Ротань хоче виграти Турнір Лобановського. Але не за будь-яку ціну

Завтра на столичному НСК Олімпійський відбудеться фінал Турніру Валерія Лобановського. Збірна України U-21 близька до того, щоб нарешті вдруге виграти змагання, адже вчора у півфіналі невимушено переграла команду Кіпру 3:0

У молодіжної збірної України нарешті з’явився пречудовий шанс вдруге виграти меморіал Лобановського. Оскільки попередні п’ять виходів до фіналу увінчалися здобуттям кубку лише одного разу, рівно 10 років тому. Нині ж маємо хороші перспективи: молодіжка нового скликання виглядає голодною до перемог, грає симпатично, у неї амбітний тренер-початківець.

Вчора зібрані Русланом Ротанем з усіх усюд футболісти свою боєздатність довели ще раз (у березні зробили це вперше на Antalya Cup 2019). У півфіналі, що відбувся на Олімпійському, був без варіантів обіграний Кіпр.

 

На зборі, що передував Турніру Лобановського Ротань говорив прес-службі УАФ про цього суперника так: «Це силова команда, яка грає максимально широко, використовує довгі передачі та велику кількість виконавців в атаці. Для нас головний суперник — це ми самі. Ми маємо якнайшвидше проявити якості, які потрібні для втілення завдань на полі. Ми зробимо все можливе, щоб виграти турнір, але не за будь-яку ціну, хоча знаємо, що українці давно його не вигравали».

Та головним завданням на турнір, за словами тренера, було подивитися новачків та пригадати свої ігрові зв’язки: «Нашою головною метою в ці дні було пригадати те, що ми напрацьовували на першому зборі. До нашого складу додалися новачки, і їм також потрібний був час, щоб познайомитися з нашими принципами й завданнями. Далі рухаємося, щоб якісно підготуватися до вересневого старту у відборі Євро, ми маємо бути максимально готовими до офіційних матчів. І Турнір Валерія Лобановського допоможе нам якісно підготуватися до відбору».

Про вдалий початок підготовки головний тренер молодіжки розповів відразу після завершення поєдинку з Кіпром.

— Руслане Петровичу, які ваші перші враження після перемоги?

— Що стосується гри, то ми швидко вийшли вперед, полегшили собі завдання й уже у другому таймі довели поєдинок до логічного завершення. Ми мали можливості забити навіть більше, ніж три м’ячі. Наше завдання — не дивитися на суперників, а приділяти головну увагу своїм діям, дивитися на свої помилки, щоб покращувати гру в майбутньому. Будемо над цим працювати.

Олег Кожушко один Кіпру забив, а міг і ще кілька

— На скільки відсотків команда виконала ваш план на матч із кіпріотами?

— Не буду оцінювати в цифрах. Були моменти, які нам сподобалися, були й недоліки, які треба виправляти. Хотілося б більш якісного контролю м’яча, і слід прибрати поспіх, тому що інколи в простих ситуаціях ми не тримали м’яч у себе.

— У другому півфіналі збірна Ізраїлю здолала команду Болгарії. Чи дивився хтось із ваших помічників цю гру? Як ви будете готуватися до фіналу?

— Так, наш тренер був на цьому матчі. Крім того, ми зробимо відео для гравців, щоб розказати їм про наступного суперника. Зараз найголовніше — це відновитися після першого поєдинку, зробити висновки й поліпшити якості, які нам потрібні в наступних іграх.

Ізраїль (у блакитному) таки добив болгар. По пенальті

— Чи приємно вам було повернутися на НСК Олімпійській уже в якості головного тренера?

— Так, завжди приємно було тут грати. Дякуємо всім уболівальникам, які прийшли на гру. Будемо намагатися радувати їх і надалі.

Оскільки в іншому півфіналі збірна Ізраїлю обіграла Болгарію 1:1 (по пенальті — 5:4), то саме з ізраїльтянами команда Руслана Ротаня посперечається за головний приз. Фінал відбудеться 5 червня, на НСК Олімпійський (початок — о 18:00).

Как выступит сборная Украины U-20 на чемпионате мира в Польше?

  • Попадет в число призеров (39%, 313 голосов)
  • Станет чемпионом мира (27%, 218 голосов)
  • Дойдет до четвертьфинала (23%, 186 голосов)
  • Выйдет в 1/8 финала (8%, 63 голосов)
  • Не выйдет из группы (2%, 15 голосов)

Всего проголосовало: 795

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.