Сітка для футбольних воріт – історія, функції, правила вибору

Футбольні аксесуари – це, безумовно, надзвичайно важлива складова сучасного футболу. Навіть другорядні, на перший погляд, елементи значною мірою допомагають під час тренувань та змагань. Форма для гравців та суддів, сумки, контейнери, медичні засоби й навіть тактичні дошки безпосередньо впливають на результативність гравців. Сьогодні ж в центрі нашої уваги сітка для воріт. Дізнайтесь про те, як з’явилась сітка для гри у футбол, яке її значення, і як правильно її обрати.

Як з’явилась сітка для воріт?

Значення футбольної сітки на сучасному етапі розвитку футболу важко переоцінити. Вже для декількох поколінь гравців цей футбольний аксесуар такий же звичний, як, наприклад, професійне футбольне взуття чи уніфікована форма. Проте так було не завжди. У футбол, хоч відомо про це не так багато, грали давні греки, римляни, китайці й ацтеки. У грі були ворота й воротар, гра називалась «битва за м’яч», а в різних місцях були різні правила і, відповідно, рівень жорсткості. Але об’єднувала усіх давніх (і не дуже) футболістів… відсутність сітки на воротах.

Необхідність використання футбольної сітки обґрунтував у 1891 році власник компанії, що виробляла аксесуари для різних спортивних ігор, британець Джон Броді. Ідея для створення такого аксесуара з’явилась у підприємця після того, як арбітри не помітили та не зафіксували гол команди, за яку він вболівав. Щоб уникнути цього в майбутньому, Броді створив спеціальну сітку, випробував її під час звичайної гри, а потім вирушив зі своїм винаходом до Футбольної асоціації Англії. Крім того, сітка також допомагала утримати м’яч в грі та захистити глядачів.

Сучасна футбольна сітка – характеристики та вимоги

Сучасні сітки для гри у футбол виготовляються з синтетичного пластику – поліпропілену або капрону. На відміну від перших конопляних сіток, вони набагато стійкіші до ультрафіолету та вологи, характеризуються більшою міцністю та меншою вагою. Розміри стандартної сітки залишились незмінними, однак з’явились й інші моделі – для гри в футзал, мініфутбол, для гравців різного віку тощо.

Якість футбольної сітки визначається чотирма головними критеріями. По-перше, вона повинна бути міцною, щоб витримувати потужні удари м’ячем та інші навантаження. По-друге, матеріали сітки повинні бути безпечними для м’яча та гравців (таким є згаданий вище поліпропілен та капрон). По-третє, безпечною повинна бути й конструкція сітки – для цього використовується спеціальний метод плетіння. По-четверте, сітка повинна утримувати м’яч у грі, тож розмір клітки не може перевищувати 150 мм.

Як правильно обрати сітку для футбольних воріт?

Обрати футбольну сітку не так складно – достатньо знати декілька основних правил. Найперше варто визначити розмір та особливості воріт (ширину, висоту, конструкцію задньої частини, спосіб розміщення кріплень). Після цього необхідно подумати про навантаження, яке повинна витримувати сітка. Якщо гратимуть діти, то можна обрати модель з меншим діаметром шнура (до 3,5 мм), натомість дорослим гравцям потрібна товстіша сітка (від 3,5 мм). Що вищий рівень футболістів, то якіснішу сітку необхідно купувати. Крім того, якщо поле розміщується надворі, сітка з міцних та надійних матеріалів гарантовано прослужить довше, витримуючи різні погодні умови. Завітайте на https://www.r-gol.com/uk, щоб ознайомитись з асортиментом сіток для воріт та інших товарів, переглянути фотографії, прочитати відгуки, та, зрештою, знайти свого надійного дистриб’ютора футбольних аксесуарів від найкращих виробників.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.