: потужні Прикарпаття й Нива з Вінниці й не думають розкидатися очками. У 5-му турі івано-франківці хай скромно, але все ж здолали у Луцьку Адреналін — 1:0. Єдиний гол гості забили після кутового, відзначився Андрій Хома на 65-й хвилині. Тепер із 4 забитими м’ячами нападник франківців є одним з найкращих бомбардирів Групи 1, Прикарпаття ж набирає максимальні 15 балів і йде лідером.

У попередньому турі Чемпіонат U-19 (перша ліга): в авангарді Прикарпаття й Авангарди

Незважаючи на поразку, тренер лучан Андрій Петров не приховував задоволення від гри своєї команди: «Якщо чесно, то хлопці показали одну з найкращих ігор. Всім потиснув руки після матчу. Вийшла дуже весела гра, моментів було дуже багато. На жаль, на останній хвилині ми не реалізували вихід віч-на-віч. Тому по самовіддачі претензій немає, трішки не влаштовує результат. Нам не вистачає концентрації на стандартних положеннях, адже багато голів ми пропускаємо після кутових та штрафних ударів. Пропустивши, ми мали стовідсоткові нагоди: гравці виходили віч-на-віч, били з 5 метрів… З реалізацією суцільне невезіння або ж це просто нестача майстерності, тому будемо працювати над цим».

Чемпіонат U-19 перша ліга, Андрій Хома, Прикарпаття, 2019

Андрій Хома. Фото fc.if.ua.

Тим часом Нива гостювала у Чернівцях, і тут голів вже було через край. Першими на штучному полі ФОК Олімпія забили господарі: на 20 хвилині гри помилився гравець Ниви, а Євген Квасниця з меж штрафного майданчику ефектним ударом переправив м’яча у ворота. Через хвилину підопічні Андрія Лахнюка збільшили свою перевагу у рахунку. Той таки Квасниця активно зіграв на лівому фланзі та завдав удару — воротар гостей Богдан Король зреагував, однак першим на добиванні був Богдан Соломян.

Утім, на 24 хвилині матчу ворота Буковини вразив Данило Дробатий, а через 14 хвилин рахунок зрівняв Євген Костюк.

У другому таймі футболісти Ниви відзначилися ще двічі: спочатку з пенальті Дмитро Лук’янчук (50 хвилина), а згодом Дмитро Підгаєцький (74). У Ниви відтепер 12 очок, вона у таблиці друга.

Ніка, здобувши у минулому турі першу перемогу, захопилася й подужала у Львові динамівців — 6:2, вискочивши відразу на третє місце: у неї та Гірника по 7 очок.

5 тур

9 жовтня

Буковина (Чернівці) — Нива (Вінниця) — 2:4 (відео)

Динамо (Львів) — Ніка (Івано-Франківськ) — 2:6

Гірник (Новояворівськ) — Поділля (Хмельницький) — 1:1

Адреналін (Луцьк) — Прикарпаття (Івано-Франківськ) — 0:1

Наступний тур (6)

16 жовтня

Нива (Вінниця) — Прикарпаття (Івано-Франківськ), Поділля (Хмельницький) — Адреналін (Луцьк), Ніка (Івано-Франківськ) — Гірник (Новояворівськ), Буковина (Чернівці) — Динамо (Львів).

Група 2

Тут парадом і надалі керує Зміна-Оболонь, цього разу від неї прилетіло землякам із ДЮСШ-26 — 4:1. У пивоварів тепер вже 13 очок.

А ось на другу позицію прорвалися хлопці з КДЮСШ Чемпіон, набравши 12 балів. Вони у рідному Києві, але на чужому полі впоралися із ДЮСШ-15 і скористалися невдачею ФК імені Яшина.

Утім, невдача киян відносна: у двобої з Любомиром столичні футболісти двічі поступалися в рахунку після голів Богдана Литвишка та Володимира Рябова, та все ж зуміли відігратися. Хоча й посунулися через цю нічию на третю сходинку (11 очок).

У Любомира — 8 очок. Полісся й Чемпіон, не з’ясувавши, хто дужчий, мають по 7.

5 тур

9 жовтня

Чемпіон (Київ) — Полісся (Житомир) — 2:2 (відео)

ДЮСШ-26 (Київ) — Зміна-Оболонь (Київ) — 1:4 (відео)

ФК імені Льва Яшина (Київ) — Любомир (Ставище) — 2:2 (відео)

Біла Церква — Локомотив (Київ) — 0:3 (1 тайм, 2 тайм)

ДЮСШ-15 (Київ) — КДЮСШ Чемпіон (Київ) — 0:3 (відео)

Наступний тур (6)

16 жовтня

Полісся (Житомир) — КДЮСШ Чемпіон (Київ), Локомотив (Київ) — ДЮСШ-15 (Київ), Любомир (Ставище) — Біла Церква, Зміна-Оболонь (Київ) — ФК імені Льва Яшина (Київ), Чемпіон (Київ) — ДЮСШ-26 (Київ).

