«Посол України обіцяв приходити на наші матчі з прапорами України й Динамо»

Вкрай напруженим видався старт юнаків Динамо на міжнародному турнірі Abano Football Trophy. Вчора в Італії команда U-14 (футболісти 2005 року народження) здобула перемогу у матчі-відкриті з німецьким Аугсбургом 2:1

Про неї проект Золотий Талант вже повідомляв, тепер слово старшому тренеру динамівців Олексію Дроценку. Він прокоментував клубній прес-службі і стартовий матч своїх підопічних, розказав і про турнір в цілому:

«Заміни зробили вчасно, якраз тоді, коли гравці Аугсбурга втомилися»

— Вийшла хороша, жива гра. Моменти були як у суперників. так і у нас. Ми свої моменти реалізували і, я вважаю, заслужено перемогли. Хоча є помилки, які могли привести до другого пропущеного голу. Результатом ми задоволені, грою не зовсім. Але ми будемо з кожним наступним матчем додавати в ігрових компонентах, якості самої гри.

— Пропустивши гол першою, ваша команда нітрохи не розгубилася. Цей гол ніяк не вплинув на хлопців?

— Хвилин на п’ять наші хлопці допустили якусь розслабленість. У ці хвилини ми пропустили гол, могли пропустити ще один. Але до цього ми володіли ініціативою, у нас були моменти, могли реалізувати вже кілька атак на той момент. Хлопці все одно молодці — не розгубилися, не відійшли від того плану на гру, який ми готували, який ми планували втілити на полі. Цей гол просто ще додав нашій команді бажання, додав руху. Ми швидко реалізували свій момент, і гра вже не була нервовою. Гра була під нашим контролем.

— В кінці матчу Динамо вибігало в хороші контратаки і не раз могло забити третій гол. Це свідчення хорошої фізичної форми вашої команди?

— В принципі, фізичний стан у хлопців зараз на хорошому рівні. Не скажу що він ідеальний, але і поганим його не назвеш. Ведучи в рахунку, ми трохи віддали ініціативу супернику, шукали швидкий перехід з оборони до атаки, прагнули проводити швидкі флангові атаки. Тому нам давалася гра. Не вистачало тільки кінцівки, хоча моменти були дуже хороші — і два виходи один в один, і флангові передачі. Ще би трішечки реалізації — і в кінці гра протікала б у більш спокійному руслі.

— Напевно, варто відзначити і заміни — хлопці, які вийшли на поле, гармонійно увійшли до гри, команда вміло перебудувалася…

— Я і раніше говорив, що ми приїхали сюди не грати одним складом. Коли одні грають, а інші приїхали в туристичну поїздку — такого не буде. Ми планували в другому таймі підсилитися, випустити більш свіжих гравців. Напевно, зробили ці заміни вчасно — якраз у той момент, коли гравці Аугсбурга втомилися, і наша перевага у швидкості, у русі позначилося. Тому я вдячний хлопцям, які вийшли на заміну. Вони посилили гру, а не просто відбували номер.

— На церемонію відкриття турніру вашу команду приїхав привітати посол України в Італії Євген Перелигін, який, до речі, свого часу теж займався в академії Динамо і не приховує своєї величезної симпатії до клубу…

— Уже з перших хвилин перебування в Італії ми відчули, що ця людина робить все можливе для того щоб забезпечити нам ідеальні умови — хороше харчування, проживання, транспорт. Він постійно цікавиться чи все необхідне у нас є. Ми відчуваємо підтримку з його боку тут, в Італії. І він не приховує, що він за нас переживає. Він обіцяв, що на наступні ігри буде приходити з прапором України та прапором Динамо і вболіватиме за нас.

«Якби академію Динамо не цінували, не запрошували б на такі турніри»

— Олексію Євгеновичу, на турнірі ваша команда зустрінеться з найсильнішими суперниками, з якими вам доводилося зустрічатися під час підготовчого і змагального періодів?

— Якщо поглянути на імена представлених на турнірі клубів, то напевно так. Однак зрозумійте, у дитячо-юнацькому футболі назви команд практично нічого не означають. Буває, що команди з академій провінційних містечок сильніші за команди відомих на весь світ клубів. Тому важко говорити про реальний рівень команд, з якими ми зустрінемося. Так, це клуби найвищого рівня, які постійно на слуху. Але вже матчі покажуть реальний рівень всіх команд. У тій же Італії існує багато академій, невідомих широкій аудиторії, проте які володіють великою кількістю відомих випускників.

— Чи задоволені ви виступами вашої команди в міжнародних турнірах цього року?

— Що стосується турнірів у Катарі та Мінську, вони були частиною підготовчого періоду. Ми проводили ігри турніру після тренувальних зборів. Тобто, турніри стали частиною плану підготовки. У Туреччині був хороший турнір, там ми побачили рівень турецьких, бельгійських, іспанських команд. Це йде хлопцям на користь, адже граючи з різними командами з різних країн ми набираємося досвіду, бачимо, у чому ми маємо перевагу над ними, а в чому відстаємо. Ці турніри принесли велику користь як для тренерського штабу — показали, куди нам рухатися вперед, так і для хлопців — показали, куди їм потрібно рости.

— За кілька днів вам належить провести п’ять-шість матчів. Наскільки це важко для хлопців у фізичному плані?

— Ми дамо пограти всім хлопцям, які прилетіли на турнір. Рівномірно розподілимо ігровий час, тому надмірного навантаження гравці не повинні відчути. Якби ми вирішили проводити матчі одним складом кожен день, тоді б гравці отримали велике навантаження і втомлювалися. Але ми дамо зіграти всім. Для того і потрібні міжнародні турніри, щоб кожен міг себе проявити і кожен побачив свій рівень на тлі суперників із різних країн.

— Чи будете ви ставити завдання виграти турнір?

— Давайте не поспішати, адже ми ще не бачили у справі наших суперників. Цей турнір дійсно зібрав сильні команди з усього світу, не тільки з Європи, але і з Китаю, Бразилії. В першу чергу, ми ставимо завдання в кожній грі показати хороший футбол, показати всьому світу, що в Україні дитячий футбол розвивається, що динамівська академія працює. В першу чергу — показати хорошу гру, але при цьому, звичайно, будемо намагатися добитися максимального результату.

— З огляду на досвід спілкування з організаторами дитячих турнірів, чи можете сказати, що Динамо Київ у дитячо-юнацькому футболі — це такий же всесвітній бренд, як Аякс, Челсі або Барселона?

— Якби наша академія не була на високих ролях в Європі, нас би, напевно, не запрошували на подібні турніри. Приємно, що нас запрошують на сильні турніри. Це приносить користь не тільки майбутнім футболістам, а й іміджу всієї України й українського футболу.

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков апреля в категории U-21 (1998-1999 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (36%, 117 голосов)
  • Николай Шапаренко (Динамо) (12%, 40 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (12%, 39 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (11%, 37 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (8%, 25 голосов)
  • Владислав Бабогло (Александрия) (7%, 23 голосов)
  • Владислав Дубинчак (Арсенал) (5%, 15 голосов)
  • Роман Вантух (Олимпик) (4%, 13 голосов)
  • Андрей Кожухарь (Черноморец) (4%, 12 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (Земплин, Словакия) (2%, 8 голосов)

Всего проголосовало: 165

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.