Динамо вольовою перемогою відкрило крутий турнір в Італії

Із важкої, але дуже радісної перемоги стартували вихованці ДЮФШ Динамо U-14 на престижному міжнародному турнірі в Італії Abano Football Trophy. Вчора увечері кияни здобули вольову перемогу над німецьким Аугсбургом 2:1

На Апенніни команда Динамо U-14 (гравці 2005 року народження) вирушила у вівторок, взявши невелику відпустку у чемпіонаті ДЮФЛУ. За всієї поваги до українських команд, ігнорувати можливість пофутболити із хлопчаками з Аяксу, Челсі, Мілана, Валенсії, Фіорентини — було б надміру.

Підопічні Олексія Дроценка потрапили до групи А, із італійськими Ювентусом й Наполі, а ще з Аугсбургом із Німеччини. Турнір триватиме п’ять днів, з 15 по 19 травня. Матчі проходитимуть на стандартних футбольних полях із натуральним газоном у форматі 11 на 11. Кожна гра триватиме 60 хвилин (два тайми по 30).

На першому етапі всі учасники поділені на чотири групи по чотири команди.

Група А: Динамо (Україна), Ювентус (Італія), Наполі (Італія), Аугсбург (Німеччина)

Група В: Мілан (Італія), К’єво (Італія), Ростов (Росія), Валенсія (Іспанія)

Група С: Інтер (Італія), Чанчунь Ятай (Китай), Аякс (Нідерланди), Фламенго (Бразилія)

Група D: Челсі (Англія), Аталанта (Італія), Ред Булл (Австрія), Фіорентина (Італія).

Згідно з регламентом турніру, по дві найкращі команди з кожної групи виходять до чвертьфіналу (перші місця груп зустрінуться з другими). Далі півфінали і фінал. Водночас команди, що посіли у своїх групах треті місця, зіграють у втішному плей-оф за підсумкові 9—12-е місця, а команди, які посіли останні місця в групах, поборються за 13—16-е місця.

У разі нічиєї в основний час у матчі плей-оф відразу пробивається серія пенальті (виняток — фінальний матч за перше місце, де передбачено два екстра-тайми по 10 хвилин).

Біля мерії

Напередодні старту турніру динамівці були запрошені до мерії містечка Абано-Терме на урочистий прийом у присутності представників місцевої влади. Мерія розташована у старовинній будівлі, там навіть ще збереглися середньовічні фрески. Разом із нашими земляками була запрошена ще одна команда-учасниця турніру — Чанчунь Ятай з Китаю.

Відзначимо, що саме матчем динамівців із Аугсбургом відкривався новий турнір Abano Football Trophy. А вже потім було проведено урочисту церемонію, з парадом учасників, та вітальними словами. І початок було покладено гарний, Динамо здобуло вольову перемогу.

З перших хвилин команди сміливо пішли вперед та грали на зустрічних курсах, інформує офіційний сайт Динамо. І першою забила німецька команда: Лукас Брем прийняв м’яч на лівому куті штрафного, пішов на загострення, обвівши захисника та з гострого кута відправив м’яч у ворота.

Є перший динамівський гол!

Та вже за три хвилини паритет було відновлено. Результативною виявилася стрімка атака біло-синіх зі швидких переходом від оборони до атаки. Грохольський віддав вертикальний пас по лівому флангу на Зоренка, Максим на віражі обійшов захисника, наблизився до воріт та покотив у центр уздовж воротарського майданчика. На дальню стійку вчасно набіг Микита Дзень та відправив м’яч у порожні ворота.

А у другому таймі ще одна атака киян завершилася взяттям воріт. Юрій Михайлів, опинившись з м’ячем перед штрафним, зіграв у стінку із Дзенем, таким чином обрізавши всю захисну ланку суперників, та прийнявши м’яч у районі 11-метрової позначки прямо перед воротами, переграв голкіпера.

Динамо (Київ, Україна) — Аугсбург (Німеччина) — 2:1

Голи: Микита Дзень (28), Юрій Михайлів (48) — Лукас Брем (25).

Динамо: Гринчук — Балаба, Білоконь, Дзень, Мітько, Гусєв, Грохольський, Михайлів, Педченко, Сизонюк, Зоренко.

Запасні: Гаджимурадов, Григораш, Косач, Могилевець, Микитюк, Прокопенко, Цілик, Гунявой, Жовтенко.

Після гри відбулася урочиста церемонія відкриття турніру. Усі 16 команд-учасниць пройшлися по центральній вулиці та були представлені на площі перед сценою. Під час представлення київського Динамо мер Абано-Терме Федеріко Барбієрато і надзвичайний уповноважений посол України в Італії, на Мальті та у Сан-Марино Євген Перелигін обмінялися сувенірними знаками з гербами.

Історична довідка. Abano Football Trophy — традиційний, щорічний міжнародний турнір, нинішній — вже 28-й за ліком. Динамо лише вдруге візьме участь у ньому. Минулого року кияни посіли тут дев’яте місце. А найбільш титулованим клубом є міланський Інтернаціонале, він шість разів вигравав головний трофей. Клуби не із Італії тріумфували тут лише чотири рази. У минулому році в італійському фіналі К’єво перемогло Фіорентину.

Усі переможці Abano Football Trophy: 1991/92 — Віченца, 1992/93 — Падуя, 1993/94 — Лаціо, 1994/95 — Рома, 1995/96 — Лаціо, 1996/97 — Аталанта, 1997/98 — Рома, 1998/99 — Інтер, 1999/00 — Аталанта, 2000/01 — Парма, 2001/02 — Рома, 2002/03 — Емполі, 2003/04 — Аталанта, 2004/05 — Інтер, 2005/06 — Інтер, 2007/08 — Торіно, 2008/09 — Вільярреал (Іспанія), 2009/10 — Віченца, 2010/11 — Інтер, 2011/12 — Байєр (Леверкузен, Німеччина), 2012/13 — Бенфіка (Португалія), 2013/14 — Інтер, 2014/15 — Байєр (Леверкузен, Німеччина), 2015/16 — Інтер, 2016/2017 — Фіорентина, 2017/18 — К’єво.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.