Група 3

У цій групі таки сталася й зміна лідера. Обидва очільники таблиці — Олімпік із Атлетиком — програли. При цьому кропивчани на своєму полі поступилися випускникам школи запорізького Металурга (3:4), які не тільки наздогнали втікачів, а й випередили їх за додатковими показниками: у всіх трьох команд тепер по 9 очок.

Тим часом Атлетик, також удома, не впорався з іншим претендентом на високі місця — Гірником. У першому таймі після обрізки господарів на своїй половині поля гол забив Данило Бойко, та ще до перерви одесити зрівняли: автор хет-трику у попередньому матчі Артур Турок відпасував на Даниїла Прудникова й той вразив ціль. Але на 69-й хвилині Андрій Козленко після дальньої передачі розібрався у штрафному майданчику із захисником і точно пробив повз воротаря: криворіжці святкують перемогу 2:1.

Чемпіонат U-19 перша ліга, Дніпро Черкаси, 2019

Дніпро Черкаси святкують черговий гол. Фото cherkassy-sport.com.

Таким чином, у трьох команд тепер по 9 очок, ще трьох — по 8. Серед них, зокрема й Гірник. А ще — Дніпро Черкаси, якому вдалася найбільша перемога в турі. Протягом семи хвилин Артем Кулініч зробив дубль (21 і 27), надалі арбітр тричі призначав у ворота Маолдіса пенальті, а Євген Меркулов (52), Максим Черненко (78) та Костянтин Дашко (90) їх точно виконували. Крапку вже у компенсовані хвилини поставив Давид Середа (92). Щоправда, піти з поля сухим воротарю черкащан Андреа Баккі не судилося: на 80-й хвилині капітан дніпровців Єгор Кісельов зіпсував кіперу день народження, який припав саме на день матчу.

5 тур

9 жовтня

Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Зоря-Миронівщини (Миронівський район) — 1:0 (відео)

Олімпік (Кропивницький) — СДЮСШОР Металург (Запоріжжя) — 3:4 (1 тайм, 2 тайм)

Атлетик (Одеса) — Гірник (Кривий Ріг) — 1:2 (відео)

Лідер (Дніпро) — Нікополь — 1:0

Дніпро Черкаси Маолдіс (Дніпро) 6:1

Наступний тур (6)

16 жовтня

Зоря-Миронівщини (Миронівський район) — Нікополь, Гірник (Кривий Ріг) — Лідер (Дніпро), СДЮСШОР Металург (Запоріжжя) — Атлетик (Одеса), Маолдіс (Дніпро) — Олімпік (Кропивницький), Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Дніпро Черкаси.

Група 4

У цій зоні двійко лідерів свої позиції зберегли: краматорський Авангард негостинно вітав харківську Арену, його ж харківський тезка був сильнішим у дербі за УФК-Олімпік (голи забивали Кирило Шкиря та Валерій Блажко).

Відтепер у краматорців 13 очок, у харків’ян — 10. Скориставшись поразками Барси й Арени, на третьому місці вигулькнула Петриківка: лідер минулого сезону скромно подолав Кобру й набрав 8 очок.

5 тур

9 жовтня

Барса (Суми) — ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — 1:3

Авангард (Краматорськ) — Арена (Харків) — 2:0

Авангард (Харків) — УФК-Олімпік (Харків) — 2:0 (відео)

Петриківка — Кобра (Харків) — 1:0

Наступний тур (6)

16 жовтня

ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — Кобра (Харків), УФК-Олімпік (Харків) — Петриківка, Арена (Харків) — Авангард (Харків), Барса (Суми) — Авангард (Краматорськ).

Останній бій… На гру з Португалією Андрій Шевченко заявив двох молодих виконавців

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков сентября в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 61 голосов)
  • Эрик Шуранов (Нюрнберг Германия) (23%, 59 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (11%, 29 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (10%, 27 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (6%, 16 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (6%, 15 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер) (5%, 12 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (5%, 12 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер) (4%, 10 голосов)
  • Ян Каранга (Александрия) (3%, 7 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 6 голосов)
  • Даниил Колесник (Ворскла) (2%, 4 голосов)
  • Станислав Сорокин (Колос) (1%, 3 голосов)

Всего проголосовало: 170

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.